Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilamamam

Czemu chusty donoszenia niemowląt są takie drogie?

Polecane posty

Gość kamilamamam

Chciałabym kupić ale 200 zł todl mnie dużo. Może maciesprawdzone i troche tańsze.

Gość nie radzilabym ci jej kupoowac
duzo dzieci w stanach i nawet kilka w polsce zmarlo bo glupie matki nawet nie zauwazyly jak ich male dzieciatka dusza sie i nie maja jak zebrac powietrza

Gość goska co ma ktoska
ty wyzej...litosci, poczytaj troche na temat chust i nie kompromituj sie takimi tekstami

Też słyszam o przypadkach śmierci w wyniku noszenia dzieci w chuście. BTW - czy wy matki musicie ciągle narzekać, że wszystko takie drogie? Chusty drogie, słoiczki dla dzieci drogie, wózki drogie... Po co się decydowałyście na dziecko, jak was na nie nie stać?

Kup sobie 5m, czy ile to tam trzeba bawełny i obszyj, będziesz miała taniej.

Gość goska co ma ktoska
sugar kane...ty sie z choinki urwalas....rozumiem ze decydujac sie na dziecko trzeba według ciebie miec grube tysiace tak, zeby potem nie narzekac...tępa babo, nie zauwazylas ze wszystko wokol drozeje i nawet ci,ktorzy kiedys zyli na srednim poziomie teraz maja tak, ze nie stac ich na wiele rzeczy.. skoro tak ci przeszkadza takie narzekanie to wynies sie idiotko na topiki pt" nie mam okresu, czy jestem w ciazy" pisane przez głupie 15 latki..twoj poziom w koncu:O

są też tańsze: http://allegro.pl/listing.php/search?string=chusta+do+noszenia&from_showcat=1&category=11763&order=p&change_view=1 wystarczy poszukać :) a co do tego że niby niebezpieczne :/ wręcz przeciwne opinie słyszałam i sama się nad taką zastanawiam chociaż z drugiej strony nie bardzo wiem kiedy bym jej użyła bo to tak raczej do 6 miesięcy a w tym okresie to mały w wózku zdecydowanie będzie bo zima :D

Tak, wg mnie decydując się na dziecko, trzeba mieć grube tysiące, żeby zapewnić mu godziwe życie. I dla twojej wiadomości - nie mam ani 15 lat, ani tym bardziej problemów z okresem :-D

Gość mama chustowa
200 zl to nie tak duzo, zwazajac, ze chusta z powodzeniem moze zastapic wozek. POza tym chusty sa tkane w specjalny sposob i najczesciej z naturalnych tkanin farbowane bezpiecznymi barwnikami. Ja mam chuste i bardzo sobei ja chwale, moja coreczka tez. Noszenie w chuscie pokazalo sie jedynym skutecznym sposobem na kolke.

Gość biedronkowa............
http://allegro.pl/vombati-lniana-chusta-wiazana-4-6m-ziemia-i1220718797.html Czesc chusty nie musza byc drogie... ja mam chuste taka jaka podalam w linku....firmy Vomabti za 65 zl. ta chusta jest lniania i 4,6 m dlugosci... jak dla mnie super i dla synka takze sie podoba, siwetnie sie dociaga, pani ktora te chusty szyje i sprzedaje sama w takich chustach nosi sowje dzieci...prowadzi warsztaty i wie co sprzedaje...na innych forach rowniez chwala jej chusty, gdzie zawsze te tanie chusty z gory krytykowali... moj synek ma 8 m-cy i dalej go chustuje w tej chuscie

Gość hhahahahhahah
sugar kane, dziecka pewnie tez nie masz bo inaczej bys takich bzdur nie pisala:D ale coz,zyj sobie ksiezniczko w w swojej smiesznej bajce , snij o tysiacach itd :D:D:D:D:D:D:D

Jakie te mamusie znerwicowane. Grube tysiace nie sa potrzebne ale trzeba miec tyle, żeby nie biadolic, że 2 stówy na chuste dla dziecka to za duzo.

Nie mam dzieci, bo teraz priorytetem są dla mnie studia. I wyobraź sobie, że stać mnie na życie na poziomie i nie martwię się, czy mi starczy do pierwszego. Czego i tobie życzę

Widzę pomarańczo, że przechodzisz na wyższy poziom elokwencji. Mam prawo wypowiedzieć swoje zdanie i żadna nawiedzona mamuśka (TY) mi tego nie zabroni :-)

o rety ale sie bez sensu wadzicie :P moim zdaniem warto dac za chuste 200zl o ile wiadomo ze chce sie z tego korzystac i dziecko jest chetne, przynajmniej jest porzadnie wykonana, z dobrego materialu, czesto recznie tkana, za to za nic nie kupilabym chinskeigo ciuszka pod marka X modna za 200zl :/ i tu posiadanie grubych tysiecy nie ma nic do rzeczy

Gość gryczka
Równiez rozglądam się za chustą. Jeszcze się nie zdecydowałam, ale znajoma, która nosi od dawna poleciła mi tkane Lenny Lamb, kosztują 170zł bodajże.

