Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłooopotana

wstawanie w nocy do noworodka

Polecane posty

Gość zakłooopotana

Witam! jak czesto wstajecie do noworodka w nocy? bo ja wstaję co 2-3 godziny , jest karmiona butelką bebikiem 1. i jak noworodek w nocy krzyczy i sie obudzi to co robicie? ja zmieniam pampersa, daje mleczko. jak dlugo zajmuje wam usypianie ??? ile razyu wstajecie?>jak czesto>co ile h?

Jak mój synek był noworodkiem, to miałam wrażenie, że w ogóle nie śpi... :/ Najdłuższa drzemka trwała 2 godz, a tak to budził się co godzinę, półtora. Jak już się obudził, zmieniałam mu pieluszkę i przystawiałam do piersi, czekając aż przy tej piersi uśnie, co czasem trwało dwie godziny. Chodziłam jak zombie przez półtora miesiąca. Wiem, głupia byłam :D Jako bardziej doświadczona mama nie obstawałabym tak przy zmianie pieluszki, jeśli ma tylko troszkę nasiusiane, po co rozbudzać dziecko. No i chyba jednak spałabym razem z maluszkiem, bo mój pierworodny od początku spał w łóżeczku, a ja wstając do niego miałam ochotę mordować :D

Gość moja mala ma 2 miesiace
karmie bebilonem pepti, kapiel ok 19 pozniej jedzonko, wsadzam ja do lozeczka i przewaznie zasypia w ciagu ok 10 minut sama. spi do ok 3-4 lub 5 (zalezy kiedy zglodnieje) zje i od razu odkladam do lozeczka i od razu zasypia, i spi do 7-7 czasem 8 to roznie.

aha i ona nigdy nie placze tylko wkili, steka i wiem ze jest glodna wtedy, i najpierw zmieniam pieluche, a pozniej karmie.

mi moja mala na szczescie nie robi niespodzianek:D a po karmieniu nie przebieram bo zawsze jej sie dosc mocno wtedy uleje:O

Gość wypełnione
moje dziecko było karmione moim mlekiem podawanym z butelki i budziło się w nocy co 3 godziny do 4 miesiąca życia. gdy się budziło z płaczem, brałam je z łóżeczka, z nim na reku wstawiałam czajnik i w czasie kiedy woda się grzała przebierałam syna. mleko z lodówki do garnka z goracą wodą i po kilku minutach było ciepłe. w tym czasie kołysałam dziecko i tuliłam je. po nakarmieniu czekałam aż mu się odbije i kołysałam do snu. usypiało w ciągi kilku minut :) jak syn skończył 4 miesiące, pierwszy raz przespał 8 godzin bez budzenia się i tak z nocki na nockę coraz dłużej. po ukończeniu 5 miesięcy już spał po 10 godzin w ciągu nocy więc od tego czasu już się nie budził i nigdy mu nie podawałam ani mleka ani nic innego. teraz ma 13 miesięcy i czasami śpi 12 godzin :) życzę każdej mamie takiego maluszka :)

A czemu Ty sie kobieto dziwisz? Ty bys pewnie chciala zeby od razu po urodzeniu przesypial od 19-9rano zeby sie jasnie pani mogla wyspac. :D Nie ma tak dobrze. Noworodka po przebudzeniu tzreba najpierw przewinac potem nakarmic i tyle. Moj syn usinal od razu po wypiciu mleka bo nauczylam go odrozniac dzien od nocy. Moj syn budzil sie co 3-4h. Tyle ze ja do nocnego mleka dosypywalam kleiku ryzowego i wtedy budzil sie rzadziej.

Gość szykuj się na wydatki
Moje dziecko budziło się w nocy co 2-3 godziny,karmienie to ok pół godziny a usypianie do godziny,spałam po 3-4 godziny w nocy albo i krócej..na szczęście to minęło około 2 miesiąca i teraz śpi jak aniołek od 21 do 6 rano jupii

moj synek prawie 3 tygodniowy budzi się tak jak wykapiemy go po 19 i dostanie butelkę o 19:30 przespi do 3 potem budzi się po 6