Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lublinianka.

Widzieliście dziś Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler z Lublina? niezła antyreklama

Polecane posty

Gość 21lio
ja lubię ja oglądać a oto co znalazłam na innym forum "dobrze znam gesslerową...ona ma takie długi że hej, kucharzom nie płaci kasy...brakuje jej personelu...a przede wszystkim małe pojęcie ma o gastronomii..ale ma za to plecy i wkręca się..pozdrawiam" "Pani Gessler niepłacąca podatków oraz należności za lokale będzie uczyć uczciwych polskich przedsiębiorców prowadzenia biznesu. BRAVO TVN tak trzymać! Wspierajcie krętaczy i oszustów robiąc z nich GWIAZDY!! "A czy pani Magda uregulowała już milionowe należności w stosunku do miasta Warszawy, czy też w ten sposób stara się zebrać pieniądze ?"

Gość choco loko
mi się zdaje że nie był reżyserowany. Personel był autentycznie onieśmielony i zakłopotany. Włąscicielom nic dobrego z takiej antyreklamy nie przyjdzie. Nawet za kase im sie nie opłaca

Gość im to sie nic juz nie
oplaca, nie pociągną dalej

Gość żebyście wy znali fakty
To wszystko prawda. Są i inne nieprzyjemne historie z nią związane. Dlatego śmiać mi się chce jak widzę w tvn, że ona tak poucza innych w sprawach prowadzenia lokali.

Gość 21lio
"W zeszłym tygodniu, wybrałem się z przyjaciołmi do restauracji Polka na Starym Mieście. Żurek beznadziejny, kwaśny i mała porcja. Schabowy z kością zupelnie zwykły, Polędwiczki jak zelówki, szarlotka jak kapeć, wino podane w kieliszkach przypominających staropolskie kufle. Wystrój restauracji w stylu babcinym, podchodzący naftaliną. ogólnie jedzenie bardzo cienkie, kelner niekompetentny, nie umiejący niczego polecić, kelner zamiast latte macchiato przyniósł cafe macchiato. Drogo, a cena nieadekwatna do posiłku. Zdecdowanie odradzam. odpowiedz "

Gość 21lio
"pracowałem u p. Gessler i muszę powiedzieć, że to naprawdę beznadziejna osoba. program mnie tylko w tym utwierdził. narzeka na wszystkie te knajpy i ich pracowników a sama ma problem ze swoimi. pamiętam jak opowiadała u Majewskiego że jadła u niej Sharon Stone i się zachwycała - haha, pamiętam dokładnie tą sytuację bo byłem wtedy w pracy i przykro mi, dwa dania wróciły do kuchni, pani Stone nie zamieniła nawet jednego słowa z p. Gessler na osobności, jedynie standardowa rozmowa "czy smakuje? czy coś jeszcze?" z racji tego iż była gościem specjalnym :) pani Marta chodząc po nowo otwierajacych się ekskluzywnych restauracjach zamawia sobie pełen obiadek po czym wychodzi bez płacenia robiąc raban gdy kelnerka każe jej zapłacić (pada odpowiedź "czy pani wie kim ja jestem?"). W kuchni często był syf, jej to nie przeszkadzało, potrafiła wpieprzyć się do zapracowanej kuchni i bez fartucha i czapki na głowie nachylać się nad zupami, grzebać brudnym łapskiem w talerzach czekających na wydawce przestawiając jedzenie po swojemu na talerzu. Do tego często wypłaty przychodziły np. z 2miesięcznym opóźnieniem. Przechodząc do nowej pracy potrzebowałem referencji od poprzedniego pracodawcy i dzięki p. Magdzie nie dostałem tej pracy :) nigdy nie dostałem nagany czy upomnienia, harowałem ponad siły, czasem np 3 dni non stop (!) a tutaj takie coś. ta pani jest zenująca po prostu."

Gość ale bez sensu gdzie by
nie była, co by nie zjadła, wszystko jest niedobre i źle zrobione. akurat, wkurza mnie, że wszystko, wszysciutenko jest be i do poprawienia wg jej widzimisię

Na szczęście jest jeszcze Marta Gessler, bardzo fajna bezpretensjonalna osoba, która prowadzi Qchnię Artystyczną i tak się da zajebiście zjeść.

Program i osoba pani Gessler stylizowana jest na amerykańską wersję programu "kuchenne koszmary USA" Gessler zachowuje się jak Gordon, mówi jak Gordon, gestykuluje jak Gordon Ramsay. Totalnie nieudana podróbka siląca się na oryginalność. Nic nie wnosi do życia, zmarnowana cholernie droga godzina na stacji TVN:-O

Nie taka zmarnowana, bo program ma wysoką oglądalność, a co za tym idzie duże przychody z reklam dla stacji. Czysty zysk.

Gość bajlabajla
no co Wy mowicie?! a tak lubiłam ten program...;/

Gość 3zuzia
nie lubie gesslerowej...jakaś taka nadęta wiedź ma z niej hehe i nie mówie tylko z tego powodu że byłam kiedyś kelnerką...

Gość 3zuzia
wiecie co jest najgorsze??? że człowiek tyra jak głupi a na koniec nie dostaje wypłaty!!!!

Gość Boli mnie gardło
z tego co pamiętam w Lublinie niedaleko byłego kina wyzwolenie (jakieś 50m, na przeciwko w uliczce) była restauracja pani Gessler z okiennicami i wymalowanym kogutem, która nie odniosła sukcesu i w krótkim czasie została zamknięta:P więc jej też czasami się nie udaje.

