Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamannana

Boje sie ze mam coś poważnego, Pomocy!

Polecane posty

Gość zalamannana

ostatnio podejrzewałam że jestem w ciaży, ale dostałam okres, byl taki jak zwykle , ogolnie ja mam dosc skapy okres i nie zbyt bolesny. Przed okresem od 2 tyg pobolewało mnie cały czas podbrzusze, zupełnie jak przed @, ale tak samo mialam w pierwszych tyg ciąży ( ktora niestety poroniłam). Myslalam ze to ciaza, ale skoro dostalam okres to sie wszystko wyjasnilo, z tym ze jest juz pare dni po okresie a ja dalej mam bole jak na okres, nabrzmiale podbrzusze, ciagnacy bol przy kichaniu czy jakims wiekszym wysilku ( bol w okolicach podbrzusza,pachwin) do tego czesto oddaje mocz, mam nabrzmiale piersi i swedzace sutki. Logika mi mowi ze skoro mialam okres to ciaza jest nie mozliwa, ale teraz sama nie wiem. Boje sie najbardziej tego ze moze to byc jakas choroba, jutro planuje zrobic sobie wolne i isc do ginekologa, mam umowiona wizyte na poniedzalek, ale mysle ze nie ma co zwlekac jesli to cos powaznego. Najwyzej pojde jutro i w poniedziałek. A wy co o tym sadzicie??

Gość zalamannana
nic nikt nie wie?

to że miałaś okres wcale nie znaczy że w ciąży nie jesteś ja też tak miałam początkom ciąży towarzyszyły właśnie takie bóle

Gość zalamannana
na prawde chciala bym zeby to byla ciaza, ale sadze ze to jakas infekcja labo stan zapalny nie wiem, okres w koncu mialam normalny...

Gość zalamannana
nikt juz sie nie odezwie?

Gość HmmHmHmMMM///
Zrob sobie test ciazowy

Gość hgtrf
miałam coś podobnego i okazało się że mam stan zapalny, gin przepisał antybiotyk i inne lekarstwa i pomogło

Gość zalamannana
przeciez pisalam wam ze mialam okres, byl NORMALNY, to nie moze byc ciaza to szkoda pieniedzy na testy

no to jak szkoda Ci pieniedzy na testy to siedz i sie zastanawiaj... ja mialam okres jak bylam w 1 miesiacu i objawy dokladnie takie same- ale z fusów to Ci nikt nie wywrozy, testy albo lekarz... !

dokładnie test lub lekarz ale myślę że w twoim przypadku skoro masz niestety poronienie w swojej historii to lepiej od razu lekarz a co do okresu to znam dziewczyny które normalnie nawet do 5 miesiąca ciąży miały okres :/ a znam jedną rodzinę gdzie są bliźnięta jak gdyby z dwóch cykli :) wszystko jest możliwe

Gość zalamannana
no to niezle, ale ja jednak watpie w ciaze... no na prawde ciezko mi w to uwierzyc, testu nie ma sensu robic skoro dzis mam zamiar isc do ginekologa, dzis o dziwo mniej mi dokuczaja moje doleggliwosci ale tak czy siak trzeba isc...

Gość zalamannana
kurcze ciezko sie dostac do ginekologa na ten sam dzien co sie umawia, na razie ide do internisty na 12, mogla bym isc prywatnie ale kazdy moj poprzedni ginekolog jest moim zdaniem nie zbyt dobry. chodze teraz do ginekologa w szpitalu, jest to tez onkolog, jest swietny, mily, zna sie na rzecyz, wszystko wyjasni, a poprzedni lekarze albo nie delikani, albo nie potrafili mi nic wyjasnic, albo za wypisanie glupiej recepty musialam placic jak za normalna wizyte

Gość zalamannana
nie no jakos nie moge uwierzyc ze to moze byc ciaza, siedze i mysle ciagle o tym, przeciez mialam okres kurde!! w poprzedniej ciazy jak zaszlam nie mialam okresu. niestety do 10 tc. kurcze... zanim sie doczekam tej 12nastej to chyba z nerwow umre. juz bylam 3 razy sie zalatwic ze stresu :P

Gość kjdbh
zgadzam się z poprzedniczką, zrób test, żal ci tych paru złotych? Zupełnie ciebie nie rozumiem, przecież już dziewczyny napisały, że ciąża jest możliwa, bo niektóre tak miały, jak ty, a ty nadal swoje!

moja koleżanka do 5 miesiąca nie wiedziała o ciąży bo nie miała żadnych (!) objawów, mdłości, nudności, bóli-nic. Okresy też miała normalne. W Rossmanie są tańsze testy niż w aptece a można kupić bardziej anonimowo i uważam, że sa równie skuteczne więc chyba jedyna rada po prostu go zrobić...

