Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

KREM NA NOC supermocny

Polecane posty

Witam! Drogie kobietki, mam prośbę: czy mogłybyście mi polecić jakiś bardzo (!) mocno nawilżający krem na noc dla skóry ze skłonnością do ALERGII? Mam bardzo suchą skórę, a mniej więcej co drugi krem, który wypróbowywuję, uczula mnie :-(

To kup sobie bambino, tylko nie ochronny (zatyka pory), a pielegnacyjny. ;) Pielegnacyjne sa w tych wiekszych pudeleczkach, plastikowych. ;)

Gość Poszukaj sobie czegoś z SVR w
aptece. Generalnie robią kremy dla alergików, ale mają również linię specjalnie dla skóry atopowej. Mojej córce pomógł :)

Gość Poszukaj sobie czegoś z SVR w
A bambino uczula jak diabli

Mozliwe, ze osoby naprawde wrazliwe uczula. Moja kolezanka tez ma ten problem co autorka, uczula ja doslownie wszystko, ma cere atopowa i uzywa jakiegos kremu z ziaji. Nie uczula jej i wedlug niej jest strzalem w 10 :P Jak chcesz autorko to moge spytac jaki to. ;)

Gość kiciaa545
vichy aqualia thermal

Vichy odpada, nie nawilża wystarczająco niestety :-( Jeżeli Bambino kogokolwiek uczulił, to mnie pewnie uczuli 2x mocniej. Wypytam w aptece o ten SVR, a jakbyś się CarrieBradshaw. mogła zapytać o ten z Ziai, to również będę bardzo wdzięczna :-)

http://www.ziaja.com/offer/ziajamed/skora_sucha__wrazliwa,prod:lano_krem_na_dzien_na_noc.html ziai to pewnie ten a tak w ogóle,to najlepiej wybrać się do apteki i spytać,co polecają,na skórę z takim problemem to raczej kosmetyki apteczne,jeśli jesteś tak bardzo wrażliwa,to poproś o próbki-z kosmetykami tak jest,że jeden się zachwyca,że super,a drugiego uczula,trzeba sprawdzić na własnej skórze :-),a kosmetyki z apteki są bezpieczniejsze

Ok, to juz postanowiłam: jutro kupuję w aptece ten krem z ziai (co za cudowna cena!), a przy okazji wyżebram próbki :-) Dziękuję bardzo za pomoc!

Kurcze naczytałam się jeszcze o tych kremach i mam jeszcze jedno pytanko: czy ktoś stosował krem PHYSIOGEL?

Gość liczbapi
ja stosowałam, chciałam Ci o nim napisać ale nie umiałam znaleźć butelki, a nie pamiętałam dokładnej nazwy

Gość liczbapi
no więc co do niego, to jest zarąbiście wydajny, ładnie nawilża, nie zatyka porów (przynajmniej u mnie, bo vichy strasznie mi zatyka) ale ja nie mogę używać go w pobliżu oczu, bo strasznie mnie piecze skóra pod oczami po tym kremie.

mam ten z ziaji - dupa. używam go do rąk. sama szukam czegoś mocno nawilżającego.

Gość bzdfgbaz
ceprylic/capric triglyceride to zawiera physiogekl wiec zapewne zapycha (i to ejszcze na drugim miejscu...) wiec uwaznie, bo zapychanie pojawia sie zwyklepo dluzzym czasie uzywania

liczbapi - ja mam tak suchą skórę, że czasem aż pęka. Myślisz, że physiogel sobie poradzi? A pod oczy mam odpowiedzni krem, więc ok.

Gość liczbapi
ja go używałam przez ponad 3 miesiące i było ok, ale u każdego może być inaczej :)

Gość bzdfgbaz
ten nuxe strasznie napakowany wszystkim... wole kosmetyki z prostymi, krotkimi skladami

to już sama nie wiem co kupić.... może to bambino? kupię najwyżej podzieli los ziaji :)

bzdfgbaz - widzę, że się na tym znasz :-) Więc może ty mi coś polecisz? Mocno nawilżające/nieuczulające?

Gość liczbapi
no ja miałam taką twarz, że się łuszczyła, normalnie w dotyku była jak pumeks :/ miałam robione kremy na recepte itd i nic nie pomagało, w końcu dermatolog dała mi próbke tego kremu i zaczęło być ok, później kupiłam duże opakowanie, zużyłam całe - ja kupiłam ten krem w takiej dużej jakby butelce, ale nie pamiętam jaka była pojemność tej butli. Teraz się wszystko unormowało i tylko czasem potrzebuję jakiegoś kremu i wystarczy zwykły nivea. Jeżeli znasz jakąś fajną aptekę to idź i poproś o próbkę tego kremu.

liczbapi - z tego, co widziałam, to nie jest zbyt drogi (ok.40 zł) więc się chyba w niego zaopatrzę. Bo wyczytałam, że ta ziaja kogoś uczuliła i się zraziłam :-O

Gość liczbapi
tylko ja go miałam w innym opakowaniu niż te co oglądam teraz na necie, ale pewnie nic poza tym się nie zmieniło ;)

Gość bzdfgbaz
hm, kazdemu pasuje co innego. pytanie- czy wiesz jakie skladiniki cie uczulaja? nie kazdego uczala to samo,w iec co jednego uczulilo, drugiego niekoniecznie uczuli :) poczytaj wiz\az (forum i KWC) znajdziesz tam oceny kosmetykow i duzo porad. a moze chcesz samej zrobic sobie kosmetyki, to odsylam na biochemie urody :) jak ja mam sucha skore to uzywam (naprzemiennie):cold cream avene, oliwke hipp, aa ultra nawilzanie, masc oliwkowa ziaja, bambino krem ochronny (z cykniem bo mam tradzik) albo krem hipp

echhh tej oliwki z hipp tez używałam, zachęcona pozytywnymi komentarzami na wizażu... Co prawda nie uczuliła, ale dostałam wysypu pryszczy :-O Przepraszam, że tak marudzę, ale mojej cerze naprawdę ciężko dogodzić.

Gość bzdfgbaz
dlatego ja oliwki uzywam sporadycznie, do zmywania makijazu uzywam czegos innego