Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna salatkowa

szybkie,smaczne i proste przepisy - poszukuje

Polecane posty

Gość panna salatkowa

za kilka dni urzadzamy parapetowke,jesli znacie jakies przepisy - jak w temacie - to podpowiedzcie co mozna przygotowac.chodzi mi glownie o cos z kurczaka,jakies 2 salatki, dobry przepis na krokiety,cos tego typu.dzieki :)

Gość panna salatkowa
zle sie wyrazilam - szybkie w sensie bez nie skomplikowane,ktore nie wymagaja 3 dniowych przygotowan i cudow w lodowce :)

Gość panna salatkowa
*w sensie nie skomplikowane

Gość panna salatkowa
z tym serkiem topionym super pomysl,bedzie sie dobrze trzymal ten farsz,nie robilam tak nigdy,dzieki :)

Gość panna salatkowa
jak sie robi to leczo?

Z sałatek zrobiłabym jedną lżejszą (np. grecką) i jedna "cięższą" (np. gyros), przepisy znajdziesz w necie. Z kurczaka to może podziel pierś na 4 części, lekko rozbij, zamarynuj w czymś albo obsyp przyprawą do kurczaka i przysmaż. zrób sos ziołowo-jogurtowo-czosnkowy i weź trochę sałaty karbowanej i plastry pomidora. Nadziewaj to na przepołowione patyczki do szaszłyków w kolejności: kawałek kurczaka, sos, sałata, pomidor. Pychotka :-) A krokiety polecam z pieczarkami (pokrój, przysmaż z cebulą) i żółtym serem

Gość panna salatkowa
sugar dzieki,wiem ze w necie sa miliony przepisow,ale nie umiem sie zdecydowac jak jest za duzy wybor.dlatego pytam tutaj :)

Gość panna salatkowa
kurcze kant_dupy ty to masz fantazje :) ciekawe przepisy i na pewno smaczne,teraz zaluje ze dopiero tak pozno tu napisalam,jutro z rana zrobie cos na probe :D

Gość panna salatkowa
a wiecie co,szukam juz jakis czas przepisu na salatke z ananasem,jajkiem i zoltym serem.sa rozne wersje,jedna z selerem nawet.robiliscie taka?ten seler jakos mi nie pasuje:o

To podam ci przepis na grecką: czarne oliwki w całości , feta w kostkę, pomidor w trójkąciki, ogórek wężowy w ćwierci grubszych plastrów, cebula czerwona w półksiężyce. Sos: trochę olwy, sok z połowy cytryny, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sół, pieprz i trochę suszonych ziół. A gyros masz tutaj: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Salatka_gyros_z_kurczaka,,-4954310,9495.html

Gość panna salatkowa
i jeszcze jedno pytanie - jak najlepiej zrobic w piekarniku udka z kurczaka?niektorzy pisza ze pod folia,inni ze wystarczy polewac sosem co jakis czas,albo przewraca mieso.ile to sie piecze i jak zrobic zeby bylo na pewno dobre w srodku?moze termoobieg?

Gość panna salatkowa
tak seler ze sloika,nie probowalam tego nigdy,moze zrobie..mowisz ze dobre?:)

Gość panna salatkowa
kant - to ja sie bede do ciebie czesciej zwracac w takich sytuacjach:D widze zes obeznana:D

Gość panna salatkowa
kant dupy czemu ci nie wygwiazdkowało nicka a jak my piszemy to jest "dupy" ????:D

Gość panna salatkowa
hehehe teraz mi tez nie zrobilo gwiazdek

Gość a jaaa aa zzz
🖐️ ja krokiety obtaczam w ciescie nalesnikowym i potem w bulce w sobote robie impreze dla ojca i mamy w planie de volaille kurczak po bretonsku udka smazone karkowka pieczona krokiety i cos tam jeszcze na zimno jakies salatki ( min gyros)