Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ankaaa252525

Rozstępy na piersiach 5mc:(

Polecane posty

Gość Ankaaa252525

Witam, dzis zauważyłam, zeniestety pojawiły mi sie takie sine krechy na piersiach :( pomimo, ze od miesiąca używam kremu Pharmaceris Foliacti (zapobiegającemu podobno rozstępom). Nie wiem, czy warto dalej z tym walczyć i jak?????

Prawda jest taka, że jak masz mieć rozstępy to i tak będziesz miała :o Ja całą ciążę oliwka, od 4 miesiąca dodatkowo krem i niedawno byłam zachwycona, że nie mam rozstępów. A tu zonk - tydzień temu obniżył mi się brzuch już do porodu i wyskoczyły w dole brzucha :o Z tego co rozmawiałam z koleżankami -jedne mają, inne nie i nie miało to znaczenia czy się czymś smarowały czy nie, więc nie wiem czy to pomaga :o

Pharmaceris akurat nie jest chyba liderem jesli chodzi o zapobieganie czy usuwanie rozstepów więc nie wiem na co liczyłaś, autorko ;) Poza tym nikt Ci na żaden krem gwarancji nie da..

Gość popieram rilla_marilla
jak maja wyskoczyc to i tak wyskocza i zaden krem za 100, 200, 300 zl nie pomoze :(

Gość kobieto ty sie ciesz
ze jeszcze tak wygladasz,bo ja po ciazy,mimo,ze przytylam tylko 10 kg mam na PIERSIACH,RAMIONACH,NOGACH(CAŁYCH!!)BRZUCHU,NAWET NA TYŁKU,PLECACH!!!I niestety,ale trzeba nauczyc sie z tym zyc.Ale ja chyba nie potrafię,bo zasłaniam lustro w łazience..

Gość gość
Radzę spojrzeć na mamę, babcię - ciocię itp. czysta genetyka :) np. moja babcia urodziła 5 dzieci i 0 rozstępów!! moja mama także nic nie ma, więc przypuszczam, że także nic nie będę mieć :) lub może jakieś pojedyncze kreski.. ja się smaruję tylko oliwką i tłustymi kremami.

Gość kobieto ty sie ciesz
Moja mama i babcia nie miały....Więc to nie tylko kwestia genetyki.Każda ma inną skórę.

Właśnie - mama, babcie, ciocie, nikt nie ma. A ja pierwszych rozstępów na udach nabawiłam się odchudzając się w liceum. A teraz na brzuchu mimo oliwki i kremów :o

No w mojej rodzinie tez u kobiet w ciązy nie wystapiły rozstepy, a ja juz 2 miesiacu nabawiłam się ich pełno na pośladkach, udach i piersiach :( Więc to nie od tego zalezy... a kremów uzywałam..

Ja jestem w 5 m.c i póki co rozstępy ale to "stare" czyli białe mam na udach i jest to pamiątka z wieku nastoletniego kiedy z chudzielca zrobił się ze mnie pełniejszy podlotek;D a potem znowu schudłam i tak dotarło do mnie że jako jedyna w rodzinie złapałam genetycznie słabą tkankę łączną i tą paskudną tendencję. Od miesiąca regularnie dwa razy dziennie rano i wieczorem intensywnie masuję uda, biodra, pośladki, biust i brzuch olejkiem na rozstępy Hipp i jest to kuracja wieczorna a rano wmasowuje w te same partie krem przeciw rozstępom Perfekta mama (osobny do biust i osobny do reszty ciała). Przed każdym takim (zwłaszcza wieczornym) smarowaniem zaraz po prysznicu na mokrą skórę wklepuję oliwkę dziecięca która po wytarciu nie daje takiego efektu jak Hipp ale jest świetną bazą pod wszelkie kosmetyki . Mam skórę poddatną na rozstępy ale przy takich zabiegach nie dostałam ani jednego nowego rozstępu póki co a brzuch mam już bardzo duży bo to już końcówka 5 miesiąca. Porady te dostałam od znajomej położnej więc może warto spróbować. Powodzenia.

Kaja ja też się bardzo starałam, a kilka rozstępów na brzuchu wyskoczyło w 37 tc gdy brzuch się gwałtownie obniżył... Więc się nie ciesz na zapas, bo ja jeszcze w 36 tc myślałam, że jak już mam taki brzuch i żadnych rozstępów to już mi go nie grozi...