Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bóg jest wielki a ja malutka

irytacja z powodu braku pracy.

Polecane posty

dobry zawod moim zdaniem ale trzeba umiec kreslic i rysowac. ja lubie ale amatorsko :) wiec u mnie to odpada.

Gość gr5hj65j56uh54yh5
żal to powinnaś wzbudzać sama w sobie, ale pewnie zgodnie z opinią pracodawcy jesteś "za mądra", żeby to pojąc. komu chcesz wmówić, że pracodawca jest na tyle troskliwy, żeby nie brać kogoś do pracy, bo stać go na więcej ??no proszę, zrezygnował z takiej inteligentnej pracownicy, bo by się zmarnowała - serce ze złota po prostu :-D

Gość takie_szczęście...
praca w Polsce to jeden wielki szajs... jest jednak parę wyjść by nie narzekać: albo ma się tyle kasy że nie trzeba wcale pracować, albo wpływową rodzinkę.. reszta musi liczyć na siebie.

do 'Bóg jest wielki a ja malutka' Nie warto studiować psychologii w biznesie, nie samej gołej..:P Ponieważ znam wiele osób które właśnie widzą się w tej psychologii, w psychologii w zarządzaniu, w psychologii w marketingu... w hr... I tych osób jest za dużo;/ ... kolejny kierunek dla bezrobotnych... Aby w czyms kasę utopić... Skąd wiesz? Nie korzystałam i nie zamierzam. (czytanie ze zrozumieniem się kłania) Teraz wytłumaczę łopatologicznie. Nie korzystałam - fakt. Nie zamierzam - bo chcę sama zapracować ... (postanowienie). A co będzie gdy nie będe miała wyjścia nie wiem ;-) Na razie wychodzę z założenia, że nie warto opierac się na znajomościach ;-)

Gość zabotka
kurka wolała bym wnętrza, bo duże budynki mnie troche przerazają. rysuje średnio ale w rok może sie naucze??? jestem w liceum prosze pocieszcie mnie - jeszce musilabym majfe rozszerzoną zdać!!!

Gość takie_szczęście...
czep się kogoś innego... bo będę niemiła :) a nikt tego nie chce mam inną pracę i to właśnie dzięki temu Panu, po rozmowie z nim doszłam do wniosku że rzeczywiście praca sekretarki itp nie jest dla mnie. to praca która wcale nie rozwija intelektualnie... więc lepiej idź, może miejsce jeszcze wolne ;P

Gość gr5hj65j56uh54yh5
inną pracę?? przecież sama pisałaś, ze na wyższe stanowisko jesteś za głupia :-D coś się pogubiłaś w zeznaniach :-D

do MYCHA> :) jeśli bedziesz mieć wyjście zamieszkać pod mostem albo przyjąc prace po znajomosci- to chyba sama wiesz co wybierzesz. Uwierz ze umiem czytac ze zrozumieniem, to raczej Ty mnie zle zrozumialas...w kazdym razie widac ze jestes jeszcze mloda i zycie Cie troche poduczy. Dobrze napisalas "na razie wychopdze z zalozenia". Ok, a ile jest kierunkow po ktorych sie ma prace JUST LIKE THAT? nie ma oprocz tych scislych. Mi sie wydaje ze psych.bizn. i ang to niezle polaczenie ale dobrze by bylo pogadac o tym z kims. tak czy siak,wiec jestem ciekawa na co Ty sie wybierasz.

Gość takie_szczęście...
bo nie pracuję na stanowisku kierowniczym.. proszę bardzo zaznajomić się z wartościowaniem stanowisk pracy :) wtedy porozmawiamy.

oj Myszeczka :)

O! rozumiem, że filologii angielskiej? To obawiam się, że bardziej angielski przyda się w pracy niż ta psychologia biznesu ;P No skoro Cię to kręci.... Osobiście wolałabym kogoś kto na studiach uczy się żelaznych zasad handlu, niż analizuje mechanizmy psychologiczne... Dla mnie to takie humanistyczne... Takie podobne do zarządzania, marketingu i innych pierdół. Jesli chcesz być biznesmenką to powinnaś mieć to we krwi... Może biznesowy angielski? Ja bym na to nie poszła, ale ok... Każdy ma swoje zycie w swoich rękach ;-) Czym teraz się zajmujesz?

