Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marianka89

Czy ktoś tutaj z obecnych mieszka lub bedzie mieszkał z tesciami????

Polecane posty

Pytam poniewaz mnie tez się planuje wkręcic w dzielenie dachu z teściami... oczywiście na razie milcze lub staram sie unikac tematu... Czy to naprawdę aż takie straszne , proszę o odpowiedź osoby które wiedzą coś w temacie

Mieszkam z mężem i dzieckiem i nigdy przenigdy bym nie zgodziła się mieszkać pod jednym dachem z teściami:o Na początku pięknie i ślicznie, a później sielanka wspólnego mieszkania się kończy:o Lepiej iścna swoje albo wynajęte, ale mieć spokój święty niż znosić teściów;)

Gość o co wam chodzi?????
zalezy od tesciow...ale nie polecam.byc na swoim to na swoim

A mnie właśnie planuja tak wkrecic , on jest jedynakiem to nie chcą żeby z domu odchodził ... ale jak ja mam mieszkac z ludźmi którzy może i sa kochani ale to straszne wiejskie pierdoły za przeproszeniem :) Mój facet jest przekonany że się do niego wprowadzę a ja ze łzami w oczach o tym myslę

Gość w kropce jestem.....
tak, na poczatku wszystko pieknie ladnie dlatego ze mlodzi maja kase i chca jak najwiecej wyludzic. A to cos sie popsulo i trzeba nowe a to rachunki sa nie zaplacone a to mieszkanie trzeba posprzatac a nie ma kto.....po jakims czasie zaczynaja sie schody, wyrzuty, pretensje i klotnie..... na szczescie my mieszkalismy z 3 msc u moich rodzicow by moc spokojnie znalezc i kupic mieszkanie. Nie placilismy za nic nawet za obiady bo rodzice moi nam powiedzieli bysmy sobie kazdy grosz odkladali na soje M.:-) wiec jesli macie mozliwosc kupna swojego to nie pakujcie sie w tesciow chocby zloci byli.....wszystko jest do czasu....:-)

To jak nie znaczniesz rozmawiać ze swoim facetem na ten temat to wpadniesz w gówno ;) Skoro nie chcesz z nimi mieszkać to nikt zmusić cię nie może:o

Ja mieszkam, ale mamy swoje 2 pokoje kuchnie i łazienkę. No i kiedyś planujemy coś swojego. Mieszkamy tak już 1,5 roku, z czego rok było bez ślubu i póki co jest ok. Nie ma jakichś większych zgrzytów :)

a skoro jest jedynakiem i dom moze byc jego to ok ale nie teraz.....jak chca wam go dac, przepisac to niech to zrobia ale niech nie wymagaja by z nimi zamieszkacie.....jesli sa w pelni sil.....bo jesli sa juz slabi, schorowani to pomoc im sie przyda i nie robilabym problemow z wprowadzeniem sie do nich bo kiedys tak czy tak bedziecie musieli im pomagac....

A to, że jest jedynakiem to nie powód:o Dorosły chłop i cały czas pod spódnicą mamusi chce być ?:o Dziecinada :o

W gówno to i tak wpadnę jak mu powiem ze nie chce z nimi mieszkać. Powiedzieć mu szczerze co mi w jego rodzicach przeszkadza ??? że dla mnie ich tryb życia jest przerażający?

Powiedz mu o tym:o Skoro dla ciebie ich sposób bycia jest przerażający to jak ty chcesz tam normalnie mieszkać:o Innego wyjścia nie masz. Chyba, że na siłę i wbrew sobie z nimi zamieszkasz...

powiedz co myslisz i koniec. Przeciez twoje zdanie tez powinno sie liczyc...

o nie nie polecam :P też dałam się wkręcić i to była najgorsza decyzja w moim życiu! wytrzymałam 1,5 roku i powiedzialam dość! wyprowadzaliśmy sie w tempie ekspresowym po kolejnej gigantycznej kłótni! kłótnia byla w niedzielę wieczorem, a ciąg dalszy w poniedziałek. w środę już rozpakowywalismy się w wynajętym mieszkaniu. teraz po roku od wyprowadzki jestem...najlepszą synową a mój syn najukochańszym wnukiem! a tak ciągle byłam głupia, leniwa, wyrodna, wredna, bezczelna, nic nie umiałam zrobić dobrze, wszystko robiłam źle a mój syn to darmozjad i wredota. więc ja szczerze nie polecam!

