Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażonaaaaaaaaaaaaaaaaaa

moje dziecko wg usg waży ok. 4600, cc ?

Polecane posty

czy powinnam domagać się w związku z tym CC? Mój lekarz mówi że spokojnie powinnam dać sobie radę, koleżanka mi mówi że mam się domagać CC i sama nie wiem :( Mam 174 cm wzrostu, to moje pierwsze dziecko. Cholernie się boję, bo do porodu w sumie zostało jeszcze 2 tygodnie i może mały jeszcze urosnąć. Co mam robić? Czy miałyście podobnie?

a może jest jeszcze inny sposób żebym urodziła?? tak bardzo się boję, dziewczyny pomóżcie!!

Gość mamamamamama
Nie bój sie u mnie tez na USg wychodziło ponad 4 kg , a mału urodził sie 3380 tylko był bardzo długi, bo my z mężem do niskich nie należymy. Jak spytałam się skad taka różnica to lekaz mi powiedział ze waga okreslona jest jako proporcja kości sługi itd. więc spokojnie nie ma co panikować:)

Gość mamamamamama
kości długich

ufff :) trochę mnie uspokoiłaś, tym bardziej że my z mężem również jesteśmy wysocy :) Choć nieukrywam że nadal się boję. No zobacyzmy jaka waga wyjdzie za tydzień :)

Gość mamamamamama
spokojnie wszystko będzie ok, mnasz młody urodził się siłami natury, taka długa glizda:), ale neonatolog od razu powiedziała ze wielki facet z niego będzi i rzeczywiście teraz ma 2,5 roku i jest bardzo wysoki i szczuplutki. Ja jak przeraziłam sie waga mlodego z usg to mój lekarz prowadzacy od razu zaznaczył , że granica błędu to nawet 1kg

Ja jak byłam w ciąży z pierwszym tylko ze ja rodziłam w uk lekarze tez mi mówili ze dziecko jest bardzo duże a co okazało sie moj synek ważył 3520 normalnie miałam bardzo dużo wód płodowych i przyznam ze chociaż nie rodziłam na sucho i było mi dużo łatwiej więc sie niemart