Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojjjh

pytanie do mieszkajacych w warszawie- pomozcie

Polecane posty

Gość ojjjh

Czy aleja jana pawła II jest blisko dworca centralnego? :P

Gość ojjjh
aaa, dziekuje Ci Artefakcie a wie ktos czy busy firmy Contbus zatrzymuja sie blisko owego dworca? i czy stamtad dojade bez przesiadek na Wilanów?

wiem na pewno że te autobusy zatrzymują się pod pałacem kultury ale nic więcej do wilanowa dojedziesz autobusem 180 który jest linią turystyczną

Gość ojjjh
aha, bo w rozkladzie maja koncowy na alei jana pawla II, ale nie mam pojecia gdzie, no chyba ze palac wlasnie na niej jest :P

Gość ojjjh
dobra, nie smiejcie sie ale mam tez pytanie- gdzie sie kupuje bilety w warszawie? jednorazowe, mozna w kioskach kupic normalnie? i kasuje sie je w kasowniku normalnie? tak sie wklada i juz? wyjasnie ze mam lekka fobie dotyczaca nieznanych miejsc i sytuacji i stad moje obawy

Gość lajdak z niego
w każdym kiosku :)

Gość ojjjh
dzieki :) a czym sie roznia te strefy 1 i 2? jak chce z jana pawła dojechac na wilanow, to jaka to bedzie strefa?

Gość 519 a nie 180
bo autobus 519 jedzie spod Pałacu Kultury (rusza z pętli i jedzie do Powsina przez Wilanów), a 180 jedzie dopiero z Nowego Światu, a to jest kawałek od Pałacu.

ech jana pawła dochodzi na wysokośc pałacu, ale pałac nie jest na jana pawła,kawałek dalej bilety kupujesz w kiosku ale nei w każdym są, albo u kierowcy lub w automacie na przystanku jeśli taki jest. wsuwasz bilet do dziurki w kasowniku w autobusie czy tramwaju, wypluwa ci skasowany

Gość 519
strefa 1 normalny zwykły bilet, tam jest mnóstwo miejsc do kupna biletu

Gość z Jana Pawła nie dojedziesz
bezpośrednio na Wilanów. Musisz koło dworca centralnego wsiąść w jakikolwiek tramwaj jadący w stronę Pragi i wysiąść na 3 przystanku "Muzeum Narodowe". Przejść w lewą stronę na Nowy Świat i wsiąść po lewej stronie w 180. Bilet kosztuje 2.80. Ale jeśli tego samego dnia będziesz wracać, to bardziej opłaca ci się kupić dobowy za 9 zł. Kupić możesz w każdej budce i w niektórych sklepach, albo w automacie w metrze

a strefa 2 jest na obrzeżach Warszawy w autobusach zaczynających się od 700, tak, że tego w ogóle nie bierz pod uwagę

Gość 519
Oczywiście że dojedzie - trzeba tylko kawałek przejść pod Pałac, a to jest bardzo proste, bo go widać i to jest blisko, a tam jest autobus 519 z Emilli Plater prosto do Wilanowa, po co tramwaj??

hmm, chyba masz "wczorajsze" informacje, bo Emilii Plater jest w remoncie i NIC po niej nie jeździ :)

Gość 519
Od tygodnia jest po remoncie i wszystko jeździ, chyba nie jesteś z Warszawy.

Gość ojjjh
dzieki Wam za informacje, 🖐️ jak patrzylam na www mzk warszawa, to mi pokazalo jakas trase bez przesiadki z przystanku co sie nazywal dworzec centralny 04, dlatego pytalam o dworzec wlasnie

Gość ojjjh
bo wlasnie przyjade busem ktory sie wlasnie zatrzymuje na jana pawła, i musze sie dostac na wilanow, konkretnie na ulice krolowej marysienki, chce bez przesiadek bo z przesiadkami to sie na pewno zgubie :O

Gość 519
Właśnie sprawdziłem na ztm, że z Centralnego przecież 130 jeździ do Wilanowa i to z przystanku najbliżej Jana Pawła II

Gość autobus 130
Trzeba przejść przejściem podziemnym tam obok gdzie się zatrzymują busy na Jana Pawła przy rondzie i jest autobus 130, który ma pętlę w Wilanowie.

Gość autobus 130
Zresztą sama wejdź na stronę ztm.waw.pl i tam sprawdź 130, to zobaczysz.

Gość autobus 130
I ten 130 staje nawet wlasnie na Królowej Marysieńki. Powodzenia!

Gość ojjjh
dzieki za info :) patrze wlasnie na 130 w necie i nazwy przystankow nic mi nie mowia :P poczatek ma "berestecka" ? btw- rany, ile wy macie tam autobusow, w porownaniu do miasta gdzie ja mieszkam, to ho ho !

Gość ojjjh
jeszcze raz dzieki za pomoc, wybywam kupic plan warszawy :)

Gość autobus 130
Tak, zaczyna na Beresteckiej ale jedzie stamtąd do Wilanowa (przedostatni przystanek to właśnie Twój - Królowej Marysieńki).

nie wiem jak od tygodnia, bo w czwartek szłam z metra do Złotych Tarasów i było rozkopane...:( Trzeba było nawet kawał przejść do pasów, bo nawet podziemne przejście było zamknięte pod ulicą

Gość autobus 130
Jeszcze trochę jest rozkopane, to fakt, ale już część autobusów jeździ, zresztą mniejsza z tym, bo i tak znaleźliśmy już autobus 130 co staje przy rondzie koło Centralnego i jedzie do Wilanowa.