Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przejrzalam na oczy

czy chcialybyscie miec ogrodek dzialkowy ?

Polecane posty

Gość przejrzalam na oczy

bo ja juz nie :( chcialam, bo to jakas alternatywa zamiast dzialki za miastem, ale jak poszlam poogladac to, co oferuja to rece mi sie zalamaly :( Stare domki, dzialka zarosnieta krzaczyskami i do tego dookola sami emeryci bleee Moze jak bede miec 70 lat, to mi sie spodoba, ale nie w chwili obecnej, odechialo mi sie na szczescie 🖐️

dziłkę zarośniętą można zagospodarować , domek wyremontować , z sąsiadami tylko " witam" można? można

Gość przejrzalam na oczy
wiem, ze MOZNA, ale specyficzna atmosfera tam panuje, jakas ponura moim zdaniem :( Smutno, bo sami starsi ludzie dookola, cisza brzeczaca w uszach, krzaki do wyrwania, altana do remontu, ale i koszty niemale, wole za ta kase po swiecie jezdzic ... w ogole sie zastanawiam - jak mozna chciec miec ogrodek w miescie ? co innego dzialka za miastem, ale 20mx20m i to ma byc powod do szczescia ????? bleeee

Gość czekam na to, co nie nastapi
nie

w moim miescie jest chyba z 5 takich miejsc,gdzie sa ogrodki dzialkowe. Wszedzie kradna na potege,nie wazne,czy to sa kwiatki,czy warzywa,po prostu narobi sie ktos,sadzi,podlewa,plewi,a jakis darmozjad przyjdzie i wyrywa wszystko. Potem pewnie mozna kupic to gdzies na targu... Wiec jesli juz ogrodek,to tylko kolo domu. A jak ktos mieszka w bloku,to nie wiem co moze zrobic.

Gość czekam na to, co nie nastapi
no wlasnie tez uwazam, ze najlepiej kolo domu, bo ciagle kradna, wlamuja sie do altanek, mojej znajomej 9 razy w ciagu roku kradli z ogrodka co sie da .... pies tez nie zdal egzaminu, bo rzucili mu worek na glowe, wyprowadzili za ogrodzenie i zrabowali wszystko co pozostalo, reszte niszczac, dlatego tez mi sie wydaje, ze ogrodek w miescie to strata czasu, pieniedzy i nerwow.

Gość przejrzalam na oczy
moze ktos jeszcze sie wypowie ?

Gość ja się wypowiem
zawsze miałam duży ogród przy domu i bardzo lubię "grzebać się w ziemi", więc działkę chciałabym bardzo. Na razie najzwyczajniej nie mam na to czasu i pieniędzy zresztą też, ale w niedalekiej przyszłości - tak. Nawet z najbardziej zaniedbanej można zrobić cacko, a sąsiedzi mogą być całkiem fajni - niezależnie od wieku.