Gość tina turbina
Ale jaja! niezlych rzeczy mozna sie tu dowiedziec!

Gość Anglistka31
Chantal: Ramsey jest Szkotem i to wersja Uk, dopiero jak pojechal do Stanow zrobil wersje USA.

Gość kuter
Nie jednemu psu Burek. Z tego co wiem to długi wielomilionowe ma jej były szwagier Adam Gessler. Nazwisko to samo ale osoba jednak inna.

Gość ale tylko tam byliście
Nieprawda. Gesslerowa spłaca swoje długi, nie męża. To kobieta bez grosza, niezła wałkara i marna restauratorka, która wypłynęła na swoim mężu, który też jest niezłym wałkarzem.

Gość Personal.Instructor
Kobietki....Nie mozecie byc takie latwowierne ... jak ja napisze ze pracowalem na dworze windsorow to tez uwierzysz?? Ogladajcie sobie dalej program jak wam sie podoba. Nie sadye yebz wiele ryecyz bzlo wzreyzserowane...Pani.Gessler jada w najwykwintniejszych restauracjach swiata...nie dziwo ze cos jej nie smakuje...Wiadomo ze nie bedzie ze ona przyjedzie i wszystko bedzie cacy i do widzenia... Nie mozna we wszystko wierzyc ludziom... tak samo jak wierzycie w ploteczki na pudelku itp. potem niedowierzacie co te gwiazdy wyprawiaja ( bo niby anonimowy przyjaciel doniosl o czyms) to steki bzdur

Gość Personal.Instructor
Zawsze jak komus jest lepiej od nas samych to mamy tendencje to wyszydzania. Smiesza mnie komentarze typu "ona nakradl" , nie kazdy jest taka niedojda zyciowa jak ty .

Gość jakajakajaka
Ale łatwowierne w co? Przecież całą Warszawa od lat wie o legendarnych zadłużeniach Gessler, o jej niewypłacalności i nieuczciwości. To nie są plotki, a fakty.

Gość Personal.Instructor
Ja np nigdy o tym nie slyszalem.. wiec moze wiedza to osoby ktore "wszystko wiedza":P

Gość jakajakajaka
Sama jesteś niedojda, kobieto. Moja kumpela pracowała u Gessler kawał czasu, z czego przez ostatnie pół roku pracy sama musiała sobie płacić zusy, nie dostawała wypłaty, a na zakończenie pracy nawet nie dostała referencji. Wielu ludziom udało się ciężką pracą dojść do czegoś (vide: Marta Gessler), ale akurat ta kobita nie zasługuje na to, aby się nią zachwycać.

Gość jakajakajaka
Może mało słyszysz, albo cię to nie interesuje. Poczytaj na forach dotyczących pracy w gastronomii warszawskiej, na forach o restauracjach i o samej Gessler. Sądzisz, że tysiące ludzi nagle się na nią uwzięło, bo odniosła sukces? Jasne. W sumie, niepłacenie ludziom pensji przez kilka miechów to normalka, w końcu gwiazda wszystko może. :O

"Sądzisz, że tysiące ludzi nagle się na nią uwzięło, bo odniosła sukces? " Dokładnie tak, przecież jesteśmy w Polsce:) Współpracowałam z nią i była zawsze bez zarzutu. Hells Kitchen i Kuchenne rewolucje to zupełnie różne programy, łączy je tylko prowadzenie programu przez kucharza. Ramsey wybierał szefa kuchni dla wielkiej restauracji, Gesslerowa chodzi po knajpach i poprawia błędy ich właścicieli.

Gość jakajakajaka
Dziwne, że na stołecznym rynku gastronomicznym Gessler ma takie negatywne opinie, że dziesiątki jej byłych pracowników z różnych restauracji wypowiada się o niej w tym samym negatywnym tonie od kilku lat. Dziwne też jest to, że Gessler nie jest najlepszą restauratorką w Wuwua, a ma najgorsza jako restaurator opinię. Dziwne jest też to, że w Tsarninie i u Fukiera (więcej jej knajp nie miałam wątpliwego zaszczytu wizytować), jest wszystko to, co ona sama jako gwiazda tv gnębi w swoim programie. Dziwne jest, że jedzenie ma do bani, kelnerzy się ociągają, a w lokalu śmierdzi fajami. dziwne, doprawdy :)

A rząd USA ukrywa UFO, o czym też wiedzą nieliczni "wybrańcy"! Albo dowody, albo na drzewo.

Gość taka sobie kobita
a mało kto wie ze ta gesslerowa zdradzila męza i uciekla z kelnerem a jak sie jej skonczyly pieniazki wrocila skulona do mezusia a tem idiota ja przyjal:/

Gość p Gessler jest z wyksztalcenia
plastyczką i ma w zwiazku z tym świetne wyczucie wnetrz w restauracjach, a wiadomo jak wazne jest otoczenie w tym temacie. jadłam w Warszawie w Ale Gloria i była to uczta nie tylko dla podniebienia ale i oka. Byłam z obcokrajowcami, wyszli autentycznie zachwyceni, bylo sie czym pochwalic, zwlaszca ,ze bralismy wszytkie dania z polskiej kuchni. Nie wnikam w jej chratakter i w jej ew. dlugi, bo o tym malo wiem, fakt, ze potrafi prowadzic restauracje na najwyzszym poziomie.

W Słodko- Słonym polecam obłędny tort z ciemnej czekolady i malin. Rewelacja. I zawsze tłumy:] Jakoś się to kłóci z sensacjami z wcześniejszych postów:]