Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy .. !!

proszę pilnie o radę ...

Polecane posty

Gość pomocy .. !!

Mam problem. Ostatnio spóźniał mi się okres jakieś 3 dni. Oczywiście od razu pomyślałam że mogę byc w ciąży. Zrobiłam wiec test ciążowy dzień po spodziewanym okresie i wyszedł negatywny, potem kolejny - negatywny i jeszcze jeden, także ujemny. okresu nie było wiec poszłam na test krwi beta hcg, wyszedł poniżej 2 czyli lakarz powiedział że to ujemny. Okazało się że okres dostałam w tym samym dniu w którym zrobiłam test, a opóżninie było spowodowane najprawdopodobniej podróżą :) niestety jestem dwa tygodnie po okresie i od 2 dni strasznie bolą mnie jajniki (tak myśle że to one..), nie wiem co to może byc, może przeziębiebnie? wczoraj zrobiłam sobie dla pewności test z moczu i negatywny .. więc dlaczego jajniki tak mnie bola? czy test krwi mógł się mylic? powiem jeszcze że od jakiegoś miesiące nie miałam stosunku. Okres także miałam normalny, nawet dosyc obfity i trwał 6 dni ..

Gość sonia8
Albo na owulację, albo zapalenie.

Gość sonia8
Albo owulacja albo zapalenie. Może się przeziębiłaś.

Gość pomocy .. !!
tylko nigdy nie miałam takich bólów w czasie owulacji.. to takei jakby ostre kłucie w okolice jajników.

Gość pomocy .. !!
a jest taka możliwośc że test krwi mógł się mylic? .. robiony 17 dni "po" i jeszcze 3 dni po spodziewanej miesiączce. I czy może byc mało wiarygodny jeśli dostanie się miesiączke tuż po pobraniu krwi? Czy to już na pewno nie jest ciąża? nie mam co się martwic?

Co do ciąży to wg mnie jest wykluczona. Jajniki mogą Cię boleć na owulację, zauważyłaś jakieś inne objawy np. płodny śluz, ból piersi. To że wcześniej tak nie miałaś nic nie oznacza, organizm kobiecy się zmienia, jeśli jednak się tym niepokoisz udaj się do gina by wykluczyć jakieś nieprawidłowości.

Gość pomocy .. !!
innych objawów nie mam .. tylko ten ból.

Gość pomocy .. !!
tak, raz po jednej, raz po drugiej.

Gość pomocy .. !!
wernera a jesli po obu stronach, raz po jednej potem po drugiej, nie na raz po obu, to co?

Gość pomocy .. !!
mam nadzieje że to jednak nei ciąża..? słyszłam że testy krwi się ni mylą ..

Gość pomocy .. !!
wczoraj zauważyłam że boli mnie tylko po prawej stronie, po lewej tylko czasem tak leciutko pobolewa. Jednak dziś ból jest juz mniejszy, za to pobolewają mnie lekko piersi..

Gość pomocy .. !!
..

Jajniki mogą pobolewać podczas jajeczkowania. To jest w pełni naturalne - czyli tydzień po skończeniu krwawienia przez okres tygodnia - tak mniej więcej. Ale jeśli niepokoją cie te bóle to udaj się po prostu do ginekologa.

Gość pomocy .. !!
Dzis ból jajnika jest juz prawie nieodczuwalny, za to pojawił się przezroczysty śluz. Może to rzeczywiście ta owulacja .. martwi mnie tylko to że wcześneij nigdy nie miałam tych bólów? Na wszelki wypadek zrobie jutro rano test ciążowy. Dziewczyny myślicie że test beta hcg mógł się mylic zrobiony 17 dni po? ja czytałam że można go już robic 6 dni po. w dodatku miłam normalny obfity okres.

Gość pomocy .. !!
..

Gość pomocy .. !!
no jak myślicie?

Gość MagdaMiriam
Czesc! Jesli zrobilas badania krwi , badania moczu i wyszly one ujemnie,to na 100% nie jestes w cizy,bl jajnikw ktry odczuwasz to owulacja,normalna rzecz dla kazdej zdrowej kobiety i czasem jajniki naprawde bol.Wiem cos o tym,bo ja rowniez odczuwam czasem taki bol,powiem ci wiecej,ciza nie boli wiem bo mam 2,5 coreczke,kiedy odkrylam ze jestem w ciazy najzwyczajniej w swiecie spoznial mi sie okres,ale test zrobilam dopiero po 6-scio dn.oczekiwaniu na jego nadejscie!Nie nadszedl przez najblizsze 9 miesiecy,a potem urodzila sie mala Miriam.Poadrawiam Cie gorco!

Gość MagdaMiriam
witaj ponownie!!!!!!!!!!!! Nie marnuj pieniedzy na test cizowy,bo na pewno nie jestes w cizy,masz tak zwane dni plodne i dlatego pojawia sie ten caly sluz.Moge Cie o cos zapytac? Ile masz lat?

Gość pomocy .. !!
mam 19 lat, może to wyglada że zachowuje się strasznie dziecinnie, ale nie miała nigdy takich bólów i dlatego tak się martwie;( (szczególnie że to tylko po prawej stronie) dzieki za dodanei otuchy :*

Gość pomocy .. !!
jutro z rana zrobie test bo już kupiłam (pre-test) powidziano mi w aptece że jest dobry.. dam znac.

Gość kolyndara
osłabiają mnie osoby które każą jej robic jeszcze badanie krwi. sokro zrobiła 3 tesy no to nie jest w ciąży.

Gość pomocy .. !!
tak, zrobiłam dziś rano pre-test i ujemny:) jestem zadowolona, choc jajnik nadal pobolewa.

Gość martakaminari88
może to być np torbiel, nawet mała a jajniki i tak wtedy bardzo bolą