Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angelinaaaa

Po jakim czasie zamieszkałyście z facetem????? I czy to byla dobra decyzja?????

Polecane posty

Gość Angelinaaaa

Prosze o obiektywne wypowiedzi:)

Gość Paulina.S.
Ja po pół roku. Może troche za szybko...ale już tak mieszkamy prawie 3 lata, a w październiku ślub :) Uważam że należy mieszkać ze sobą przed ślubem, poznamy wówczas partnera/partnerke od każdej strony i w każdej sytuacji. Co uważam że jest bardzo ważne.

Gość vfdg eftg et
Po miesiącu bycia razem - znaliśmy sie około 8 miesięcy :) Nie zaluje!

Gość Miss Cole
Po 2 miesiacach od pierwszej randki :D juz 2,5 roku i jest cudnie!!!!

My zamieszkaliśmy ze sobą po 2 latach znajomości - najpierw on wyprowadził się z domu rodzinnego, bo szedł na studia i przez rok mieszkał sam, potem ja poszłam na studia i się do niego "doprowadziłam". Jesteśmy ze sobą 6 lat, od niedawna zaręczeni i nigdy nie żałowaliśmy decyzji o zamieszkaniu razem :-)

Gość Angelinaaaa
No ja jestem ze swoim 9 miesięcy, on juz zaczyna rozmawiac na ten temat, nie wiem czy to nie jest za szybko, i boję sie ze po zamieszkaniu może sie wszystko zmienić, bo jak narazie jest bardzo dobrze miedzy nami.:)

Gość to ja anonimowo
po 3 miesiacach bycia razem a wczesniej znalismy sie pol roku. mieszkamy razem 1,5roku i nie zaluje.. :)

Gość Angelinaaaa
Czy jak zamieszkaliście razem, to facet nadal sie o was stara?

Stara się i to bardzo :-) Ale jak opisuję na kafe, jak się stara i co robi to mnie wyzywają od kłamczuch, więc się wstrzymam

Gość kaira^
my po 7 miesiacach, ale zanim bylismy razem nie znalismy sie.. to on nalegal, zebysmy razem zamieszkali. byly male zgrzyty, zreszta sa caly czas, ale mieszka nam sie ogolnie fajnie. moim zdaniem dobra decyzja, gdyby nie fakt, ze razem mieszkamy malo bysmy sie widywali. ja dlugo pracuje, on pracuje oraz studiuje jeszcze... nie mozemy bez siebie zyc, takie mieszkanie bardzo zbliza ludzi...

Gość goldergold
my po 9 miesiacach,nie moglismy wczesniej ze wzgledu przez prace mojego faceta,tak bysmy zamieszkali wczesniej,nie zaluje ,bo teraz okazalo sie jakim cudownym facetem on jest,wiemy ze pasujemy do siebie,wlasnie po wspolnym zamieszkaniu mozemy to swtierdzic,wkrotce slub,

Gość można poznać kogoś
i bez mieszkania przed ślubem. Można spędzać ze sobą weekendy, gotować itp. Nie jestem za mieszkaniem razem przed ślubem. Badania dowodzą, że u par, które mieszkały razem przed ślubem, częściej dochodzi do rozwodów. Przestają się starać itp. Zresztą co wtedy ślub zmienia, jak i tak mieszkają razem?

Gość Angelinaaaa
"Badania dowodzą, że u par, które mieszkały razem przed ślubem, częściej dochodzi do rozwodów. Przestają się starać itp. Zresztą co wtedy ślub zmienia, jak i tak mieszkają razem? " I to mnie właśnie martwi:/

A co to znaczy "starać się"? Milion razy dziennie powtarzać :kocham cię?

Gość raczej badania do dupy
:D bo ci co mieszkają razem to nie "katolicki aktyw" więc jak się nie układa to koniec. Katolicki aktyw mieszka po ślubie i choćby było źle to jest sakrament więc krzyż trzeba nieść. cała zagadka wyjaśniona. Bo pewnie nie badali realnych przyczyn a tylko "mieszka/nie mieszka" a to bzdura bo to nie powód.

Gość raczej badania do dupy
i druga sprawa że jak się jest zauroczonym w okresie randkowym to się trochę charakter zmienia :P. WIęc potem wraca do normy jak hormony już tak nie buzują. Więc obraz 2 osoby z początku znajomości jest zafałszowany. A po jakimś czasie wychodzi prawdziwy. Więc lepiej przy mieszkaniu a nie po ślubie :P

Gość Angelinaaaa
czyli trzeba zamieszkac aby lepiej sie poznac, to jest najlepsze wyjscie zeby sprawdzic czy nie kupuje sie przyslowiowego kota w worku:P

Gość nie zamierzam
nie zamierzam razem zamieszkać, bo nie jestem fanką konkubinatów, do poznawania się wystarczy się spotykać i poznawać . oraz dorośle liczyć się z odpowiedzialnością, tyle wystarczy aby móc zadecydować czy związek ma szanse na trwały i szczęśliwy, czy też tylko są to spotkania z "panem od kawy bez zobowiązań" z nierealną perspektywą jeśli chodzi o trwałość. Zabawa w tymczasowość nie interesuje mnie, a wspólne zamieszkanie zawsze jest zabawą w tymczasowość. Takie wspólne zamieszkanie ZAWSZE jest złą decyzją.....no chyba że jest to decyzja dla zwolenników tymczasowych konkubinatów.

Gość mismonik
ja po 3miesiacach spotykania sie.jest bardzo dobrze,w ogole nie zaluje,mysle ze to bylla najlepsza decyzja jaka moglam podjac

Gość MONIKULAzallali
po niecalych 2 latach. Mieszkamy juz razem pol roku, jest cudownie, chlopak pomaga we wszystkim, bardzo sie stara o mnie, nie brakuje randek, niespodzianek itp :)

Gość MONIKULAzallali
po niecalych 2 latach. Mieszkamy juz razem pol roku, jest cudownie, chlopak pomaga we wszystkim, bardzo sie stara o mnie, nie brakuje randek, niespodzianek itp :)

Gość A ja mam dylemat
Zamieszkać czy nie zamieszkać. Yyy i tak ciągle sie zastanawiam

Gość mismonik
a co tracisz a tak w ogole to smiesza mnie te kobiety co to mowia ze jak sie zamieszka razem to nici z slubu badz ze kobieta bedzie musiala oto blagac.

Gość Angelinaaaa
Nie we wszystkich przypadkach sie tak dzieje, ale czesto slychac jak kobiety mowia iz po zamieszkaniu z facetem on przestaje sie starac jak i nie spieszno mu do slubu hmmm....

Gość DO nie zamierzam
JEST złą decyzją może dla ciebie, na pewno nie dla tysięcy par które nie mają problemów twojego pokroju, więc paaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość partyka
Po 7 latach.. To był błąd... Drugi raz nie zamieszkałabym... Wszysyko zmieniło się na gorsze, a przygotowania do ślubu nie cieszą tylko męczą... :(