Nie podlizuj się;P Lepiej opowiedz czym chciałabys się zajmować, w czym siebie widzisz... Psychologia fajna jest, ale taka..hmm nieprzydatna ;-)

a Wy reszta ludzi nie ma nic do powiedzenia na temat psych. biznesu? :)

pwiem Ci ze lubie psychologie jako hobby ale ide na ten kierunek bo nie jest drogi. fil.ang. jest droga- nie ma co.

Gość takie_szczęście...
psychologia biznesu.. z tego co wiem dotyczy stanowisk kierowniczych :) musisz być zdalna skoro taki kierunek wybierasz. duży nacisk na ekonomię której ja nie znoszę :)

Jestes po filologii? Z pracą nie powinnaś mieć problemów z angiem.. Bo mówiąc szczerze, to ciężko powiedzieć co miałby taki psycholog biznesu robić... Swoja działalnośc chyba jedynie... Skoro lubisz, to ok... niektórzy lubią socjologię i pedagogikę. Gorzej z pracą potem;-)

Kierownicze? Jak już to psychologiczne wspomaganie kierowników;-) Jakie psycholog ma kwalifikacje do kierowania ? Juz prędzej psychologia zarządzania to kierownicy. Tylko jak już mówiłam, pracy po tym niewiele. Chyba, że doradztwo, własna działalnośc... jednak na sukces nie liczyłabym..

nie jestem do tego przekonana na 100%.

Gość takie_szczęście...
wg mnie taki kierunek to nic innego jak: wiedza na temat racjonalnego podejmowania decyzji biznesowych lub na temat sposobów przekonywania innych do racjonalnie podjętych decyzji a z tym dobrze radzą sobie kierownicy :)

Psychologia w biznesie Studenci tej specjalności zdobywają wiedzę i umiejętności praktyczne w zakresie opracowywania i wdrażania systemów motywacyjnych, negocjowania i rozwiązywania konfliktów, skutecznej reklamy i pracy z klientem. Absolwenci tej specjalności mogą podejmować pracę w przedsiębiorstwach, instytucjach publicznych, firmach konsultingowych, agencjach reklamy i PR, m.in. w charakterze negocjatorów, menedżerów ds. komunikacji i organizacji, specjalistów ds. zarządzania personelem, sprzedażą i reklamą. Czyli trzeba mieć szczęście, aby dostać tam pracę;-) Bo wielkiego zapotrzebowania nie ma.. A konkuruje się z osobami po zarządzaniu, socjologi, psychologi zarządzania, wieloma psychologami którzy specjalizowal isię w tym kierunku, marketingowcy, handlowcy z podyplomowa psycho, ekonomiści....

nie mam wyjscia w sumie. zobacze za 2 lata :) napisze tutaj na forum czy sie oplacalo i albo bede na ulicy z laptopem na kolanach zbierac kase albo bede w slicznym domku siedzac na mega wygodnej kanapie :D

mycha ja czytalam uwierz wszystko co jest w internecie, nigdy nie mialam okazji poznac kogos po tym kierunku; jeszcze myślałam o stosunkach miedzynarodowych,,,ale to jest takie... gdzie prace po tYM zalapac.

Moja siostra cioteczna studiowała dziennie na UW psychologię, zarządzanie i jeszcze stosunki międzynarodowe. To ostatnie to już totalna załamka ;-) naprawdę, TYLKo znajomości;] ... I wierz mi, że wcale nie stoją wszelkie bramy przed nią otworem, a anga zna super... Ogólnie zdolna dziewczyna... Takich jak ona jest mnóstwo. I psycho + zarządzanie, chcąc nie chcąc daje tą psychologie biznesu... Ona chce pracować przy rekrutacji, wczesniej myślała o pracy w jakiejś sporej firmie jako psycholog pracy.... Jednak wiesz jak to bywa.... Ciężko.. A mówię o rynku Warszawskim..... Za dużo tych srelogów...

Nie mniej, szansa jest zawsze... Trzeba szukać... Konkurencji na pęczki,, ..no ale... szczęście.... trzeba liczyć na szczęście..;-)

i gdzie pracuje teraz ta kuzynka?

Poszła na kolejne studia... Miała darmowe praktyki w HR... I pewnie sama nie wie.. jest ładna i zdolna, zna języki, ma siłę przebicia...wykształcenie.. jak ona nie znajdzie pracy to nie wiem kto ma ją znaleźć ;D Ciekawa jestem jak się jej poukłada ;-) Szukała czegoś, jednak nie spełniało jej oczekiwań... Teraz znów jakieś wakacyjne praktyki... Ma mgr z psychologii, i licencjata z zarządzania w tej chwili...