Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetta 86

Katolicy i Kośció Katolicki w Polsce

Polecane posty

Gość wypełniłam....
Autorko nie oczekuj odpowiedzi. Katolicy ci nie odpowiedzą.......

Gość jak się żuje palenie?
ad 1. dotacja zależna od ilości nowoochrzczonych, czy od ogólnej liczby katolików? w drugim przypadku to raczej kościół musiałby dopłacać państwu, gdyż ich liczba systematycznie spada ad 3. księża płacą podatki - od chociażby VAT w codziennej bułce ad 4. dlaczego odpowiedź - "bo tak mnie rodzice nauczyli" nie jest uznawana? to bardzo powszechna postawa (uwaga metodologiczna - KAŻDĄ, nawet głupią odpowiedź opisujesz w swojej pracy) ad. 5 pytanie jest tak tendencyjne, że nawet trudno to skomentować... ad. 8 nie wiem co pytanie ma do katolicyzmu - kościół rzymskokatolicki uznaje teorię ewolucji ad. 9 no proszę Cię... ad. 10 jakie to prawa mają katolicy, których pozostali nie mają?

Gość gdzie jest kszysz?
pewnie chodzi o prawo do zachowania cnoty aż do ślubu ;p

Gość wypełniłam....
Księża owszem płacą podatek VAT ale za pieniądze pochodzące z nieopodatkowanej już darowizny. Ludzie niby są równi, ale dyskryminacja pojawia się np. przy kontakcie z Wami albo przy ubieganiu się o pracę.

Gość Anetta 86
a jednak nie pomyliłam sie co do katolików, jestescie dnem

Gość wypełniłam....
No katolicy to zwykle tej cnoty nie dochowują, ALE PÓZNIEJ DO ŚLUBU W BIAŁEJ, CZYSTEJ SUKIENCE...:-)

Gość wypełniłam....
Kto się podszywa pod autorkę?? - ateista?? - swiadek jehowy?? - buddysta?? Nikt z nich. To wy-katolicy się podszywacie.

Gość gdzie jest kszysz?
skrytożerczym podszywaczom mówimy stanowcze NIE

@wypełniłam... odnoszę do koszmarnej metodologii tej ankiety, a nie bezpośrednio do problemu opodatkowania kościoła na marginesie - biała suknia nie jest wymogiem kościoła - to tylko strój wyrosły z tradycji

Gość gdzie jest kszysz?
Dokładnie tak z tą białą suknią. Np do trumny to już się na biało nie pchają ;p

Gość wypełniłam....
Z białą suknią nie chiodziło mi o tradycję, tylo o to że katolicy sobie wybierają z wiary katolickiej to, zco im odpowiada.. Więc co to ma wspólnego z wiarą?? Uprawiają seks przed slubem a później obrażają księdza, że im nie dał rozgrzeszenia..

Gość Anetta 86
kosciól nie uznaje teorii ewolucji, bo ona nie ma w swoich zapiskach boga... kosciol uznaje teorie inteligentnego projektu - a to zupełnie co innego - teorię ewolucji mozna powiazac z wielkim wybuchem - ktory tez rozwoj zycia tłumaczy - a kosciół wielki wybuch zastapił bogiem wiec jest roznica katolicy - gdyby nas wypierdzieliło teraz z orbity - powierzchnia ziemi spali sie dokładnie w 8 minut - wiec nie wiem czy was bog uratuje wtedy...

Gość wypełniłam....
Anetta a co sądzisz o reinkarnacji?? Są niezaprzeczalne dowody na jej istnenie- wiadomo, że nie wszystki są autentyczne, ale jednak są też wiarygodne?? Tak pytam z Twojego punktu widzenia:-) Bardzo mnie to interesuje..

Gość gdzie jest kszysz?
Koniecznie napiszcie mi co wy tam palicie, bo to dobre jest. No i może jakiś namiar na dilera?

Gość wypełniłam....
Nie obchodzi mnie to. Niech katolicy się uczą, jak wygląda dyskusja na poziomie osób, które mają zupełnie odmienne zdanie.

ja myślałam kiedyś, że reinkarnacja istnieje, ale teraz mam zdanie, że nie ma czegoś takiego.

Gość wypełniłam....
Hej jutro się odezwę. Zostaw nr gg to się jutro odezwę do Ciebie. Oczywiście nie uciekam od dyskusji, ale muszę już spadać :-)

to zależy co rozumiesz pod Teorią ewolucji - to naprawdę są zbyt skomplikowane teorie, żeby je zamknąć w jednym krótkim pytaniu... ale chyba naturalne, że kościół który w założeniu twierdzi, że ktoś stworzył świat nie będzie się zgadzał, że świat powstał przypadkiem? nie możesz tego od niego wymagać

Gość gdzie jest kszysz?
Ale reinkarnacja w sensie każdy gatunek w obrębie swoim, czy np człowiek w kota? ;p

argumenty potwierdzające reinkarnację są równie wiarygodne co te poświadczające istnienie Boga

ale ja w reinkarnacje nie wierze jak ktos chce pogadac to na gg zapraszam,katolików tez, nie gardze nikim:)

Gość gdzie jest kszysz?
Aha, ale tak od razu po śmierci, czy trzeba czekać jakiś czas? ;p

Gość gdzie jest kszysz?
No to się dowiedzmy. Czy ktoś z tutaj obecnych jest może po reinkarnacji??? ;p