Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetta 86

Katolicy i Kośció Katolicki w Polsce

Polecane posty

Gość gdzie jest kszysz?
a tak na serio, to Ty jesteś autorką tej ankiety?

wypełniłam.... Katolicy mają to do siebie, że boją się dyskusji z wyznawcami innych religii czy ateistami bo tak naprawdę nie znają w ogóle swojej świętej księgi. Nic nie wiedzą i boja się, ze ateista mógłby ich zagiać i co najgorsze, miałby rację.. zwykle ateiści się wymądrzają i plują na katolicyzm, dlatego nie lubimy z takimi rozmawiać.religia to nie udowadnianie tylko wiara,zwyczajna czysta wiara.

niee - to kumpela studiuje i pod jej nickiem wysyłam ANKIETE, ja jestem natalia, ale tez jestem ateistką

Gość gdzie jest kszysz?
hm, pomyślmy... założyłaś temat... może dlatego? :P pytałem, bo w kilku pytaniach brakuje "trzeciego wyjścia" niestety

jest zawiana - moze dlatego- prosiła żebym pomogła wiec napisałam tak - a nie inaczej- bo nie chce mi się rozpisywać rzeczy typu - cześć, kolezanka studiuje, prosi o pomoc, ble ble, więc skopiowałam to co wysłąła mi na pocztę:)

Gość gdzie jest kszysz?
ale zawiana w sensie, że odurzona alkoholem tudzież narkotykami, czy zawiana w sensie roztargniona? :P

Gość gdzie jest kszysz?
a złożyła już akt apostazji, czy liczne hobby jej to uniemożliwiają? :P

Gość katolik ktury chodzi raz na
pół roku do kościoła to nie katolik "Mała wiedza oddala od Boga, duża wiedza przyprowadza do niego z powrotem." ( Albert Einstein) Kościół katolicki utracił około 500 tys. ha, a odzyskał zaledwie ok. 50 tys. ha. Proporcja utraconych i odzyskanych obiektów też jest podobna. Wiele obiektów kościelnych zabranych w przeszłości, a po dzień dzisiejszy wykorzystywanych na różne cele społeczne, nie jest zwróconych Kościołowi i nawet Kościół się o nie nie upomina. Kościół płaci również podatki od osób fizycznych chodzi o księży i katechetów. Kościół płaci również podatki od kościelnych osób prawnych. Przykładem jest chociażby instytucja Caritas, która prowadzi różne dzieła gospodarcze, i od tych dzieł, mimo że dochody z nich są przeznaczone na działalność charytatywną, również płaci podatki.

Gość gdzie jest kszysz?
kup se fure, to nie będziesz chodził tylko jeździł :P

Gość forum humorum
jestem agnostyczką, wypełniłam ankietę, ale wybacz chyba Ci jej nikt nie sprawdził. Ankieta jest źle zbudowana. Zadajesz autorko pytanie- jakiego jesteś wyznania, a potem pytasz co jest bliższe. Kolejna sprawa to te prawa katolików. Serio katolicy posiadają jakieś większe prawo niz inni? Gdzie Ty studiujesz, że "wyprodukowałaś" taki chłam?

Gość jestem przerazona poziomem
przyszlych magistrów kulturoznawstwa.Pytania fatalnie sformulowane, nielogoiczne, na poziomie ucznia szkoly podstawowej. Przerazająca i kompromitująca nieudolnoisc!!

Gość murdock
>>>>Anetta 86 pod kościół nie bede szła - bo tam niedoedukowani katolicy siędzą, a tu w miarę logicznie myslący ludzie są, poza tym, sama jestem ateistką, więc nie chodzę w rejony gdzie jest banda babci>>>> posluchaj tylko kolezanko.O co tobie w ogole chodzi?Z takim podejsciem do ludzi chcesz robic jakas ankiete?Ty powinnas krowy pasc a nie zajmowac sie socjologia.Takich wierzacych katolikow zaangazowanych w wierze sie po prostu boisz.Tak jak Tusk i POlszewicy.Chcesz tu komus wmawiac ze niby do Kosciola chodza tylko jacys glupi katolicy-tak?znaczy to ze osoby take jak ty-ateisci to chyba same profesorowstwo.Co za tepe myslenie.Takich mamy dzisiaj ludzi "po studiach"-wyksztalciuchow.Jezeli wiesz w ogole co to znaczy.A na elity niestety bedziemy musieli poczekac.

Gość murdock
38 % innych niz chrzescijan.26 % chrzescijan wypowiada sie w sprawie chrzescijan ktorych jest 98%.To bedzie kolejna z tych "uczciwych"ankiet.

Gość czy to aby na pewno jest
ankieta na potrzeby pracy magisterskiej? Sorry, ale wydaje mi się dość tendencyjna, służy raczej odpowiedzi na pytanie: jak reagujesz na najbardziej medialne kwestie związane z katolicyzmem w Polsce. Nie wystarczyłoby Ci przytoczyć jakichś badań opinii publicznej na ten temat? Chyba będą wiarygodniejsze niż taka internetowa ankieta.