Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turcjaaaaaaaa

TURCJA co wziąć?

Polecane posty

Gość turcjaaaaaaaa

Witam! W październiku wybieram się do Turcji i mam pytanko, mianowicie co niezbędnego wziąć do Turcji? Jakie filtry (ciemna karnacja), i jeszcze takie małe pytanie ile alkoholu mogę wziąć tam w bagażu głównym i ile mogą przywieść z Turcji? Czy w bagażu podręcznym można mieć leki, np. antykoncepcyjne?

Gość ejna
nie powiedzieli ci w biurze podróży ?

Chyba standardowow z alkocholem jak do innych krajow czyli butelka mocnego ( wodki czy whisky) i dwie slabszego jak wino. A z tabletkami to bym odradzala lepiej wrzucic je do glownej torby. Filtry to chyba wedle uznania w pazdzierniku nie powinno byc juz upalow nie mozliwych do wytrzymania.. Pierwsze kilka dni uzywam 20tke( ciemna karnacja) a opotem 10 . Twarz caly wyjazd 30tka

Gość turcjaaaaaaa
a jakie leki warto ze sobą zabrać? szczególnie mam tutaj na myśli specyfiki na dolegliwości żołądkowe :)

Co do lekow to nie wiem co Ci doradzic powiem Ci co ja zawsze biore na wakacje. Cos od poparzen sloenecznych zazwyczaj jest to alantan w spraju. Na problemy zoladkowe jakis lek bo jedzenie czesto jest pikantne i ciezko strawne np stoperan. Plastry i jakis bandaz jesli obetrze but lub poprostu masz cos rozciete itp Tabletki przeciwbolowe i goraczkowe. Jesli masz dzieci to lista pewnie bedzie dluzsza.