Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Musli*

moja desperacka dieta.

Polecane posty

Witam miłe panie, jestem co prawda facetem, ale chciałbym tak jak Wy opisywać tutaj swoje zmagania... :o Nie popieram głodówek, bo można być prawie pewnym jojo, bo po zakończeniu diety determinacja słabnie, a akurat wtedy jest ona potrzebna, by utrzymać wagę. Sam jednak się dołączam, bo tylko szybkie efekty dadzą mi motywację :o

Przez pierwsze dni toczy się w człowieku walka: świadomość własnego położenia i niepowodzeń w dietach z przeszłości powodują chęć ucieczki od problemu, a ja niestety wypracowałem sobie już w dzieciństwie doskonałą ucieczkę - jedzenie. Klasyczny przykład błędnego koła :o Po kilku dniach motywacja się zwiększa, organizm otrząsa się z szoku i szkoda zaprzepaszczać pierwszych sukcesów - zwłaszcza na wspomnienie o psychicznym dołku spowodowanym obżarstwem :o

Liar doskonale to ująłeś, szybkie efekty to coś co motywuje najbardziej;) Mam nadzieję że niedługo je zobaczymy :) NieUmiemInaczej- trzymam kciuki za jutro. Jak wytrzymasz jeden dzień to później będzie z górki ;)

Hejka :) Jejku jak ja marzę dziś o naleśnikach z szynka i serem mmmm ale jakoś musze przeżyć bez :P.Jak Wam idzie Kobietki?Ja to dzisiaj głodna jestem bo strasznie pada i potwornie zimno brr.Narazie piję kawę z mlekiem bez cukru i zjadłam mały wijski serek + dwie kromki pieczywa chrupkiego(jakies 250 kalorii).Wczoraj sobie potańczyłam i pobiegałam "w miejscu" a dziś nie czuję nóg hihi ale to bardzo dobrze :)

U mnie pogoda piekna, więc i samopoczucie dobre;) Dzisiejszy obiad: 4 paluszki surimi -80kcal kawałek białego sera chudego-40kcal 2 łyżki białej fasoli- 40 kcal miseczka gotowanych grzybów- 40 kcal Razem: 200 to dołożę jeszcze 3-4 marchewki (100 kcal) Na wadze mi dzisiaj pokazało 76kg.

Gość kadyś
ja dzis kawa z mlekiem i cukrem, kawałek cista(urodziny :)) dwie kanapki. nie wiemile to kalorii. ale mniej niz wczoraj:)

u mnie jeszcze kubek kakao ( 2 łyżeczki ciemnego kakao, slodzik, woda) - 40 kcal dziewczyny a ćwiczycie coś czy tylko dieta?

a ja zjadłam hmmm duży jogurt Gratka, kawa (240kcal) zielony groszek z łyżeczką majonezu light, banan (250kcal) bułka (250kcal) + serek Koluś (445kcal) kawa z odrobiną mleka i łyżeczką cukru, kilka Cheetos deseros, 2 ciasteczka Florianki (170kcal) tak oto zjadłam dziś 1355kcal... super... ale jest lepiej niż wczoraj, tttakkk nic nie ćwiczę, ale chyba powinnam zacząć :-/

NieUmiemInaczej co to za serek że taki kaloryczny? Co do ćwiczeń to ja zacznę jak osiągnę I cel;)

serek Koluś, tylko że opakowanko miało 150g, a ja opierniczyłam całe z taką bułką hmm z jakby serem roztopionym, grrr tak, ja też później dodam ćwiczenia.

Właśnie zjedzone; 450 gram jogurtu 0% +2 łyżeczki kakao i 1 cynamonu +słodzik (220kcal) batonik corny linea (70kcal) i leży obok mnie musli bananowe (200kcal). Chyba się skuszę;D

ja właśnie zjadłam to musli;) pychota, chociaż strasznie tego cukru tam dali... narobiłaś mi ochoty na naleśniki:D ale u mnie już niestety na dzisiaj koniec z jedzeniem.

Gość kadyś
a ja dzisaj zobaczyłąm na wadze 3kilo mniej, chyba waga sfiksował bo ciezko mi w to uwierzyc. zebym tylko w nagrode nie objadała sie prze 2 ni:) ja po obiadku mysle, ze to koniec na dzisaj.

Gość paskudaaa
hello. podobno do 11 godziny mozna zjesc wszystko a potem tylko warzywa i woda i mozna schudnac duzo. a jak tam pani musli :> waga spada?

