Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vera icona

Apel do wszystkich! Ustawa o powrocie do Polski wysiedleńców

Polecane posty

Gość Marek_27Kielce
Skończyłaś/Skończyłeś ? To spuść wodę bo śmierdzi.

Gość Ola z Warszawy
Po jaką cholerę mają przyjeżdżać ? Ja mam na nich robić ?

Gość po co nam oni........
małe jest bezrobocie? kto o nich zadba? państwo czyli my oczywiście i podwyższą podatki itp.lepiej niech zadbają o tych którzy mieszkają tutaj i teraz cierpiąc biedę i głód ,repatrianci są już zasiedzieli na tamtych ziemiach i wielu nie chce ich opuszczać i zaczynać wszystkiego od nowa......

Gość no ja znam takich, ze
poprzyjeżdzali już i biorą po 1000 złotych na rękę miesięcznie. z naszych podatków Chcą przyjechac- ok, nie mam nic przeciwko, ale płacenie im za to takich pieniędzy to chyba przesada

A nie pomyślałaś szmato, ze niektorym chodzi o pochówek w kraju ojców? Wielce oswiecone warszawskie towarzystwo jak zwykle daje popis.

Gość sa dzieci okropne i opetane
A KOMU RUSKIE POTRZEBNE W POLSCE?

to niech ich chowają tutaj ale zycie to co innego

mozemy im dac obywatelstwo polskie, możliwosc pracy w polsce -ok Ale nie po 1000zł miesięcznie niech im zabiorą to 1000zł miesięcznie - to zmniejszy się dziura budżetowa

jak juz od szmat wyzywasz to se wsadz ten podpis w doope:-O

będą chcieli to zdobędą wizę. Jestem przeciwna ułatwianiu życia imigrantom, bo nigdy nie wiadomo, kto przyjedzie. Żydkom też powinni zabrać prawo do uproszczonej procedury nadawania polskiego obywatelstwa. PS: szmatą to ty jesteś

no tylko jak tak dalej bedą po 1000 zł dawac miesięcznie do się co drugi nagle zrobi polakiem na obczyźnie A jak ktos przez 20 lat płacił podatki w tym kraju i straci prace - to mu sie chyba bardziej należy

To, że wy sie błąkacie po swiecie bo nie wiecie czym jest ojczyzna, macie dobrze bo macie dom i go nie doceniacie. Im ten dom został odebrany. Jebany kosmopolityzm, obywatele swiata :O Ciekawe jakby było gdyby nagle przesiedlono was do jakiegoś Uzbekistanu czy innego Lesotho. Pokazujecie swiadectwo jacy jestescie bezdusznymi egoistami.

emeryci dostają po 600 emerytury za przeszło 30 lat pracy tutaj a ci na wstępie za to że tu raczą przyjechać dostają po 1000 to jest sprawiedliwość :(

znam osoby mające 20 lat z rosji które dostają po 1000 i tylko po to 1000 zł to przyjechali. Jak by im za darmo nikt nie dał to by juz z nich takich polaków nie było

"NIE BADZCIE SZMATAMI" kurwa z choinki sie urwalas chyba:-O

autorko jestes pojebana:-O ublizasz tutaj ludziom jak chuj:-O a co nas to obchodzi co???

mi nie o to chodzi, nie jestem przeciwna ich przyjazdowi niech dostaną polskie obywatelstwo i wszystkie prawa, które za tym idą. Ale czemu mają dostac więcej niż Polacy, którzy pracują od wielu lat w tym kraju. Jak ktos tu wyzej napisał emeryt , który całe życie pracowal dostaje 600 zł, a tu przyjedzie paniena dostaje 1000zł i zgrywa cholera wie kogo.

ciekawe z1000 zl dotane jak wroce po 20 latach z de :-) napisz czy dostane autorko?????

Gość porcelanowa lalka
nie podpisze, bo uwazam, ze to lekka przesada dawac im po 1000zl. Nic dziwnego ze za taka sume znalezli sie patrioci:P

a oni co miesuac 1000 bede dostwac czy tylko tak na powitanie? bo jak co miesiac to ja tez wroce:-)

Te 1000zł to jest dla osób młodych które chcą studiuwac w Polsce- ta ustawa już działa od kilku lat i znam osobiscie wiele takich osób. Nie wiem jak jest z osobami starszymi - niech autorka nas oświeci.

Ale co to ma za znaczenie. Polacy tacy są, bo dalej żyją w głębokiej komunie. Takie powiedzenie było. czy sie stoi czy się leży dwa tysiace sie należy. To nie są rusy :O To są Polacy. Tacy jak my. I kazdy z nich ma prawo być w swoim kraju. To jak fado w Portugalii. Piesni o tęsknocie za nieznanym. Każdy ma prawo być w swoim domu. Jakikolwiek by on nie był. Jak macie w domu takie przykłady zyciowe, ze starzy na zasiłku to ja sie nie dziwie, ze wszystkich traktujecie w ten sam sposób.... Duupy jeżdżą do Jukiejowa, Egiptu, Turcji i Bóg wie jeszcze gdzie a potem zwożą Arabusów i Bambusów i to niby jest OK?

1000zł dostają co miesiąc

vera icona - czy do Ciebie nie dociera - nikt nie ma nic przciwko temu, zeby tu przyjeżdzali, niech dostaną obywatelstwo, wszystkie pozwolenia na prace itp. Ale niech idą do roboty , a nie zyją z naszych ciężko zarobionych pieniędzy.

jak co miesiac to mi sie tez nalezy:-) jak wroce z niemiec to tez dostane? JAK TAK TO JUZ ZABIERAM KIECE I LECE:-)