Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Panamarka

Stara a głupia:)

Polecane posty

W tym sęk, że w doradzaniu to jakoś i ja jestem dobra( 3 wyswatane pary, w tym jedna już zaobrączkowana:P). Dodam, ze jestem po ciężkim związku dopiero teraz, po roku, doszłam do siebie (może stąd ta moja pozorna zarozumiałość- heh kompleksy chowam). I teraz dlatego tak bardzo boję się odrzucenia. Ja myślę, że tę sprawę bede zalatwiać baaaaardzo powoli. Jeszcze ze 2 lata studiów przede mną:)

hm... dziwne jest to, że sam zabrał Cię do domu mówiąc "chodź, pokażę Ci coś" . to tak wyszło, jakby sam chciał się Ci pochwalić bogatym domem. Może chłopak jest zakompleksiony, podobasz się mu, ale boi się odrzucenia, wyśmiania itp i dlatego nie wychodzi z niczym więcej? drugą opcją jest to, że po prostu Cię lubi, i...tylko lubi. A Ty mylnie odbierasz jego intencje, zachowania. Ile on ma lat? A ile Ty?

Gość chrupka kukurydziana
taa też tak myślalam... mam jeszcze czas:) a tutaj 4 lata minęły i... nic się nie zmieniło:( spiesz sie, bo konkurencja nie śpi:D na co chcesz czekać? nie bierz przykładu ze mnie i działaj:P bo nie Ty, to inna sie zainteresuje, tylko ona może nie mieć oporów jak Ty:(

tu akurat nie chodziło o dom tylko o firmę. ale mniejsza o to. wiek on 20, ja 22. Ja zawsze miałam wraŻenie, że On jest zakompleksiony. Nawet jeśli chodzi tu o to "tylko lubi", to i tak się cieszę, że mam znajomego, na którego zawsze można liczyć:)

Ajj z tym, że ja z racji tego mojego "aktywu uczelnianego" jestem postrzegana... no mają ludzie do mnie respekt. Boją się mnie (nie wszyscy rzecz jasna), bo to ja publicznie potrafię wykłócać się z profesorami o dobro studentów. Bez obawy o konsekwencje. Ja rozwiązuję problemy kolegów, bo zwyczajnie wiem gdzie co załatwić. I W TYM JEST PROBLEM. Ja o tym wiem, próbuję likwidować ten dystans, cały czas jestem miła, mówię ludziom co w nich doceniam, ale jednak... Nie chcę, żeby się wystraszył jak zrobię pierwszy krok...

Gość autorko ale się uśmiałam teraz
o czym piszesz? ja mam 38 lat od 5 lat zakochany we mnie chłopak o 10 lat młodszy i to jest problem. Nie potrafię ułożyć sobie życia przez niego, lata mi uciekają, jak mam a miałam super gości adoratorów, to nie jestem w stanie zrobić dalej kroku, bo myślę o nim i nic mi z tego nie wychodzi

Wiem, że mój problem jest praktycznie żadnym:) przynajmniej ktoś miał okazję do śmiechu:)

nie zastanawiaj sie nad tym jak Cię inni postrzegają, tylko jak on Ciebie postrzega:) może tak naprawdę inni widzą Cię nieco inaczej niz Ty uważasz:)

napewno nie aż tak strasznie. Rozmawiamy o rodzinie, o tym jakie mamy swoje plany na przyszlośc, co po studiach, wymarzony zawód. Chyba jeśli się kogoś źle postrzega, to nie zwierza się z takich spraw? Czyli Teraz się wyluzuję, spotkamy się to będę miła, otwarta, jak zwykle poprawię mu krawat i pożyczę szczęścia na egzaminie:) A w październiku spróbuję z tym kinem:) O ile wesele nie dojdzie do skutku;)

Zaraz, zaraz, zaraz... Ty mu będziesz towarzyszyc, trzymać kciuki za niego czy też masz wtedy egzamin?:)

a z kinem spróbuj nawet jak wesele dojdzie do skutku:D tak sobie myślę, że moze ja też tego spróbuję:D a co tam, najwyzej pójde z kimś innym, jeśli się TEN nie zgłosi:P no i oczywiście wpadne w deprechę:P

Ja egzamin zaliczylam w pierwszym terminie:) jade do dziekanatu klócić się o grupowe przedluzenie sesji z innego przedmiotu:) a przy okazji mialam wlasnie wpaść na egzamin do Pani dr z jedną sprawą więc na pewno ze wszystkimi się zobaczę:)

Chrupko!! żadna deprecha:P zajmiemy się czymś i nie będziemy lamentować w razie czego:) A zapomniałam dodać, że w ramach wdzięczności za podwożenie "załatwiłam koledze u pani dr zwiększenie szansy na zdanie egzaminu":) I kolega o tym wie:)

to teraz to będą dwa piwa i kwita:D on chyba jakis niekumaty jest. dawałaś mu jakos do zrozumienia, że bylabyś zainteresowana?

No właśnie chyba nie:) No ale on z tych pooooowoooooooolnyych. Dam mu czas:) A w razie czego- jak mu dać delikatnie znać?? Tak mową ciała? Wiesz o co chodzi:) Ale żeby nie czuł się osaczony...

Gość autorko ale się uśmiałam teraz
chyba, żle mnie zrozumiałaś, nie ma między Wami żadnej wiekowej przepaści! Trzymam kciuki za Ciebie! Uda się 2 lata to żadna różnica i życzę Ci powodzenia. Przypominasz mnie ale ja mam 38 lat

czyli nie dawałaś mu znaków, że go luuubisz:?) to teraz zastanówmy się jak mu to okazać:) delikatnie, subtelnie, nie nachalnie, tak zeby w razie "nie" mozna było sie z godnoscią wycofać, ale jednocześnie dosadnie, żeby zrozumiał:D taki zloty środek:P

to to na pewno:) Może powinnam skierować rozmowę na jakieś osobiste tory?? o co można Go zapytać, żeby wiedział, że interesuje mnie, dobrze mu życzę oraz że może mieć do mnie zaufanie?? Taki jakiś temat troszkę bardziej niecodzieny i intymny, aczkolwiek niezobowiązujący??

hmm... a moze cos takiego: "wiedziałam, ze zdasz:D mądry z ciebie chlopak to nie było innej opcji. zawsze w Ciebie wierzyłam:) Twoja żona będzie z Toba przeeeeszczęśliwa. A ty zasługujesz na jakaś super dziewczynę. Powiedz, jaką byś chciał może uda mi sie coś załatwić;)" moze niezbyt dobry przykład, ale myślałam o temacie wymarzonej dziewczyny. powinien usłyszeć, że wierzyłaś w niego, bylaś pewna, ze zda, że fajnym chłopakiem i zasługuje na kogoś wyjatkowego, bo i on taki jest:) i ze gdybyś mogła, gdybyś kogoś takiego znała to już byś do niej dzwoniła:D:P

no wlasnie jakos sie tak poustawialam ze jutro skocze na uczelnie, a w srode i tak telefonicznie sie mielismy w razie czego dogadac:P ale z rozmowy tel tez moze byc ciekawa relacja:)

lepiej byłoby rozmawiać osobiście, żeby zobaczyć jego reakcje, ale rozmowa telefoniczna też może być:) zawsze wyczujesz cos po głosie;) aaa i odezwij się do niego na gadu pod pretekstem życzenia powodzenia, albo coś innego związanego z egzaminem:) albo chociaż zostaw mu wiadomość, wyślij sms, albo zadzwoń, albo wyślij gołębia pocztowego:D