Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzka glupotaaaa

zrobić tyle dzieci to umieli

Polecane posty

Gość ludzka glupotaaaa

wiecie co, oglądałam dzisiaj uwagę i jestem oburzona. Wystąpiła matka z 3 dzieci, gdzie jako rodzina dostali mieszkanie komunalne i są oburzeni ponieważ płacą wysoki czynsz. Nie rozumiem, nie stać ich na mieszkanie ale na zrobienie trojki dzieci ich stać. Jak można być tak pustym i nie mając warunków do mieszkania mieć tyle dzieci. Do tego mamuśka nie pracuje, no bo po co, niech gmina da, najwyżej wezwie telewizję, naskarży i dadzą im za darmo.

3 dzieci to i tak skromnie, a jak mają po 8, 12? jedzą chleb z keczupem ale nie zabezpieczą się, bo dzieci to blogoslawienstwo... pewnie, ze blogoslawienstwo ale nie powinno sie dzieci skazywac na takie warunki :( poza tym jak sie ma taka gromadke, to nie jest sie w stanie ich upilnowac, do kazdego dotrzec, kazdego wychowac...

Gość mama trójkii
nie oglądałam uwagi wiec na temat tej konkretnej rodziny nic nie mogę napisać, aczkolwiek wydaje mi się, że coś musiało być tam na rzeczy skoro tvn się tym zajął. może faktycznie czynsz był nieadekwatny do warunków mieszkaniowych.

Gość mama trójkii
Oni dostają na prawdę dużo listów z prośbami o interwencję i interweniują tylko w tych sprawach gdzie ewidentnie jest łamane prawo, potrzebna pomoc, albo ktoś kogo warto pokazać bo jest wyjątkowy. Wątpię, żeby pokazali rodzinę, która się dopomina o coś i nie ma racji.

Przede wszystkim liczba dzieci nie ma tu nic do rzeczy. Rodzina za czynsz w mieszkaniu komunalnym bez łazienki i kuchni musi płacić 1000zł i o tym był program.

Gość mama trójkii
No więc właśnie o czymś w ten deseń pisałam. oni tam piętnują nieuczciwość więc spodziewałam się, że tu nie chodzi o ciężką sytuację rodziny wielodzietnej (3 to żadna wielodzietność) tylko o łamanie prawa.

Gość przeciez zdarzaja sie czesto
nieprzewidziane sytuacje gdzie nagle zmienia sie standard zycia rodziny , czesto sa to wydarzenia dramatyczne niezalezne od człowieka , łatwo sie nam krytykuje kiedy nas los nie doswiadcza , nie twierdze z wszyscy ludzie sa ok, bez winy ale moze tak było w przypadku tej kobiety , autorka nie podała szczegółow wiec nie bede krytykowała

Gość lauryn
Nie wiem czym się oburzasz, troje dzieci to jeszcze nie wielodzietność. Ja niedawno widziałam lepszy reportaż - 15 dzieci i chałupa skladająca sie z dwóch pokoi... Żyją z pomocy społecznej. To dopiero jest brak odpowiedzialności.

Gość ja tez nie oglądałam ,ale
skoro tak jak ktos napisał ,ze ta rodzina musi zapłacić 1000 zł , a nie łazienki i kuchni to sorry , ale to bardzo duzo W takim razie nie wiem autorko w czym problem , jezeli to prawda to widocznie zle zrozumiałas cały program , pewnie najbardziej chodzi ci o to ,ze dostali mieszkanie , ale o warunkach juz nie wspomniałas Troje dzieci to jeszcze nie wieodzietnosc , choc w dzisiejszych czasach dla niektórych moze za duzo, a to ze matka nie pracuje to sorry , ale takie czasy , masa ludzi nie pracuje , a chciałaby