Cieszę się że nie jestem sama w moim mysleniu :) Wiecie kazdy ma swoje przyzwyczajenia które trzeba akceptować ale bez przesady wstałam w niedziele rano a tu w radiu msze słuchają... no już niech sobie będa wierzący ale u nich nawet wiadomo w jaki dzień tygodnia co na obiad bedzie , chodzą spać o 21 i musi byc cicho w domu... no straszne....

Dlatego jak się idzie na swoje to robi się co chce, a nie dopasowuje do grafiku teściów jak w zegarku :o

Wiecie tutaj najbardziej chodzi o jego uczucia , bo on tyle razy o tym mówił a ja nigdy nie zaprzeczyłam i może to był błąd??? Mogłam od razu mówić że chcę życ po swojemu... a nie teraz mam dylemat

Gość nie zgadzaj sie na to , nie
nie nie nie Małzenstwo powinno mieszkac osobno , nie z tesciami , nie z rodzicami , ale z dwojga złego dla dziewczyny jest lepsze mieszkanie z jej rodzicami , a w zadnym wypadku z tesciami Co prawda najlepiej samemu Nie daj sie w to wkrecic Po pierwsze bedziesz miec męza maminsynka , dla którego bedzie sie liczyło zdanie mamusi , a sama jego mamusia nie będzie liczyła się z tobą Ty nie bedziesz miała zadnych praw , ani głosu , a w waszym małzenstwie bedzie rzadziłą tesciowa Pogorszy się jak urodzi się dziecko A twój maz nigdy nie stanie się prawdziwym facetem ,ale bedzie dupa wołową liczacą się tylko z mamusia, nigdy nie powie jej nie , a ty tam bedziesz nikim Dorosły facet powinien wyjsc z domu i załozyc rodzine , a nie mieszkać z mamusią Jezeli chcecie stworzyc własną rodzine , nie mieszkajcie tam , powodów jest wiele , długo by wymieniac, ale mieszkanie z tesciami nie wychodzi na dobre dziewczynom Skoro zaczynacie wspólny związek , to lepiej to zelazo kuc osobno bez tesciów , bo jak tam zamieszkacie to tesciowie niezle wam napsują i namieszają Lepiej docierac się na osobnym , bo tak to wam tesciowie zepsują związek , a tobie zepsują chłopa

Ja w ogóle nie rozumiem co to za tłumaczenie, że jedynak to ma się nie wyprowadzać:/ To co dożywotnio będzie z mamuśką mieszkać? Taki facet to nie facet, to chłopczyk i współczuję ci takiego:/ Dziewczyno powiedz jasno chłopakowi że lubisz i szanujesz jego rodziców, ale mieszkać z nimi nie chcesz bo to niezdrowe, a poza tym masz swój tryb życia, inny totalnie od nich i chcesz się czuć swobodnie w miejscu w którym mieszkasz, i nie jest to absolutnie nic złego. Jak się chłopak sfochuje to głupek jest i już. Jak zrozumie, to może z czasem da się namówić na wyprowadzkę? Może nic straconego jeszcze.

o matkoooo , musisz się liczyc z uczuciami męza ????? :-0 A przepraszam gdzie wy po slubie wyjezdzacie , na Antarktyde ?Mamusi juz nie zobaczy ??? SAlub to slub , bedziecie ich przeciez odwiedzać Dla mnie to juz ta sprawa smierdzi , jak on taki uczuciowy to moze powinien się z mamusią ozenić :-0 Dziewczyno nie zgadzaj się na to za zadne skarby :-0 Powiedz mu wprost i to juz nie chodzi o tryb zycia , mieszkanie z tesciami ogólnie jest błędem Twoje uczucia tez się liczą , a poza tym dlaczego ty masz się do tego zmuszac ? Powiedz mu ,ze chcesz stworzyc rodzine i mieszkac bez jego rodziców , a ich i tak bedziecie odwiedzać Naprawde nie daj się przekabacić , bo bedziesz załowała i bedziesz miec zepsutego chłopa , który nie dorósł do dorosłego zycia Dobra rada , nie godz się na to , chocby płakał i cie prosił na kolanach , chyba ze chcesz miec przesrane zycie z tesciami

Nad tym własnie tez myślałam że pewnie z czasem byłoby coraz gorzej. Ludzie się kłucą ale za chwile przeproszą a przy rodzicach krzyczec czy sie nie odzywac to juz głupio. Z reszta w tym domu nawet ziemniaków na obiad mi nie pozwalaja ostrugać , oni wszystko robią a ja się martwie że myśla o tym jaka leniwa jestem. Nie dosyć ze przyjadę na weekend to jeszcze nic nie pomagam. Z tego co mi własna mama mówiła to teściowej w życiu się nie dogodzi. My kobiety chyba mamy wiekszy problem z tesciówkami bo to my zajmujemy się domem a to przez to są przeważnie kłutnie. Z reszta jak moja mama powie mi cos niemiłego to wiadomo że z czasem sie wybaczy ale obcej kobiecie???? W sobote z nim pogadam , ja na razie nie widze innego wyjścia

i na koniec - tesciów powinno sie szanowac , bo sa rodzicami chłopaka / meza , ale nie powinno się z nimi mieszkac :-0

Gość synowa w ciazy
pokaz swojemu ten topik w razie w i tyle. Nas tu wiecej niz ty i on.

my mieszkaliśmy w dzieciństwie z dziadkami(rodzicami taty). MASAKRA! Moja mama była wrakiem człowieka. Odkąd się wyprowadziliśmy jest najlepszą synową. Rodzice mi zawsze powtarzali, że nie można mieszkać z rodzicami czy swoimi czy męża i pomogli bardzo przy kredycie na mieszkanie. młodzi muszą iść na swoje. Wiadomo, że życie się różnie układa i może zmusi Was do zamieszkania z rodzicami, ale póki możecie bądźcie samodzielni. Powiedz facetowi wprost, a jak nie zrozumie coś z Nim nie tak

Kobiety problem w tym ze nie mieszkamy w tych samych miastach. Dzieli nas 70 km ... on ma tam stałą prace a ja tutaj studia i lepsze perspektywy. Któres z nas bedzie musiało zrezygnować ze swojego zycia ... na kupno mieszkania nas z pewnościa nie stać jeszcze , ale wolę byc tutaj w duzym miescie życ sobie po swojemu , swobodnie a nie gapić sie w okno że ktos droga rowerem jedzie... Rozumiecie mnie... ja chce sie kształcić , korzystac razem z nim z młodości a nie siedziec na wsi i słuchać o tym ze dzieci by trzeba było miec , że jak pracowac to w jednym zakładzie od matury do emerytury.... tragedia i najgorsze że to tak konkretnie wczoraj do mnie dotarło

