Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokodadum

Mam problem z fotelikiem dla 2,5 latki. Może ktoś mi pomóc?

Polecane posty

Gość kokodadum

Słuchajcie córka jeździ w foteliku INGLESIMA MARCO POLO o taki: http://www.bagaznik.ru/detskie-kresla/images/414.jpg jest to fotelik 0-18kg ale mała ma w nim ciasno już siedzi ściśnięta i nie wyobrażam sobie w nim zimy no a główka już nie jest pośrodku tych bocznych osłonek tylko nieco wyżej. Ma 92cm i 12,5kg więc na fotelik od 15kg za wcześnie to jaki fotelik jej powinnam kupić? Czy warto ją męczyć w tym do następnego lata?

jest też taki w przedziale 9-25 kg i taki kup. a swoją drogą to chyba trochę mały ten fotelik. mój jest wyższy i mieści sie spokojnie a mamy fotelik roemera 9-18 kg. nie mecz dziecka to niebezpieczne! fotelik ma zapewnić dziecku bezpieczeństwo w razie wypadku a za mały fotelik z calą pewnością nie jest w stanie tego zrobić!!!

Gość emmaljunga to jest
My tez mielismy podbny dylemat bo maly jest spory-ma 18 miesiecy, wazy 16 kg i wzrostu jakos ponad 90 cmi kiedy kupilismy teraz samochod to juz wyrosl z maxi-cosi a nie wiedzialam do jakiej grupy wagowo-wiekowej go zakwalifikowac :D polecam stronke: http://www.carseat.se/rear-facing-in-real-life/ my kupilismy Britax 2-way Elite i moze jezdzic tylem do kierunku jazdy do 25 kg i dodatkowo ma zapiecia pasami fotelika caly czas.

a 9-36kg? tylko on ma sporą konstrukcje, ale na dodatkowo pasy w foteliku zaś 15-36kg to juz są zapinane tylko pasem samochodowym

Gość emmaljunga to jest
ja mialam wlasnie kupic 9-36 kg - chyba kiddi comfort, myslalam tez nad recaro sport young,ale po obejrzeniu dostatecznej ilosci crash testow postanowilam kupic taki tylem do kierunku jazdy 9-25 kg tutaj jest porownanie: http://www.rearfacing.co.uk/gallery.php

Gość kokodadum
No właśnie na tych fotelikach do 9-25kg pisze, że są do ok 4 lat więc służyłby nam ok roku, trochę krótko. Kurde no nie stać mnie na takie częste zmiany fotelika, staramy się kupić dobry fotelik ale na dłużej. Taki od 15kg byłby niebezpieczny dla małej?

Gość emmaljunga to jest
nie, nie bylby dobry bo tam juz przypinasz dziecko tylko pasem bezpieczenstwa a nie dodatkowo pasami fotelika. To nie tak-te do 18 kg sa do 4 lat, a te do 25 do ok. 6 lat wiec nie martw sie, posluzy Wam znacznie dluzej niz rok :)

Gość kokodadum
Więc ktory powinnam wybrać 9-25kg czy 9-36kg?

Gość emmaljunga to jest
foteliki od 9-18 kg - do ok. 4 lat foteliki od 15-36 kg - od 4 lat do 12 lat foteliki 9-25 kg do ok. 6 lat (w tym przedziale jeszcze mozna kupic tylem do kierunku jazdy) no i masz jeszcze 9-36 kg - czyli najbardziej przekrojowy

Gość emmaljunga to jest
poogladaj foteliki na necie, poczytaj troche nt.bezpieczenstwa i tego jak wypadaja w testach i zdecyduj :) Z tych 9-36 kg wg moich "poszukiwan" recaro sport young i kiddi comfort byly bezpieczne,ale pozniej dowiedzialam sie ze im dluzej dziecko jezdzi tylem do kierunku jazdy tym lepiej wiec kupilam taki 9-25 kg, ktory mozna ustawiac i tylem i przodem i jestem zadowolona. Maly wyglada bardzo wygodnie. Popatrz tez na foteliki Britax, sa dobre

Gość kokodadum
No właśnie ten 9-18 jest podobny z 0-18 (po wyjęciu wkładki niemowlęcej) a mała ma 2,5 i już za mały więc do 4 lat na pewno ciężko w nim siedzieć. Poprostu zastanawiam sie czy taki duży przedział 9-36kg będzie bezpieczny czy lepiej wziąść 9-25??

Gość emmaljunga to jest
powodzenia w poszukiwaniach :)

Gość kokodadum
Dzięki za propozycje właśnie czytam o Kiddi comfort i podoba mi się :) A tyłem do kierunku jazdy odpada bo mamy małe auto to raz, a dwa idzie zima i nie wyobrażam sobie żeby za każdym razem ściągać dziecku buty :/