Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mischka...

W którym tygodniu urodziłaś?

Polecane posty

Gość mischka...

pytanie j/w :) Jeśli przed terminem to jakie były tego konsekwencje?

ponosze bo sama jestem ciekawa:) Znam tyle dziewczyn które byy w ciąży i chyba rzadna z nim nie urodziła przed terminem...

32w2d czyli 2 miechy przed terminem :/ przyczyna- niewydolność ciśnieniowo-szyjkowa i PROM, córcia chowa się idealnie, nie choruje (raz miała anginę przez te swoje 4 lata) a teraz jestem w 30w6d i oby dotrwać jak najdalej

Gość blablabala
38 tydzien

Gość sxdfcgm,
pierwszy poród - 42 tydzień. Wywoływany za pomocą kroplówki z oksytocyną . Po kilku godzinach gdy rozwarcie na 5 cm dziecku tętno zanikło i decyzja o cesarce !! Zagrażała zamartwica. Urodził się zdrowy, 10 pkt. Ponoć smółkę wydalił i wciągnął w płuca i stąd ten brak tętna.. Drugi poród w 41 tyg. Siłami natury. wszystko poszło gładko:)

Gość ...straz ogniowa...
1). 38 tc, 2). 39 tc.

o prosze czyli nawet sporo mam które urodziły prze terminem:) Ja bym też wolala przed terminem urodzić, teraz jestem w 37 tyg więc już dziecko donoszone:) No i 19.09 mam rocznice śłubu to byłby piękny prezent:)

Gość a mój synek
urodził się 2 dni przed terminem - czyli w 39 i 5 dni :)

34tyg2dni-powod cholestaza plus nadcisnienie, rozwarcie itp kosekwencje 12 godz obserwacji w inkubatorze, dluga zoltaczka a ok 6mcy po problemy z napieciem miesniowym, teraz po ok 2,5 roku opoznienie mowy teraz2ga ciaza polowa 39tc i cisza :/

Gość tijja
1 39 tyg i 4 dni 2. 40 tyg w terminie

duzo zalezy czy wczesnie zaczynasz, u nas znacznie za pozno zaczelismy od ok 6mca do 10mca wlacznie, maly nie obracal sie , nie bawil sie zabawkami, mial krecz szyi i lekka asymetrie, nie siadal ani nie raczkowal, a mnie pediatrzy wmawiali ze kazde dziecko ma swoj czas i nalezy czekac :/ jak potem sie okazalo ja asymetrie i krecz szyjny widzialam tuz po porodzie, ale wmawiano mi ze dziecko samo sie rozprostuje itd.. potem od ok 3mca upominalam sie co zrobic zeby polubil pozycje na brzuchu, czemu nie lapie zabawek itd.. slyszalam tylko to wczesniak on ma czas :/

Gość ewkaa27
Pierwsze w 38tyg bez zadnych problemów,a drugie no cóż jestem w37 tyg,termin na 29,09

synka urodzilam w 37 tyg coreczke wg lekarzy w 35 tyg a wg mnie w 38

konsekwencje corka nie trzymala ciepla, musiala miec podany antybiotyk po porodzie, grozil nam dluzszy pobyt w szpitalu z powodu slabego przybierania (w dniu wypisu miala 2600)

Gość mam jedno pytanko
mysza a jak u ciebie z cholestaza w drugiej ciazy? nie odezwala sie? Ja mialam cholestaze, przelezalam ponad miesiac w szpitalu, urodzilam w 39tyg tylko dlatego ze sie wyklucilam z lekarzami zeby mi wywolywali porod bo pare razy dziecku tetno zaczelo spadac na ktg.Skonczylo sie cesarka, bo przy skurczach zanikalo tetno. No i teraz sie boje zdecydowac na drugie dziecko wlasnie przez ta cholestaze, bo to ile ja sie nastresowalam przy kazdym pomiarze tetna dziecka (kilka razy dziennie) i w czasie porodu to tylko ja wiem

42 tydzien,poród wywolywany,kilka dni leżałam ze skurczami,jak zobaczyli,że zle ze mna to dopiero zrobili cesarkę

ja tez sie balam ze w 2 ciazy bede miec cholestaze bo wg statystyk to prawie pewne, a jednak nic takiego nie pojawilo sie ani cholestaza ani nadcisnienie, a stracha mialam bo to bylo strasznie uciazliwe leczenie i dolegliwosci, ja mialam cholestaze od ok 13tc :/

Gość mama Kuby nie Jakuba
termin był na 13kwietnia a urodziłam 4 kwietnia czyli 39 tydzień był:)