Gość ucz sie na bledach innych
ja bym nigdy nie mieszkala ani z tesciami ani z rodzicami. po slubie wynajmowalismy mieszkanie przez pare lat az w koncu dorobilismy sie wlasnego kredytu. i mamy satysfakcje ze doszlismy do tego bez pomocy rodzicow, bo ani jedni ani drudzy nie dokladali sie w zaden sposob do naszego wynajmu czy kredytu. i spokoj, nie ma wypominkow. a my moglismy sobie robic na swoim co nam sie zywnie podobalo, bez narzekania ze spimy w niedziele do 8-9 (moi rodzice wstaja o 6-7) czy bez wiecznego krytykanctwa mojej tesciowej jesli chodzi o kwiatki, dekoracje domu i inne duperele :P lepiej teraz sie narazic narzeczonemu i postawic na swoim niz po slubie plakac na topikach ze wam sie nie uklada bo sie klocicie o tesciow, a masz jak w banku ze tak bedzie. bo Tobie nie bedzie cos odpowiadalo, im nie bedzie cos odpowiadalo a maz bedzie miedzy mlotem a kowadlem i bedzie dostawal nerwicy starajac sie was pogodzic. w czarnym scenariuszu obierze strone rodzicow a ty bedziesz ta co sie czepia :P IDZCIE NA SWOJE

ja wyjechałam na studia, chłopak za mną. Wynajmowaliśmy mieszkanie(przez 3lata), a od dwóch lat mamy swoje. Wszystko po kolei, na spokojnie dorobicie się. W naszym wypadku zarobki wraz z przeprowadzką drastycznie poszybowały w górę- większe miasto, lepsze perspektywy

Gość ucz sie na bledach innych
poza tym juz wogole nie rozumiem tego podejscia ludzi ze jak sa jedynakami to zostaja z rodzicami, czekaja az sie biedaczkom zejdzie z tego swiata zeby odziedziczyc chalupe :P mi byloby wstyd ogladac sie na rodzicow po tym jak decyduje sie na zalozenie wlasnej rodziny. moi rodzice maja i duzy dom i hektary, ale ja w przeciwienstwie do mojej ambitnej siostry nie siedze i nie czekam az rozpisza ziemie i zapisza mi polowe chaty, tylko zyje na wlasny rachunek. jak mi cos dadza to dobrze, jak nie to sie z nikim sadzic nie bede. dla mnie wazniejszy jest udany zwiazek niz te kilka tysiecy rocznie zaoszczedzone na wynajmie przy mieszkaniu u rodzicow/tesciow, bo jak zwiazek sie posypie to pieniadze bedzie sobie mozna w d... wsadzic :P

Nie przekonuje mnie gadanie ze nam pomogą , ze przy nich bedziemy żyli jak pączki w maśle... hihi smieszy mnie to bo przeciez jak będa bardzo chcieli to mogą synkowi nawet na odległość pomagać , a ja nie chce zycia w rutynie wiedząc że w niedzielę napewna beda ziemniaki i pierś z kurczaka a cisza nocna zaczyna się o 21 , z reszta co robi nawet na wsi o takiej porze??? Po lesie się gonic czy w jeziorze pływać???

u nas było tak. zaczęliśmy się spotykać jak ja jeszcze przed maturą byłam, on kończył studia, 250 km ode mnie. wytrzymaliśmy tak 2 lata. po 1 roku studiów przeniosłam się do jego miasta, zamieszkałam w akademiku. po 1,5 roku zaczęliśmy wynajmować mieszkanie razem. mieszkaliśmy tak 2,5 roku i wpadliśmy na pomysł, a raczej mąż wpadł, żebysmy dobudowali sobie piętro do jego domu rodzinnego i tam zamieszkali. ja nie chciałam sie zgodzić ale w końcu uległam. przeprowadziliśmy sie tam, żeby łatwiej było kontrolować budowę. jak się okazało zaszłam w ciąże podczas owej przeprowadzki. a budowa nie doszła do skutku. mieszkałam tam jak pisalam 1,5 roku. po tym czasie wyprowadizliśmy się i wynajmujemy mieszkanie. na własne na razie nas nie stać, kredyt też nie wchodzi w grę gdyż mamy juz jeden, bo wykańczamy mój dom (dostałam od rodziców) w moim rodzinnym mieście i będziemy go wynajmować. ale co własne, nawet nie własne tylko wynajmowane to i tak lepsze od wspólnego mieszkania z teściami!!!