Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia Mariki

czy moje dziecko moze miec autyzm?

Polecane posty

Gość mamusia Mariki

ma 19 mc i nie mowi nie potrafi dzielic sie zabawkami z 21 mc dziwewxczynka ani zadnym innym dzieckiem,nie chce nikomu z dzieci ani dorosłych podawac reki chyba ze jest t, o jej mama babcia lub wujek...

Gość mamusia Mariki
zgloszone do usuniecia

Dziecko mojej kuzynki zachowywało się podobnie. Bardzo długo nie mówił i był taki dziwny i też się wszyscy martwili i biegali po lekarzach. A tymczasem okazało się, że po prostu taki wiek i taka natura. Teraz ma 9 lat, jest bardzo inteligentny, a jak zacznie filozofować to można pęknąć ze śmiechu :)

Gość trzydziesci pięć pięć to max
a jak wyglada syt z jedzeniem? wiesz -pojecie autyzmu jest baaardzo szerokie

Gość mamusia Mariki
je bardzo mało iczasem nawet tylko pare łyzeczek obiadku zje na silłe i to w dodatku zmiksowane bo wypluwa poszczego;ne rzeczy ktore trzeba gryzc

Gość peepee
Najbardziej niepokojace sa osoby o takich agresywnych komentarzach, jak powyzej. Czy w realu tez wyzywacie od wywlok i kazecie sie w leb walic? A moze to wy wlasnie potrzebujecie jakiegos walniecia w leb...?

Gość vh/CVH/C/CVVKJC/GK.J
myszza ty jakas jebnieta jestes ! idz lepiej wykap cipsko bo ci śluzem zarosło a twój mezuś gdzie włożyc nie bedzie miał oby ci ten bachor zdechł biedaczko korzystajaca z mopsu.ten drugi też.

Gość kafeterianczkanaka
3letni chłopiec nie mówi i Wy uważacie, że to jest normalne? no to chyba Ty powinnaś się udać do lekarza. Mój Robercik ma 2 latka a mówi jak nie jeden dorosły. Wiadomo, że nie wymawia dokładnie "R" itp, ale zna bardzo duzo słów, ślicznie buduje zdania i poprawnie się wyraża.

wg mnie powinnas isc z dzieckiem koniecznie do lekarza

Gość mamusia Mariki
poszukam innego forum bo tutaj to w wiekszoszci jakies osby tylko ktore sie obrazac potrafia no coz to cała kafeteria mysza nawzajem!!!!!!!!!!!!!!

jak podaje mamie babci etc to powinno byc ok ale to ze nic nie mowi i nie gryzie idz do psychologa dziecieciego

Gość kafeterianczkanaka
do Myszoglądając blog Twojego syna mogę jeszcze stwierdzić, że długo chodzi z pampersem (teghoproczne wakacje). Może czas zając się swoim dzieckiem i jego rozwojem, a nie siedzieć na kaffee i udzielać rad??

-mowa rozwija się słabo lub wcale, używanie słów bez znaczenia, porozumiewanie się gestami zamiast słów, słaba możliwość skupienia uwagi -dziecko woli spędzać czas samo niż z innym, nie interesuje się zawieraniem przyjaźni, słaby kontakt wzrokowy, mało się uśmiecha -nadwrażliwość na dotyk lub brak reakcji na ból, wzrok, słuch, dotyk, ból, węch, smak mogą być mniej lub bardziej upośledzone -brak spontaniczności lub pomysłowości w zabawach, nie proponuje czynności, nie wymyśla zabaw -nadpobudliwość lub otępienie, częste wybuchy złego humoru bez powodu, uparte przywiązanie do jednego przedmiotu lub osoby, może okazywać agresję lub autoagresję.

kafeterianczkanaka do Myszoglądając blog Twojego syna mogę jeszcze stwierdzić, że długo chodzi z pampersem (teghoproczne wakacje ). Może czas zając się swoim dzieckiem i jego rozwojem, a nie siedzieć na kaffee i udzielać rad?? to moze lepiej poczytaj a nie ogladaj idealna mamo geniusza :P:P:P