Gość kadyś
dzieki Musli,:)

Czy spada nie wiem, dopiero 4 dzień diety;) Planuję sprawdzić czy coś schudłam dopiero za tydzień. a jak tam paskudo u Ciebie? Dzisiaj też 500kcal? Co to tej teorii to ja słyszałam że węgle do godziny 18, a potem tylko białko.

Gość hej dziewczyny..
a jedzenie codziennie otrebow z jogurtem jest zdrowe? podobno zbyt duza ilosc moze spowodowac nawet zablokowanie sie jelit pije przy tym ok 2,5 l dziennie

No wiesz to zależy jak rozumiesz duża ilość;) kilka łyżek dziennie nie zaszkodzi, ale 2 szklanki to już problem ;) Chociaż wątpię że ktoś jest w stanie tyle ich zjeść :)

Ja też planuję tylko miesiąc, później ponownie biorę się za zdrowe odchudzanie:) Właściwie to wyjście z diety zacznę gdy osiągnę wagę 65kg. Wtedy minimum 1000kcal i planuję basen 3x w tygodniu i orbitrek. A dzisiaj zjedzony twaróg, słodzik, kakao, cynamon- 300kcal Później dojdzie albo piwo, albo coś słodkiego. Bo w końcu weekend :)

Witajcie, to znowu ja.. U mnie piąty dzień diety. Chcę schudnąć 6-8kg. Jak samopoczucie, Musli*? Nie chodzisz wkurzona?

U mnie dziś było 5 marchewek - ok. 200kcal - ogólnie liczenie kalorii przy warzywach nie ma większego sensu, bo bardzo ciężko im się przekształcić w tkankę tłuszczową. Właściwie to u mnie panuje mono-dieta: ser biały chudy, jogurt naturalny i wspomniane warzywa... Bez nich byłby to typowy Dukan, po którym nie mam na nic siły. Polecam colę bez cukru. Nie ma kalorii, ale tłumi apetyt na słodkie. Najważniejsze nie zajadać nudów, zwłaszcza w weekend, kiedy jest mniej zajęć.

Samopoczucie ogólnie dobre, chociaż dzisiaj cały czas myślę tylko o jedzeniu. Głodna nie jestem, więc to właśnie ta weekendowa nuda...

Gość owsiane ciastko
ja startuje od jutra do przynajmniej konca wrzesnia :) juz sobie rozplanowałam co i jak :) 5 posiłków na śniadanie- jogurt naturalny + kawa z mlekiem i słodzikiem (ok 150 kcal) na drugie- brzoskwinie (ok 40 kcal) obiad- goracy kubek (ok 60 kcal) podwieczorek- wafel ryzowy + ser (ok 120 kcal) kolacja - jogurt naturalny (ok 120 kcal) razem: ok 490 kcal :) + hula hop +orbitrek mysle że całkiem znośnie :D pozdrawiam dziewczyny :D do jutra : *

* LOGIN NA ODWRÓT ! :D ja startuje od jutra do przynajmniej konca wrzesnia juz sobie rozplanowałam co i jak 5 posiłków na śniadanie- jogurt naturalny + kawa z mlekiem i słodzikiem (ok 150 kcal) na drugie- brzoskwinie (ok 40 kcal) obiad- goracy kubek (ok 60 kcal) podwieczorek- wafel ryzowy + ser (ok 120 kcal) kolacja - jogurt naturalny (ok 120 kcal) razem: ok 490 kcal + hula hop +orbitrek mysle że całkiem znośnie pozdrawiam dziewczyny do jutra : *

zważyłam się dziś i dodałam stopkę :) kolejne ważenie w czwartek :) dzień 1, zjadłam: 1. jogurt naturalny, kawa z mlekiem 0,5% i słodzikiem - 134 kcal 2. nektarynka, kawa z mlekiem 0,5% i słodzikiem - 85 kcal 3. gorący kubek - 64 kcal 4. wafel ryżowy + ser gouda - 101 kcal 5. jogurt activia musli -121 kcal razem: 505 kcal (i plus jakieś 6 kcal z herbat ze słodzikiem:P, czego nie licze) +jeszcze poćwiczę (rozciaganie, hula hoop, orbitrek) jak u Was? :)

Gość jogurt naturalny w
400g ma 250 kcal, a nie 150

Witaj ciastko :) U mnie 6-ty dzień diety: - rano jogurt naturalny z otrębami - dopiero teraz ok. 5-6 marchewek Wszystko zapijam bardzo słodką colą bez cukru :P Mam jeszcze w planach zjeść twaróg chudy z paroma łyżkami jogurtu, żeby nie było takie suche. Kalorii nie liczę, bo to tylko źródło stresu dla mnie. Zlazłem dziś z 8km to łatwiej zasnę :classic_cool: