Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

chory pęcherz, a urinal ??

Polecane posty

Gość jupikajej
ile ci zajelo zjedzenie calego listka? urinal mozna sobie jesc profilaktycznie, choc i tak bardziej skuteczna jest suszona zurawina. zamierzasz sie przejsc do lekarza po furagin, czy raczje nie?

Niestety jestem w ciazy i nie moge brac cięzkich antybiotyków, Tylko Urinal i urosept.. U lekarza jestem co 2 tyg z wynikami i niestety, picie herbaty z żurawiny a ost pozwolil mi wypic jedno opakowanie Urinalu.. Pilam 3x dziennie i nic..

przede wszystkim-zrób posiew moczu i antybiogram, na pidstwie którego bedzie ustalony rodzaj antybiotyku. prawdopodobnie masz bakterię .... zapewne masz partnera seksulnego?? -on również musi brac ten lek. pamietaj, ze większosc zakażeń pecherza moczowego bierze sie....hmm..przechodzi drogą płciową.

Gość jupikajej
z tego co wiem, furagin jest zapisywany rowniez kobietom w ciazy. skoro urinal nie pomaga, to na co czekac? przechodzone zapalenie pecherza ma super skutki, jak na przyklad krew w moczu i bol nie do ogarniecia.

Cierpie na pęcherz chyba od 5 lat i ból pojawia się jak tylko na dworze jest mniej niz 15 stopni, nie wiem skąd to sie bierze... Bralam juz nie jedną serie antybiotyków, w zime ciągłe nasiadówki i nic! :( Teraz ciąza, w dodatku zagrozona więc lekarz bardzo uwaza na to co mi przepisuje. To bardzo uciązliwy ból i naprawde przeszkadza w prawidłowym funkcjonowaniu... Posiew robie własnie co 2 tyg i za kazdym razem wychodzi Leukocyty 5-10..

ależ moja droga..w posiewie nie masz leukocytów:) leukocyty masz w ogólnym bdaniu moczu :) j mówię o mikrobiologicznym badniu moczu:()

kochanie....posiew moczu nie może być robiony co 2 tyg , a to dla tego ,że na sam wynik czekasz ok tygodnia:) (muszą wychodować bakterie) to co lekarz ci zleca-to zwykłe ogólne badnie moczu. na twoim miejscu nie czekałabym na decyzje lekarza-bo rzadko kto daje na to skierowanie ( koszty) idz więc do labolatorium rano z moczem i zrób sobie prywatnie posiew moczu. to jest koszt ok 20-30 zł gdy labolatorium wychoduje bakterie-wyliczy ci antybiogram za który osobno zapłacisz ( ok 20-30 zł) jeśli niczego nie wychodują- to znak,że parcia naglce na mocz z pieczeniem są wynikiem cizy-co się czasem zdarza. jednak skoro od lat masz dolegliwości-nie sądze aby tu winna była ciąza.

aaa..i jeszcze jedno.. skoro jest podejrzenie stanu zapalnego (bakterie do tych się zaliczają) zrób jeszcze sobie badanie z krwi na białko C-reaktywne (CRP)

A czy lekarz rodzinny wypisze mi na to skierowanie?? Bo na wszystkie inne badania nie było problemu... Naprawde chcialabym sie uporac z tym, bo wystarczajaco mam problemow z ciąza, a tu jeszcze boje sie kazdego oddawania moczu, a wiadomo w ciązy to nieuniknione :( Zabiore się za to od poniedziałku, szkoda, ze mój gin na to nie wpadl tylko ciągle mi kaze robic mocz! DZiekuje za rade :)

NIE SĄDZĘ.. WIESZ? pracuje w klinice, i mam na codzień z tym do czynienia. z doświadczenia wiem, że lekarz nie zleci tego ze względu na koszty |(NFZ za tego typu badania obciąża jednostkę kierującą) nie czekaj więc i odżałuj sobie tych pare groszy.. bo u ciebie problem raczej nie leży na samej ciąży..to zbyt długo trwa.

tylko pamietaj.. jeśli okaże się, że będzie potzrebne leczenie farmakologiczne-leczeniu musisz poddać sie nie tylko ty.. ale i twój partner. on bowiem posiada te same bakterie. i kżdorazowe twoje leczenie będzie spełzało na niczym po każdym kontakcie seksualnym

No skoro tyle czasu nikt nie potrafił mi pomóc to cos jest nie tak, to tylko pęcherz, a nie rak czy cokolwiek innego. W poniedzialek pójde z rana od razu z moczem, to szybciej bede miala wyniki....

Ok, juz mam troszke dosc biegania o 7 do przychodni z moczem :)))) Ale jak trzeba to trzeba :))) Widzisz..mam takich lekarzy, ze nawet słowem nie wspomnieli, ze leczenie musi tez odbyc mój partner..

poptrz tak logicznie.. narząfdy moczowodowe są niejako połczone z narządami płciowymi skoro w jakis sposób dostała sie bakteria do tych narządów-to znak, że i ty i partner jestescie ich nosicielami.. w końcu dochodzi do bliskich kontaktów-nieprawdaż? a skoro do tej pory jedynie ty brałś jakieś tam leki-to zabijałaś jakies tam bakterie u siebie..nie u partnera i po kżdforazowym kontakcie-na nowo mogłaś być zarażana.. i kółeczko się zamyka..

No wlasnie dzwoniłam do męza do pracy i mu o tym powiedziałam. Bo on taki wiecznie zmartwiony i nie wiedzielismy juz jak mi pomóc.. Taki ból często wiąze się z nietrzymaniem moczu, a to dosyc wstydliwa sprawa...

parcia naglące na mocz pieczenie podczs oddwania moczu wysiłkowe nietrzymanie moczy ( np kichnięcie, kaszel, bieg) uczucie pełnego pęcherza małe porcje oddawanego moczu... czy tak???

No to przede wszystkim...najgorszy jest ten ból po oddaniu moczu..jest okropnie męczący i nikomu nie potrafie go opisac. Moze jest zwyczajny, ale w tym miejscu wyjątkowo uciązliwy... Gdy zacznie bolec to wiele bym oddała za kazdą oddaną krople moczu i czasami spędzam w wc całą noc..

no własnie..a w twoim przypdku-jest to podwójnie uciżliwe, gdyz dochodzi ucisk płodu na pęcherz moczowy .. wiem jak to boli i piecze..przerobiłam to :) szkoda że tak daaawno temu:)