Gość kafeterianczkanaka
Szkoda mi czasu na czytanie o małorozwiniętym dzieciaku, którym rodzice za wszelką cenę chcą pochwalić się światu i piszą za niego blog. Dzieciak niczym nie wyróżniający się od swoich rówieśników, więc nie wiem , po co ten cały blog.? ani to ładne, anie zabawne:)

mysza -jesli ?Twokj syn ma 3 lata i nie mowi to nie jest zdrowym dzieckiem

nie wiedzialam ze blogi sluza chwaleniu sie calemu swiatu :P no coz duzo rzeczy nawet o sobie nei wiem :> np ze korzystam z mopsu :D:D:D dobzre poczytac kafe mozna sie dowiedziec tylu interesujacych wnioskow na swoj temat :D moge ci tylko jedno napisac blog nie sluzy ani ladnosci ani zabwnosci a tym bardziej chwaleniu sie :P jest pisany dla mnie dla dziecka dla babci i tyle :D a to ze ktos przy okazji go oglada, nawet taka gnida jak ty, to tylko moze cieszyc :D

owszem jest zdrowym dzieckiem!! bylam u 2 logopedow i zostalam wysmiana :D chlopiec zwlaszcza wczesniak do wieku 3 lat nie nadaje sie na terapie bo to normlane zjawisko ze moze nie mowic nawet nic, moje dziecko zaczyna mowic pojedyncze wyrazy, z czasem coraz wiecej ale nie mowi jak wiekszosc swoich rowiesnikow, a ma 2 lata i 8mcy wiec pewno do skonczenia 3ki zacznie mowic wszystko :)

jakby blog był pisany dla babci to bys go nie upubiczniała

to idz jeszcze do psychologa-myslisz ze logopeda rozwiaze problem? do logopedy idzie sie z dzieckiem jak cokolwiek mowi a jesli nie mowi nic to idzie sie gdzie indziej ps gratuluje logopedy który wysmiewa matke ,która przychodzi z dzieckiem bo cos ja niepokoi

a nie przyszlo ci do glowy ze na nim zarabiam?? i m.in. dlatego jest upubliczniony?? nie amm powodow do trzyamnia pamietnikow w szufladzie, prowadze 6 blogow i wszystkie sa publiczne :D

moje dziecko mialo 14 miesiacy i mowiło zdania 5cio wyrazowe i chyba wiekszosci matek dzieci tak mówią

psychologa ma w pzredszkolu i uwaza ze wszystko z nim ok :P:P logopeda pzredszkolny rowniez nei widzi nieprawidlowosci :P pediatra nawet nie chciala mi dac skierowania do logopedy bo twierdzi ze to nadrazliwosc mamuski :D

hahhaah 14mcy wiekszosc dzieci... ja takich nie znam w ootoczeniu ani 1 dziecka :D w wieku 2 lat owszem ale 14 mcy :/ poczytaj sobie na kafe chociazby kiedy dzieic zaczynaja mowic o zaburzeniach mowy tym bardziej :D bo jak widac nei msz pojecia o tym kiedy pzrecietne dziecko zaczyna mowic zdanaimi

Gość kafeterianczkanaka
Mysza nie ma czasu uczyc dziecko mówić, bo Mysza zarabia pisząc o nim blog uhahahaha. Babcia jak tak kocha wnusia i chce oglądać , to niech go częściej odwiedza. Od tego są babcie, a nie od zachwycania się blogiem. Nie napisałam, że blog nie jest ani ładny ani zabawny. Napisałam to o Twoim Tadziu, czytaj ze zrozumieniem. Wstaw jeszcze kilka zdjęć z wanienki- niech pedofile oczy pocieszą i sobie z.walą na ich widok;)

załóz sobie temat ile mowia dzieci w wieku 14 miesiecy to sie dowiesz najgorsze jest wmawianie sobie przez matke ze jej dziecku nic nie jest czekaj dalej a obudzisz sie z ręką w nocniku

Gość kolumna dorycka
kafeterianeczka, masz jakis problem kobieto? to topik o dziecku myszszy? potrafisz czytac ze zrozumieniem i odpowiadac zgodnie z pytaniem? cos taka jadem plujaca co??? maz cie zostawił czy juz mu nie staje na twoj widok?

a ty sobie poczytaj ile dzieci w wieku 3 lat nic nie mowi bedzie ich co najmniej tyle samo co tych mowiacych w wieku 14mcy :D kafeterianeczka jestes tak ogranioczona ze szkoda rozmowy z toba :/ co ty mozesz wiedziec o babci mojego syna, albo o tym jaki jest zabawny :/ a to ze tobie sie nei podoba to twoj pech mozesz nie ogladac a nawet sobie zwalic co chcesz przy zdjeciach z wanienka czy bez neij widocznie ci tego brakuje :(

3 latek to przedszkolak-wszystkie sa komunikatywne w pełnym!!! stopniu