Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i koniec urlopu

CHORWACJA..zakochałam się w tym miejscu.....

Polecane posty

Gość i koniec urlopu

jest przepiekna i kazdemu polecam urlop w chorwacji:)

Gość i koniec urlopu
jak macie jakieś pytania to chetnie odpowiem na nie

Gość bylas z biurem podrozy
czy sama organizowalas? Jaki koszt?

Gość i koniec urlopu
bylismy samochodem na dwie osoby wyszło 2100 zł ze wszystkim. Ale trzeba wiedziec ze zycie w chorwacji ejst drogie i my gotowalismy obiady we wlasnym zakresie.Jesli sie wybierasz samochodem to radzę zabrac ze soba żywność z polski tam jest okropnie drogo, podam przykłady: -woda mineralna 1,5 l -3,60 zł -pomidory- 7,50 zł/ kg -ser zólty w promocji-30 zł/ kg -ziemniaki 4,80 zł/ kg

Gość furta
a jak dlugo tam byliście ? gdzie sie zatrzymaliście ?

Gość i koniec urlopu
jesli natomiast chcesz jesc w restauracjach to ceny za obiad zaczynaja sie od 60 kun czyli 36 zł. tania jest pizza bo ok 25 zł. a najpyszniejsze sa lodyyyyyyyyyyy:) wystarczy kupować po 1 kuli bo jest to ogromna poracja i kosztuje w przeliczeniu 3 zł :)

Gość 342d
dokladnie tez slyszalam ze tam jedzenie jest drogie.

Gość bylas z biurem podrozy
No to rzeczywiscie drogo :/ A z biurem podrozy nie wiesz czy sie oplaca? A moze Bulgaria. Slyszalam, ze tez piekna i niezbyt droga.

Gość 342d
ile placiliscie za jakis pokoj??? czy kwatere??? podobno ludzie są przemili:)

Gość i koniec urlopu
bylismy tydzien w przepieknej miejscowosci Tucepi- 5 km od makarskiej. Aha nie szukajacie apartamentow przez internet bo na miejscu mozna przebierać w wolnych apartamentach a poza tym na miejscu jest taniej bo chyba przez internet zarabiaja posrednicy z tego wynika.

Gość i koniec urlopu
bulgaria podobno nie jest tak ładna .Czy sie oplaca z biurem? nie wiem jakie sa ceny nie oreintuje sie. Za apartament siezo odremontowany 2 sypialnie+ kuchnia+ taras z widokiem na morze+ salonik placiliśmy od 2 osob 30 euro czyli 15 euro od osoby. Apartament 100 metrow od morza takze prawie mieszkalismy na plaży.

Gość i koniec urlopu
byly tez tansze apartamenty przy samym deptaku przy morzu nawet za 23 euro od 2 osob/ dobe ale w gorszym stanie a my chcielismy ładny apartament.Takze pokoje sa tanie.

Gość i koniec urlopu
ech...chcialabym tam już wrócić:( a tu trzeba pacować....:-o

Gość i koniec urlopu
i radze wziasc swoje wedliny bo tam sa obrzydliwe, zreszta okropna jest tez herbata bo smakuje jak zaparzone pety:/

Gość co za ludzieee
tez uwazam ze chorwacja jest piekna

Gość xavierskaja pinda
dla odmiany na dworcu w warszawie 0,5 l wody mineralnej 3,50zł ;]

zgoda z I koniec urlopu. Nie ma widokowo tak pięknego wybrzeża w Europie, jak Chorwacja. Ale też istotnie jest tam drogo. Bułgaria widokowo aż tak piękna nie jest, ale jest tam co zwiedzać: Sozopol, Nesseber, Bałczik i Warna na północny, plaża Sinemorec całkiem na południu, Płowdiw w głębi lądu. Jedzenie pyszne i tanie. Za 36 zł, to tam dwie osoby najedzą się w restauracji po uszy. Oczywiście nie w kurortach typu Złote Piaski, czy Słoneczny Brzeg. Ale w mniej popularnych miejscach, Obzor, Rawda, Primorsko, Kiten, Carewo - jest naprawdę tanio (np. piwo w knajpie niecałe 4 zł.). I plaże są piaszczyste, a nie kamieniste, jak w Chorwacji, a i woda w morzu cieplejsza.

