Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwko z sokiem malinowym/...,,

czy trzy dni po wyrwaniu zęba 8 można napić się piwa?

Polecane posty

Gość piwko z sokiem malinowym/...,,

J.W....nie mam żadnych antybiotyków, przeciwbólowych też nie biorę, generalnie wszystko jest w porządku oprócz tego, że wiadomo dziąsło boli, problem z jedzeniem bo buzi do końca nie mogę otworzyć itp,...w takim wypadku czy mogę napić się piwa 3 dni po wyrwaniu ósemki? nie wpłynie to jakoś na ten skrzep czy coś tam? Chodzi mi o 1-2 piwka.

Gość iel trzeba odczekać.
eh dziękuje ci bardzo:/

Gość jdasljdo
a niby czamu nie mozna..od razu mozna ...

Gość od razu to raczej nie
no od razu to chyba nie bardzo:P

Gość no rto jak u was było
hm?

O jaaa jak Ty wytrzymujesz bez przeciwbólowych? ja byłam cały czas na prochach a niedługo mnie znowu czeka druga ósemka:O Co do piwa to jak tak dobrze znosisz to możesz się napić.

a pewnie że można. dokładnie tydzień temu miałam usuwaną dolną ósemkę, a w niedzielę poszłam do znajomych i wypiłam trzy drinki. i jeszcze bardzo mądrze nie pomyślałam że biorę antybiotyki bo mi się wcześniej stan zapalny zrobił przez tą ósemkę ;) ale wszystko było ok. jak nie bierzesz żadnych tabletek nie ma problemu. skrzepem nie trzeba się na trzeci dzień już przejmować. wiem coś o tym, bo pracowałam długo w gabinecie stomatologicznym :)

nie zawsze boli :) mnie po usunięciu górnych ósemek w ogóle nic nie bolało, a przy tej tylko po zejściu znieczulenia musiałam wziąć dwa ibupromy. ale potem już w ogóle nie bolało, tylko odrobinę spuchłam.

Gość no rto jak u was było
oki dzięki:) ja też się strasznie bałam, żeby mi isę nic nie przytrafiło, bo kiedyś jeszcze jak dzieckiem byłam i miałam wyrywany ząb, to dwa tyg później chora byłam. tym razem ból po wyrwaniu był w miarę...trochę był, ale nie aż taki, abym musiał brać tabletki. Tylko to dziąsło mnie boli i buzia przy jedzeniu , już od tego mnie szlag trafia:/ I taki zapach lekko nieprzyjemny czuję, ale to chyba dlatego że przecież tamtą okolicę omijam z daleka podczas mycia zębów. Dziś lekko buzie popłuczę dentoseptem, chyba dwa dni po już można, a boje się, żeby te resztki jedzenia mi tam nic nie podrażniły,.,.,

ja przy tych górnych ósemkach panikowałam strasznie, że skrzep wypadnie, że jedzenie powpada do dziury, że coś tam ... a teraz jak na trzeci dzień nic się nie działo to normalnie zaczęłam tam myć szczoteczką, nie jem już tylko jedną stroną, tylko dwoma, płuczę ... z płukaniem poczekaj jeszcze z jeden dzień, jeśli dziś jest drugi. tzn z trzy dni powinnaś ostrożnie bardzo do tego podchodzić, a potem już nic się nie powinno dziać :)