Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egoistyczna dziewczyna

Mowia ze jestem EGOISTKA- o co chodzi?

Polecane posty

Slysze to bardzo czesto. Przyjaciolka twierdzi ze jestem egoistka bo nie pozyczylam jej samochodu jak potrzebowala, kolezanka stwierdzila ze egoistka ze mnie bo nie pomoglam jej w pracy. I mozna tak wymieniac w kolko. Zamiast jechac z kolezankami na wies na wakacje wybralam Hiszpanie- egoizm wedlug nich. Nie chce chodzic z kolezankami po lumpeksach (bo nie kupie tam i tak nic)- jestem egoistka. Nie chcialam przypilnowac dziecka kuzynki to tez jestem egoistka. Ale do cholery dlaczego? Dlaczego mam przedkladac ich nad swoje? Czy naprawde to swiadczy o egoizmie?

Gość majowo
Tak, moim zdaniem, jesteś egoistką pozytywną. Jest to tzw. zdrowy egoizm i ja jestem jak najbardziej za. Sami musimy dbać o siebie. Oczywiście, ludziom pomagajmy, ale nie kosztem swoich potrzeb. To moje zdanie. Moja sytuacja... Zarabiam mało (1500zł netto) - nie starcza mi na życie, rzucam tę pracę i szukam lepiej płatnej. Słyszę, że jestem materialistką.... Uznałam, że nasze sytuacje są poniekąd do siebie podobne. Zauważyłam, że jeśli człowiek dba o siebie i swoje interesy, często źle jest odbierany.. - zazdrość o odwagę?

u mnie chodzi bardziej o to, ze od kiedy ja mam pieniadze to wg wielu osob stalam sie goistka, bo juz nie chce spedzac czasu z nimi jak wczesniej. Ale co sie dziwic? Kiedys z braku zajec, nudy lazilam z nimi po tych lumpach mimo ze nie znosilam tego, jezdzilam na wies mimo ze bylo tam dla mnie okropnie. Teraz juz nie chce sie zmuszac do tego. Tak samo jak z kuzynka, mialam wizyte wtedy u kometyczki i fryzjera a ona ze to chamskie ze wole isc do fryzjera niz pomoc jej w opiece nad dzieckiem. Ale przeciez to jej dziecko i pilnujac go wykazuje sie dobra wola. Zaden to chyba obowiazek

Gość pepe pan dziobaak
mozesz to odklamac wezme cie i bede mowil ze jestes bardzo uczynna potrafisz sie dzielic np cialem

Gość jak powszechnie wiadomo
z tego co piszesz tak tak mowia ale czy jestes? wiele mowia malo co prawda jest szczegolnie egoisci obrazaja i zala innym szczegolnie egoisci a ja tylko popier*olony jestem:)

cialem sie dziele ale z narzeczonym:P