Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BEATAzKALISZA

CO MOŻE ZROBIĆ MI OJCIEC DZIECKA????????

Polecane posty

Gość BEATAzKALISZA

Moja historia jest doość smutna. Spotykałam się z " facetem" i stety niestety po roku zaszłam w ciążę. On oczywiście wściekł się, krzyczał, przeklinał, namawiał mnie do aborcji itp. W konsekwencji zerwał ze mną kontakt. Oznajmił wcześniej że to nie jego dziecko itp bzdury. Powiedział że jak urodzi się dziecko zarząda ode mnie badań DNA bo on nie czuje się wcale ojcem tego dziecka itp. Generalnie nic od tego hama ni chcę bo po co dziecku taki ojciec, który będzie go akceptował na " siłę". Nie chcę żadnych badań, bo wiem że on jest ojcem. Nie chcę też by dziecko miało z nim jakikolwiek kontakt bo to najzwyklejszy parch i wolę oszczędzić dziecku znajomości z takim złym człowiekiem. Boję się że on może wytoczyć mi sprawę o ustalenie ojcostwa i zmusić mnie do tego by dostał prawa do dziecka.....Chyba bym umarła wtedy.....Po tym co zrobił jak krzyczał, że go nie chce, że ma w dupie itp, chyba żaden są nie da mu praw. Mam SMSy w których pisał że nie obchodzi go co się z nami stanie, że ma " wyjebane itp"

Gość BEATAzKALISZA
Wiesz to nie takie proste, bo jeżeli powiem mu że to nie jego dziecko to on tymbardziej będzie chciał mnie pognębić i znajdzie na mnie jakiś paragraf, że niby go wcześniej pomówiłam. To jest facet który ma ponad 30 lat i nie da się tak łatwo oszukać. Poza tym wiem ,ze chce mi ząłożyc sprawę, bo jest zły że nie usunęłam ciąży i dlatego będzie robił wszystko by mnie pognębić......

Gość matacz..
Pewne sprawy trzeba załatwic od poczatku do konca . Czyli jezeli chcez by on był ojcem - bo dziecko ojca miec musi - przynajmniej na papierze , podajesz jego jako ojca . To on musi udowodnic wtedy , ze dziecko nie jest jego . Tu by uzyskac wiadomosci wiecej wpisz w gogle (ustalanie ojcostwa) Jezeli jednak jest to "parch" jak piszesz , pozbaw go praw do dziecka ! Po co ? ano po to by w przyszlosci na dziecku sie to nie zemsciło , przypominam ze na dzieciach ustalony jest obowiazek elimentacyjny i by nie było tak , ze na starosc twoje dziecko bedzie go musiało utrzymywać .

Gość matacz..
załozyc sprawę ? o co ? kochana nie daj sie zastraszać , to on jak by nie patrzec jest na straconej pozycji , chyba , ze dziecko faktycznie nie jest jego .

Gość chantall27
nie ma możliwości żądac bez zgody matki na pobranie krwi do badań genetycznych, nawet sąd nie może tego nakazać. jeśli jednak postanowisz zażadać alimentów od niego musisz wystapić o ustalenie ojcostwa wraz roszczeniem alimentacyjnym i zabezpieczeniem powództwa. stawa stanowi że trzeba uprawdopodobnić ojcostwo, nie udowodnić. Wiec wystarczy jak wskazesz ze w czasie poczęcie byłaś z nim w zwiazku, jesli on zazada badań, nie musisz sie godzić, ale od uznania sądu zależeć będzie czy zasądzi i uzna ze uprawdopobniłas wystarczajaco ojcostwo.

ale o co on ci chce załozyć sprawe? o to że nie usunełas? niech cie nei zastarsza i zób jak ktos powyżej radził nie miej z nim nic wspolnego wpisz dziecku ojciec nieznany i po kłopocie i niech on sie od was odwali

Gość matacz..
sad moze nakazac ustalenie ojcostwa !!

prawa rodzicielskie zawsze mozna mu odebrac albo ograniczyc. zbieraj SMSy i inne wiadomosci świadczace o tym jak on was traktuje, zbieraj świadków. poza tym na sądowe ustalenie ojcostwa jest okreslony czas, bedziesz musiala poprzeciągac sprawę, potem moze Ci nagwizdac.

Gość chantall27
sąd nie może nakazać badań pod przymusem, wbrew opiekunowi prawnemu. A ustalenie ojcostwa jest wnioskowe- moze żądać zarówno matka jak i ojciec.

Boże co za głupoty..Przecież jak wniesie do sądu o ustalenie ojcostwa to sąd na pewno się zgodzi tylko,że będzie musiał udowodnić,że spotykał się z nią na ileś miesięcy przed zajściem w ciąże.

Gość Super Mamusia
najważniejsze : cz w szpitalu jak rodziłaś dziecko-napisałaś, podałaś jego dane jako dane ojca? mozna zawsze napisać,że ojciec jest nieznany-co jednak nie brzmi atrakcyjnie....

