Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Drogie mamy jak długo udalo sie wam pracowac w ciązy? Ja jestem w 15 tyg mam lekka prace na poł etatu i zastanawiam sie jak długo uda mi sie popracować

Ja jestem w 16 tc bliźniaczej. Do tej pory zaliczyłam dwa zwolnienia (w sumie 4 tygodnie) i w rozmowie z lekarzem dowiedziałam się, że raczej dłużej niż do końca drugiego trymestru nie popracuję. Każda ciaża mnoga jest ciążą wysokiego ryzyka i niestety trzeba bardziej o siebie dbać. Jedni mi mówią, że dziwią mi się, że w domu nie siedzę, nie odpoczywam, bo później nie będę miała na to czasu, a drudzy, że dobrze że pracuję, bo w domu się jeszcze zdąrzę nasiedzieć. Ale muszę przyznać, że chciałabym jak najdłużej popracować - choć praca stresujaca i nie najlżejsza (mimo iż biurowa). Sądzę, że to indywidualna sprawa kazdej ciężarnej do kiedy chce lub może pracować i nikt nie powinien robić jej z tego powodu wyrzutów.

no ja na zwolnieniu od momentu diagnozy że ciąża bo podwyższone ryzyko i leżeć trzeba, ale osobiście uważam że jak tylko stan zdrowia na to pozwala to warto jak najdłużej pracować bo w domu to zwariować można :/ ja już 3 miesięce leże i naprawdę zazdroszczę tym ciężarówką które moga sobie jeszcze popracować :)

Gość vi_
no ja jestem właśnie w 22 tygodniu i zamierzam pracować napewno do końca września. czy da się dłużej zobaczymy. Praca biurowa jest owszem lekka, ale kurcze, 8 godzin na tyłku, zaczyna pobolewac i brzuch i kręgoslup...

Ja pracuje średnio 4 godz dziennie. w domu odpoczywam, mieszkam z rodzicami więc mama bardzo mi pomaga. Chciałabym popracowac do świat bozego narodzenia

Gość Ja jestem w 7 miesiacu - ale
ja prace wykonuje czesciowo w domu, czesciowo w biurze... od poczatku tak bylo. I max 6h dziennie, czasem 4

Gość mała_miiii
jestem w 28 tygodniu, praca biurowa - siedząca, nie umieram, chcę pracować do końca.