Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyyyspanana

jak nie rozbudzic noworodka

Polecane posty

Gość niewyyyspanana

jak pielegnowac noworodka w nocy by sie nie rozbudzil... tylko dac mlekoo i co dalej/??? ma miec mokro?

Gość też mam dziewczynki
Jak nie ma kupy i nie grozi mu, że gdzieś przecieknie to nie zmieniaj pieluchy. Jak będzie miał 2-3 mc to często 1 pielucha na noc starczy.

Gość pani doktorowa
moja rada to w nocy nic nie gadac, nie zapalac światła, obsłużyc dzieciaka i udawac, że się go nie słyszy, przytulac, głaskac, karmic, ale nie gadac(jeśli juz to bardzo cichutko szeptac), żeby dziecko nauczyło się rozróżniac kiedy noc a kiedy dzień. Szybko się nauczy, zobaczysz:)

Gość ergwergw
Nawet w szkole rodzenia mówili nam żeby pieluch w nocy nie zmieniać, chyba że jest kupa. Spokojnie więc można sobie pielęgnację odłożyć na rano. Ja też tak robiłam i szybko dziecko zaczęło przesypiać całe noce (tylko pzystawiałam do piersi lub dawałam butlę z mlekiem).

Gość pani doktorowa
oczywiście chodziło mi o sytuację gdy już dziecina się zbudzi na całego tak to dokładnie jak dziewczyny piszą, pieluchy koniecznie zmieniac nie trzeba, dajemy cyca i śpimy dalej:)

Gość Mama roczniaczka
nie wyobrażam sobie nie przebrac noworodka w nocy jak ma mokro;/ córka budziła się do karmienia co 3 h i była zawsze przewijana przed...

Ja też synka przewijałam przed każdym karmieniem, a budził się 4 razy. Przystawiałam do piersi, najadał się i zasypiał - na szczęście teraz przesypia całą noc :)

Gość 9y8y889
Co trzy godziny zmieniałaś pieluchę??? Przecież dziecko mogło nawet nie zdążyć nasikać. No, chyba że zwolenniczką tetry czy jakichś bambusowych wynalazków jesteś, ewentualnie trafiałaś na felerne Pampers ale zaznacz to wtedy.

Po prostu chciałam, żeby miał czysto i świeżo, czy to źle? Żadnemu z nas to nie przeszkadzało, że miał tą pieluchę zmienioną :)

Gość parappapa
ja tez za każdym karmieniem przewijałam dziecko. nie rozbudzało się jak miało 4 miesiące przesypiało 8 godzin w nocy. tylko nie odzywaj się najlepiej, nie zapalaj światła itp. przewiń, nakarm i spać :)

Gość parappapa
a pampersów używałam od początku i do dziś używam. sudocremem posmarowałam 3 razy.

Gość Mama roczniaczka
Co trzy godziny zmieniałaś pieluchę??? Przecież dziecko mogło nawet nie zdążyć nasikać. - wyobraź sobie że nasikało, a czesto i zrobiło kupkę. Jak można pieluszki nie zmienić a nasmarować grubo kremem... brak słów

Dokładnie - u noworodków przecież może być kupka w każdej pieluszce, nawet w nocy. Chociaż ja na porodówce leżałam z dziewczyną, która urodziła 3 dziecko i nie zmieniała kupy :o

Gość Mama roczniaczka
Tak używałam i używam pampersów, używałam róznież innych pieluszek i żadne nie sa tak dobre jak pampersy

Gość onaaaooo
ja po nocy zawsze mialam 5 zużytych pampersów ;) ale tez znam mamy ktorym sudokrem dawał całonocny sen :o ;)

jeżeli nie ma kupska i pampers nie jest bardzo zasikany to po co dziecko rozbudzać zmienianiem pieluchy? jak ma sucho lub prawie sucho (jedno siknięcie) to szkoda bo i dziecko rozbudzimy i siebie a co do sudocremu to jest to dobre wyjście dać go sporo na noc bo wtedy nawet jak trochę dłużej w mokrej pieluszce będzie to się nie odparzy