Gość matacz..
nie moze tak zrobic ! (ojciec nie znany) bo jak jego bieda przycisnie , a dziecko bedzie niezle zarabiac , zas on bedzie cwaniakiem , przypomni sobie o tym ze ma dziecko uruchomi procedury odpowiednie i bedzie kłopot , najpierw udowodni , ze jest ojcem , a potem wystapi o elimenty od niego - to oczywiscie najczarniejszy scenariusz , ale ja zawsze takie zakładam - stad - szczescie sprzyja przygotowanym .

nie brzmi atrakcyjnie ale jak to jakis palant co ją zastrasza to juz lepiej wpisac nn chyba ze cche sie z nim uzerac o ustalenie ojcostwa, alimenty itp

to za nima udownodni ze on jest ojcem moze zejdzie juz z tego swiata

Gość BEATAzKALISZA
Jest ojcem na 100%, bo innej opcji nie ma. niestety żeby oczyścić się rozpowiedział że się puszczałam brzydko mówiąć i że to nie jego dziecko. Zapowiedział mi że jeżeli urodzi się dziecko to on mnie do sądu poda, i doprowadzi do tego że będzie ustalone kto jest ojcem, i jeśli wyjdzie że to on to wtedy będzie się domagał praw do dizecka i że będzie chciał mieć z nim kontakt. Wiem że on to zrobi tylko po to by mi dopierdolić, bo skoro teraz los dziecka go nie obchodzi i nie interesuje go " ten pasożyt" jak to określił, to jak on w przysżłości chce go kochać......??? nie wyobrażam sobie tego. Nie chcę by skrzywił dziecku psychikę. Wiem, że mogę znależć jeszcze faceta który pokocha mnie i moje dziecko. A ten parch nie zasługuje by być ojcem skoro chciał śmierci tego dziecka!!!!!

wpisz w dokumenty : "ojciec nieznany"... chociaz ja bym ch*ja o alimenty podala, niech sie nie widuje z dzieckiem ale niech placi.

Moze..Wiecie co to kodeks karny? Druga sprawa..Moj kolega nie pobierał nigdy od ojca alimentow,nie mieli kontaktu mimo,ze mieszkali kilometr od siebie..Na starosc ojczulek wystapil o testy DNA i chcial alimenty..Sąd doslownie go wysmiał,wiec nie piszcie glupot,ze ojciec tak bedzie cwaniakowal i tak zrobi:-o

Gość matacz..
sad go wysmiał z innych powodów , to ty nie pisz głupot ! ten przypadek o ktorym piszesz jest mozliwy wtedy kidy ojciec sie nie kontaktował z dzieckiem , a matka to moze udowodnic , cwany ktos ! bedzie sie kontaktował z dzieckiem by wlasnie na starosc , miec sie lepiej . róznie to bywa ! kazdy przypadek jest indywidualny i inny .

Gość matacz..
myslisz , ze jak ktos na starosc zniedołeznieje to kto go bedzie utrzymywac ? Panstwo ? to jestes w błedzie owo panstwo zwróci sie do rodziny o elimentacyjny stosunek do wymagajacego opieki i finansów .

Gość chantall27
Oddział7.Inne środki dowodowe Art.305.Sąd może dopuścić dowód z grupowego badania krwi. Art.306.Pobranie krwi w celu jej badania może nastąpić tylko za zgodą osoby, której krew ma być pobrana, a jeżeli osoba ta nie ukończyła trzynastu lat lub jest ubezwłasnowolniona całkowicie - za zgodą jej przedstawiciela ustawowego. wyciąg z kpc. piszcie radząc komuś nie to co Wam sie wydaje tylko co stanowi prawo, bo wiecej szkody niż pozytku z takich rad.

Gość no_wlasnie_nie_wiem
jejku, z kim wy sie zadajecie dziewczyny? gdzie mialas glowe? trzeba bylo wczesniej pomyslec.... straszne....

Gość xdcfvgbhj
ja bym podała ojciec nieznany przy urodzeniu. Jesli poda, ze on jest ojcem to wtedy bedzie musiala prosic sie go o zgode na różne rzeczy, np. wydanie paszportu dla dziecka. Jeśli on jest chamem to będzie ją we wszystkim blokował.

Gość BEATAzKALISZA
Nie chcę od niego żadnych pieniędzy, niczego, nie mam zamiaru podawać go o ustalenie ojcostwa, ale on to będzie chciał zrobić, i jeszcze zmusić mnie bym mu umozliwiała kontakt z dzieckiem.

Gość matacz..
po co mu krew dziecka ! wystarczy włos ! slina , smoczek ... sam to zaniesie do labolatorium odpowiedniego zapłaci i ma gotowy test dna - jak i dowód ze jest ojcem , albo nie .

Gość Greta Garbooo
Maaama 24, w niektorych wypowiedzach to się nie ośmieszaj, bo kodeks karny tutaj nic nie ma do tego tylko rodzinny:)

nawet jak wymusi uznanie go za ojca, to na prawa rodzicielskie trzeba sobie zasluzyc. jesli masz dowody że on dziecka nie chciał, namawiał Cię na aborcję, nie wspierał w ciązy, a wręcz przeciwnie, zastraszał, groził itd to mozesz mu te prawa odebrac. i juz. poza tym tacy to duzo gadaja a potem nic nie robią. wiec na razie spokojnie, zbieraj dowody przeciwko nimu i nie daj sie zastraszyc.