Gość kolumna dorycka
Sugar_kane a nie pomyślałaś, ze tu nie chodzi o fakt nieposiadania pieniedzy czy ogolnie o niski stan finansowy danej osoby, ale o to ze ceny pewnych artykułów sa zdrowo przesadzone? OK, moge dac za chuste 200, ale czy nie sadzisz ze wiekszosc zali mam na to, ze wokol jest drogo bierze sie z tego, ze powszechnie wiadomo, ze na art. dla dzieci mozna niezle zarobic i stad kosmiczne ceny? Nie wyjezdzaj tu z tekstami ze trzeba miec grube tysiace zeby miec dziecko:O Litosci, kobieto gdyby tak mialo byc to 90 procent ludzi nie mialoby dzieci. I nie pisz ironicznie, ze ciebie teraz stac na wszystko a te biedne matki nie...Los potrafi byc przewrotny i nie wiesz co w zyciu bedzie. JAk bylam zaraz po studiach pracowalam za kolosalne wowczas pieniadze,okolo 5 tys na miesiac, moj przyszly maz wtedy tez zarabial duzo. kupilismy mieszkanie, samochod itp.Zadnych kredytow,wszystko za gotowke. Teraz wychowuje dziecko,od 15 miesiecy i nie pracuje,mam urlop wychowawczy i nie dostaje ani grosza, Zarobki meza tez nie to co kiedys. Zyjemy za ok. 2500 m/c. I co? Nie stac mnie na wiele rzeczy ale czy to powod zeby nie miec dziecka??? Smiesza mnie zazwyczaj takie teskty jak twoje, zycze ci zeby ci klapki z oczu spadły. Moze zainteresuj sie jaka jest srednia krajowa a jakie sa ceny artykułów dla dzieci....

Współczuję wam, ale gdybym nie miała pieniędzy na chustę czy słoiczek dla dziecka, to bym się na nie po prostu nie zdecydowała! Odpowiedzialność jest dla mnie ważniejsza niż instynkt macierzyński.

Gość asiaaaaaaaaaaaaaa
No ale tego faceta w aukcji to mogli sobie darować. Już widzę, jak tatuaś nosi dziecko w takiej chuście i się nim opiekuje.

Gość kamilamamam
Nie pytam o tańszą chustę dlatego że nie nie stać i jestem bardzo biedna tylko dlatego że jak jedna z koleżanek zauważyła ceny są mocno przesadzone. Mam dwójkę dzieci i nawet oszczedzajac utrzymanie to sporo kasy. Kos kto nie ma dziecki nie rozumie że to nie konczy sie na chustach i innych pierdołach, prawdziwe wydatki to przedszkole, szczepionki, leki itd ale to wiedza wszystkie mamusie. Sama prowadzę hurtownię i wiem jakie są marże na towary;) Nie mam zamaru sie chwalic ale zainwestowalam w dobry wózek i inne kosztowne akcesoria i chcę na czymś oszczędzić, dla mnie jest to kawałek materiału, ktory może być dobry gatunkowo za niższe pieniądze.

Ja nie wezmę udziału w dyskusji drogo, czy nie, kogo stać na dziecko i dlaczego matki narzekają. Pytasz o inne chusty- ja znalazłam na allegro duży wybór. kupiłam satynową od Sprzedającego AZIMI. http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi-satyna-bialo-czarna-3-rodzaje-i1221792532.html Bardzo sobie chwalę tę chustę. Jest miękka, elastyczna, wygodna. I dużo tańsza od markowych. Uważaj tylko na chusty lniane, bo są bardziej szorstkie i mogą obcierać dziecko. Pozdrawiam i życze powodzenia w poszukiwaniach :-)

Gość asiaaaaaaaaaaaaaa
sugar ale Wrocław to duże miasto. Ja mieszkam na takim wydupiu, że tutaj nawet faceci nie chodzą z własnymi dziećmi na spacer. :-(

masz racje nie znasz sie :D te nosidelka mozna sobie wsadzic, sa niezdrowe i niewygodne, aczkowleik znajda sie tez amatorzy na nosidla D::D tez sie zgadzam ze ceny sa mocno przesadzone bo to "art dla dzieci" to jest strasznie niesprawiedliwe :/ niestety, podobnie jest z wszystkimi art okazyjnymi typu slub, pogrzeb, chrzest itd.. ja do slubu zamawiajac wiazanke kawiatow na bukiet zaplacilam 120zl tylko dlatego ze nie powiedzialam ze to na slub, jak zapytalam o identyczna wiazanke jako slubna to otrzymalam odp 320zl :) tak samo jest z dziecmi :) tylko ze niektorze rzeczy nie da sie zastapic tymi nieoznakowanymi jako dla dzieci :/ ale juz tak jak wczoraj widzialam plyn do naczyn za 2zl i plyn do naczyn tej samej firmy ale na opakowaniu wielka reklama do mycia butelek niemowlecych i koszt 8,50 :D

Gość mama chustowa
elasyczne chusty sa mniej zdrowe dla pleckow sdziecka i noszacego. Najlepsze sa lniane lub abwelniane tkane chsuty. Dobrze podtrzymuja placki malenswta i nie rozciagaja sie. Jezsli chodzi o nosidelka, to chusta jest bardziej universalna i dluzej posluzy. POza tym lepiej podtrzymuje dziecko niz nosidla. Jest tez praktyczniejsza w transporcie.

W takim razie dziękuję za uświadomienie mnie, że nosidełka nie są OK. zapamiętam i o ile nie wymyślą czegos jeszcze lepszego dla dziecka, kiedy ja urodzę, zastosuję :-D

Gość kolumna dorycka
sugar kane...to wspolczuje wam bylo do mnie??? dziewczyno, litosci czego mi wspolczujesz? cudownego dziecka, fantastycznego czlowieka jako męza, udanej rodziny? czego??? czy tobie wydaje sie ze kasa to wszystko co istotne? jesli tak to szukaj milionera na meza i decyduj sie na dziecko, nie wazne ze kopnie cie w tyłek, wazne ze kasa zawsze bedzie:O o zesz:O