Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrupka kukurydziana

jestem magistrem a chcę isć do szkoły policealnej, chyba nie mam wyjścia:/

Polecane posty

Gość 3ef
W moim przypadku chodzi o technika bhp w szkole policealnej (lub podyplomowe z bhp). Skończyłam inżynierię chemiczną i procesową, więc będzie to raczej w ramach poszerzenia swoich kompetencji, a nie ich zmiany. Jak najbardziej mam ochotę wpisać sobie Żaka do CV:) Chociaż zobaczymy, czy mi się będzie podobać. Pierwsze zajęcia mam 12 marca:)

Gość 3ef
I tak, zdecydowanie zbyt teoretyczne są te nasze studia...

Gość leeeeeeeeeeeeee
właśnie, dlatego warto robić coś więcej- ja obstawiłam naukę właśnie w policealnej i uzupełnieniem były praktyki z cosinusa-ale gdzieś coś już takiego mówił.

Gość sugga
słuchajcie,co sadzicie o zawodzie ksiegowej/ksiegoweg? .przyznam,że na poczatku troche niechetnie wybierałam ten zawód,gdyż ksiegoa kojarzyła mi sie z nieatrakcyjna pania siedzaca za biurkiem i pijaca kawe przez cały dzień,ale teraz zmieniłam zdanie,to juz nie jest ta sama ksiegoowsc co kiedyś.dobry accountant jest potrzebny w każdej firmie. od słowa ksiegoowsc,wole rachunkowsc,bo chyba bardziej oddaje charakter tej pracy w obecnych czasach.dobry finansista powinien miec wyższe wykształecenie.poza tym istnieja rózne rodzaje rachunkowci:bankowa,zarzadcza etc.to nie jest juz tylko papierkowa wtórna praca,tylko aktywne zarzadzanie finansami przedsiebiorstwa,inżynieria finansowa.

Gość kurnikowa123
Ja w czerwcu tego roku zostaje magistrem socjologii i doskonale zdaje sobie sprawe ze nie znajde pracy w swoim zawodzie dlatego chce sie doksztalcic policealnie, bo nie stac mnie na kolejne studia z innego kierunku. W Wybieram sie na administracje do cosinusa:) chce cos zmienic w swoim zyciu, aby nie byc bezrobotna do konca juz.

Gość ale nie mysl ze taka
szkola policealna nie wiadomo co ci da. ludzie po administracji siedza na kasach w biedronkach . ja mam skonczona rachunkowosc w cosinusie studia ale na innym kierunku i zero pracy

Gość kurnikowa123
Byc moze policealny cosinus nic mi nie da, ale jest za darmo nie liczac drobnych wplat. I to lepsze niz ludzenie sie ze po socjologii pracodawcy beda sie o mnie zabijac na rynku pracy... Nie wiem tylko czy administracja, to dobry kierunek, bo wlasnie nad rachunkowoscia sie zastanawiam jeszcze...:)

Gość i frytki do tego?
Podbijam, bo mam ten sam dylemat... Wybieram się do cosinusa, ale nie wiem jaki kierunek wybrać ostatecznie ADMINISTRACJA CZY RACHUNKOWOŚĆ?

Gość cosinuska?
Ja już jestem na administracji, o poziomie się nie wypowiem bo zaledwie jeden zjazd był. Osoby w grupie niektóre- to życiowa pomyłka, nie wiedzą po co przychodzą, inteligencją specjalnie nie grzeszą też...

Gość Lolita:):):)
Ja w tym roku zmieniam kierunek studiów z humanistycznego na przyrodniczy. A tez studiowałam socjologie, troche szkoda tych lat. No, ale lepiej teraz niż później, tak uważam. A autorka dobrze robi wybierając się do szkoły policealnej, warto umiec coś konkretnego, bo ja np. po 3 latach socjologii... sama nie wiem jakie mam umiejętności:/

Gość cosinuska?
Mnie to tej socjologii szkoda juz chyba czasu na kolejne kształcenie się na studiach, bo doświadczenia w swym zawodzie nie zdobyłam studiując dziennie... Mam tytyuł i co z tego? Jestem bez pracy więc liczę, że ten cosinus jakby odmieni moje zycie i pomoże w znalezieniu pracy chyba już jakiejkolwiek.

Gość Grzegorz Walikoński Wytrzepał
Do sprzątania się na pewno nadasz. :P

Gość rimmel london
Ja też technik administracji w policealnej jestem- cosinus:) jak narazie nie narzekam. Studiuje historię, jednocześnie ucząc się tu.

Popatrz sobie na jakieś dofinansowania z UE, niektóre kierunki mają dofinansowanie, jeśli spełni się jakies warunki. Musisz o tym poczytać. A swoją drogą tak to właśnie jest w naszym kraju, cieszę się, że wejdzie ban na studiowanie kilku kierunków, potem właśnie dorośli ludzie kończący kilka fakultetów nie sa wystarczająco wykształceni do zawodu i musza robić dodatkowe studia by dostać pracę. Można to zmienić już jeśli się odpowiednio zmodyfikuje system szkolnictwa jak najwcześniej. Trzymam kciuki za projekt wirtualnej szkoły, o którym można poczytać w tym artykule: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101216/EDUKACJA/383641839