Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pop_rock_star

Czy czytaliście...

Polecane posty

Gość pop_rock_star

...książkę "Nie zależy mu na Tobie"? Jeśli tak, to co o niej sądzicie?

Gość pop_rock_star
hmm, może jeszcze się ktoś wypowie, bo osobiście sama nie wiem co mam myślec o tej książce, gdyż przełożyłam ją na moją znajomość z pewnym facetem i tak teraz mam mętlik:D tylko oów książka w żadnym wypadku nie opisuje mojej sytuacji, niestety;)

Gość pop_rock_star
prawda? no ja mam pewne wątpliwości,a le chyba się usprawiedliwiam albo jego jak kto woli. mętlik polega na tym czy mu zależy i czy coś do mnie czuje;) znajomość jest właściwie na odległość [trwa już 7 miesięcy] gdyż znamy się przez moją przyjaciółkę [a jego dawną eks, ale to naprawdę nie ma znaczenia]. na chwilę obecną widzieliśmy się 3 razy, ostatnio spędził u mnie weekend, ale nie w miejscowości w której mieszkam tylko tam gdzie studiuje [znacznie bliżej nam do siebie] właściwie mamy kontakt w kratkę, taka sinusoida raz jest intensywnie, a raz nie odzywamy się parę dni. po pierwszym spotkaniu [które miało miejsce 3 miesiące po tym jak zaczęliśmy ze sobą pisać] właściwie zmniejszyliśmy obroty, on miał sesje, potem prace itd [tak, tu zaczynam usprawiedliwiać haha:D] problem jeszcze polega na tym że on chyba się nie wyleczył ze swoją ostatniej niedoszłej miłości [kolejne usprawiedliwienie], którą nie jest ta moja przyjaciółka w gwoli wyjaśnienia. kolejnym problemem jest to ze chyba nie umiem przejść na stopę czysto przyjacielską jak tyle było "nakręcania" się na siebie oraz w sytuacji kiedy ma do mnie zjeżdżać do mieszkania w trakcie studiów gdyż studiuje zaocznie. to tak w dużym skrócie. dziękuję za wysłuchanie:D

Książka otworzyła mi nieco oczy i niedługim po czasie okazało się, ze temu mojemu jednak nie zależało ;)

Gość pop_rock_star
temu mojemu chyba też nie zależy, raczej znajomość czysto przyjacielska, chociaż już sama nie wiem, eh, niby faceci to jednotorowy, a ten wydaje mi się niesamowicie skomplikowany haha:D

Poczekaj, sytuacja sama się rozwinie i będziesz wiedziała co i jak :)

Gość pop_rock_star
męczy mnie czekanie, wg. wyżej wymienionej książki powinnam przestać się z nim kontaktować, bo mnie to unieszczęśliwia;)

Gość ;))))))))))))))))))))))
Hej, a macie może tę ksiązkę w ebooku? Wiecie jak ją sciągnąć? Poczytałabym sobie, a nie mam do niej dostępu :(

Gość pop_rock_star
podaj maila to wyślę;) uprzedzam, że najlepiej ją czytać w towarzystwie dobrego wina, ewentualnie naszykować sobie butelkę po lekturze:D

Gość ;))))))))))))))))))))))
Dizęki wielkie:) hlekj@gmail.com Jestem strasznie jej ciekawa, słyszałam co nieco o niej i .... aż boję się co będzie jak przeczytam:)

faceci są prości jak budowa cepa. jeżeli czegoś chcą(zależy im) - będą się starać. jeżeli raz po raz masz wrażenie, że facet cię olewa/ignoruje, to nic innego, tylko olewanie i ignorowanie. tylko my lubimy ich tłumaczyć

Gość mi też proszę
jak któraś może wysłać na maila: diablica333@wp.pl Lubię takie książki czytać:) Dziękuję bardzo:)

Gość pop_rock_star
chyba zły adres podałaś, nie chce się wysłać... zgadza się, są prości jak budowa cepa, a my lubi ich tłumaczyć, niestety. może jakoś to przełknę i się "zakoleguję" z tym moim:D

Gość pop_rock_star
wysłane na diablica ;) przy okazji polecam książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy", dobry "pocieszać" po lekturze wyżej wymienionej książki;)

A czytałyście dziewczynki książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy"?

Gość pop_rock_star
oczywiście ;)

Gość ana szklana zmauputowana
mam 27 lat nie jestem za stara na taka ksiazke ? bo tez poprosze ana.mauputa@wp.pl :))) pozdrawiam

Według mnie większość postawionych w niej tez można obalić.

Gość pop_rock_star
jest trochę na wyrost jak dla mnie. i ogólnie słabo pokrywa się z realiami i faktycznymi relacjami damsko-męskimi. taka fatamorgana dla lasek bez solidnych fundamentów własnego ja;)

I ja się zgadzam. Cos jednak z tej książki można wynieść, ale ogólnie szału nie ma.

Gość pop_rock_star
moja koleżanka, bardzo "zaprzyjaźniła się" z tą książką i przez to zniszczyła swój związek... niby z jednej strony trzeba "grać" w stosunku do mężczyzn jak to sugeruje książka "Mężczyźni kochają...", ale wtedy można wszystko zepsuć, a w przypadku nie stosowania się do owych rad tam zawartych, zaczyna się kolejną lekturę tym razem "Nie zależy mu na Tobie", bo coś jest nie tak i tak w kółko;) więc pytanie: kierować się sercem czy rozumem wspieranym armią poradników?:D

Czy sercem czy rozumem to odwieczny problem tego świata :P Dość fajną książką jest płeć mózgu, trochę czasami przynudzała, ale jest ok. Jest to coś w stylu "Kobiety są z Wenus a mężczyźni z Marsa" tylko bardziej naukowo napisana.