Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duszek13

Pokochać dentystę

Polecane posty

Mam 46 lat i panicznie się boję dentysty. Mieszkam w Warszawie i wydawało by się że nie powinno być problemu, ale jest jak nie ma się kasy. Byłam dwa dni temu na Nowym Zjeździe w klinice. Straszny ból i stan zapalny, ząb do usunięcia. Wydawało mi się zawsze że w stanach zapalnych zębów się nie usuwa ale się pomyliłam. Jeden zastrzyk drugi facjata drętwa a ząb boli przy najmiejszym dotyku jak cholera. Pani doktor wzieła najpierw dłuto i zaczeła rozpychać, robię się mokra spocona i lecą mi łzy. Ból nie do zniesienia. Łapie szczypce wyłamuje kawałe potem drugi i znów dłuto, tego bólu już nie jestem w stanie znieść krzyczę i powoli zaczynam odpływać. Pani doktor postanawia iż nie będzie kończyć wypisuje antybiotyk i każe resztę usuwać pod narkozą. O środki przeciw bólowe musiałam się upomnieć bo apap nie pomaga. Na dziś opuchlizna otwarty korzeń na wierzchu stan zapalny i ból. Uprzedzałam że mogę zemdleć ( problem strachu jeszcze z dzieciństwa). Nie mam jkasy na narkozę bo gdybym ją miała to było by po problemie a tak ???????

Gość Nie bój się kotku
Czy masz ładne stopy ?

Gość to szkoda ze wczesniej nie
zadbalas to bys do takiego stanu nie doprowadzila. ja nie rozumiem, jak mozna sie bac? u mojego dentysty znieczulenie kosztuje dodatkowo jedynie 20 zł, to nie jest majatek, ale przeciez to nie sa czasu sredniowiecza gdzie wszystko robilo sie na zywca, trzeba kosztystac z dobrodziejstw farmacji czasem takich jak znieczulenie. naprawde, nie rozumiem, jak sie dba o zeby o chodzi na przeglady to NIC cie bolec nie bedzie.

A o zęby zadbałam rozpadł się od środka i nawet dętysta był zdziwiony, przez dwadzieścia lat nie wiedziałam co to ból zęba (wizyty co pół roku), a teraz okazało się że mam kwiatka. A technika tu nie ma nic do rzeczy jak się ma zakodowany gdzieś głęboko strach przed dętystą.

Gość Nie bój się kotku
Ja bardzo lubię oglądać bose kobiece stopy.