Gość GoscCroatia
Czesc. Ciesze sie z kochacie moja ojczyzne..a ja lubie nagie opalanie, plywanie oraz milo spedzać czas na plazy.. Jesli sie ktos wybiera w moje okolicy to wam z checia pokaze ciekawe miesca.Wypijemy piwko moze być karlovacko :) Mieszkam w Chorwacji w miescie ZADAR. Jestem przystojny chorwat mowiacy po polsku, 30 lat. Lubie pisać po polsku lepie mi wychodzi niz mowić... lubie tez piekne polki ;))Moj gg. 24236464 jak chcesz odezwij sie..Pozdrawiam i zapraszam na wakacje bo tu slonca nie brakuje! Jeszcze tu nie bylas? :)

Dolaczam sie do milosnikow Chorwacji :D Kocham Porec i juz nie moge doczekac sie tegorocznego urlopu

Za apartament 5 os. (4 dorosle + dziecko), 150m od morza, w zeszlym roku placilismy 100EUR ( w sierpniu) Knajpki im dalej od morza tym tansze, jedzenia w sklepach drozsze niz w Niemczech (mieso, wedliny), owoce smaczne i tanie :)

100EUR za dobe - 2 sypialne + kuchnia + taras

Gość małgorzata co ma fiata
Chłopcy z Bałkanów są przystojni to trzeba przyznać.Polecam szczególnie samotnym turystkom :-)

Gość gość
Następna będzie Teneryfa? A może francuska Riwiera? Wszędzie jest pięknie, żeby jeszcze w Chorwacji nie było takiego ścisku i wszędzie czeskie wrzaski słyszysz. Ale fakt, pięknie, choć nogę można sobie na plaży rozwalić. Trzeba w większości miejsc w butach.

Gość gość
ja też uwielbiałam Chorwację do czasu gdy w okresie letnim więcej tam Polaków jak Chorwatów :O dzięki bogu najeździłam się w okresie gdy jeszcze był tam spokój a plaże w miarę puste ,teraz już nie jeżdżę bo aż nie dobrze się robi od tej hordy turystów ,nie ma spokoju a na plażach szpilki nie wsadzisz tak pełno ludzi

Potwierdzam, byliśmy w 4 w zeszłym roku i jest jak w bajce <3 Korzystaliśmy z apartamentów w Makarskiej, wielki plus że blisko wody, dzieciaki miały mega ubaw. Jeśli ktoś chciałby skorzystać https://www.fostertravel.pl/wczasy/chorwacja/dalmacja/makarska/makarska-prywatne/ftr-45163-59/ To dobrze zarezerwować i czekać na wakacje. Ja na swoj***ardzo czekam, bo w tym roku też Chorwacja :)

Gość churchbatchtindo1973lgseh
ech...chcialabym tam już wrócić a tu trzeba pacować.... Jasne http://u.airabruzzo.org/k

Gość gość
A byłaś jeszcze gdziekolwiek poza Chorwacją? Na przykład w Algarve? A może znasz półwysep Sorrent z malowniczym Positano, czy Amalfi?

Zapraszam do polubienia oraz odwiedzania strony http://www.albinoi.com. To niezbędnik dla miłośników Chorwacji oraz dla tych którzy dopiero chcą ją odkryć To duża baza obiektów noclegowych na terenie całej Chorwacji, a w niedalekiej przyszłości również w Austrii oraz Polsce. Dzięki niej zdobędziecie informacje odnośnie hotelu (adres, strona www, opis obiektu) oraz bezpośredni kontakt z hotelarzem. Wszystko w jednym miejscu, za darmo i bez pośredników