Gość sękata - masz chyba
niedorozwinięta koleżankę, albo z tobą coś nie tak, skoro uwierzyłaś w brednie, że koleżanka do 5 miesiąca nie miała żadnych objawów ciąży :):):) Autorko - na moje oko masz pewnie zapalenie pęcherza.

Gość zalamannana
no po co mam robic test jak o 12 ide do lekarza, z tym ze do internisty :P jak lekarz nie bedzie wiedzial c o to, obiecuje ze prosto z przychodni pojade do rosmanna po test i go od razu zrobie. Okej? Nie zal mi ani 10 zł ani 100. Po prostu nie mialam w planach ani dzisiejszej wizyty ani nic, wszystko wymyslilam wczoraj wieczorem i nawet niemialam okazji i gdzie kupic testu, bede na miescie t o kupie. chyba ze lekarz cos innego wymysli i ciaze wykluczy...chociaz dla pewnosci chyba i tak zrobie

yyyy ja nie miałam żadnych objawów ciąży do 18-19 tc :/ nie licząc braku okresu ale tego bym pod objaw w moim przypadku nie podciągała bo i tak strasznie nerególarny miałam i przerwy 3 miesięczne to u mnie standard :/

internista ciąże wykluczy? a po czym????? po kolorze tęczówki oczu????

no naprawdę, niedawno urodziła synka i nawte nie myslała, że tak szybko zajdzie, miała normalne okresy a przez to że zajmowala sie dzieckiem jakoś może lekceważyła jakies objawy. Dopiero jak poszla zrobić badania okresowe do pracy to jej jakas dziwna krew wyszla i sie okazało, że to już ponad 4tego miesiąca. Dodam, że ona naprawde była w głębokim szoku.

Gość zalamannana
ja szczerze objawy ciazowe mam, mam dosc czesto mdlosci poranne, mam wrazenie ze zaraz zwymiotuje i dosc szybko mi przechodzi, mam zawroty glowy, nie jakos czesto, ale mam. Z tymi mdlosciami gorzej, ostatnio mam tak ze jak rano nic nie zjem to mnie tak jest nie dobrze ze masakra, nigdy tak nie mialam a teraz nie ma mowy o wyjsciu bez sniadania, chodz czasem jak nawte cos zjem to mi nie dobrze. ale powodow tego moze byc nieskonczenie wiele... takze ja nie biore tego pod uwage. no i jak juz mowilam mam wzdety brzuch, ja ogolnie wzdec nie mam, brzuch mialam zawsze plaski, a teraz mam taki napuchniety, nie bardzo ale mam

Gość chinota
można mieć okres będąc w ciąży, na początku. Myślisz że skąd my mamy zgadnąć czy jesteś w ciąży, wróżki jesteśmy? Marnujesz czas własny i nas. Lekarz internista też przecież nie zgadnie. Szkoda mi słów marnować.

Gość zalamannana
normalnie szokujecie mnie dziewny, myslalam ze ciaza moze byc jak sie ma plamienie lakkie, ale normalny okres , taki zeby nie zauwazyc roznicy? ale w sumie musialy cos zauwazyc skoro zrobily test ciazowy. niedlugo jade do lekarza, nie wiem jak internista dowie sie czy to ciaza, moze maja jakies sposoby, w sumie tez glupio z jajnikami do internisty...no ale moze cos pomoze, nie wiem, zobaczymy... najwyzej poczekam do piatku, ale w sumie tez glupota, w poniedzialek mam wizyte u swojego lekarza ..

Gość zalamannana
ale ja nikomu nie kaze nic zgadywac, wyluzuj, ja tylko spytalam sie czy ktos mial podobna sytuacje i co to było. nie potrzebnie sie bulwersujesz skoro marnuje twoj czas to nie odpowiadaj

nie no zaczynam się wkurzać :/ dziewczyno leć po ten test i tyle a jak ci szkoda kasy to dawaj nr konta to zrobimy zrzutę po 10gr każda i te 8zł uzbierasz :/ po co się rozpisywać ciągle to samo jak wystarczy do apteki skoczyć i już 2 godziny temu byś wiedziała co i jak :/

uważam, że internista nic Cie powie!! Ewntualnie poproś go o skierowanie na badanie krwi beta Hcg.

Gość zalamannana
mami- nigdzie w poblizu mojego domu nie ma apteki, najblizsza jest kolo przychodni a skoro na 12 mam wizyte to po co mam 2 razy lecic, ja nie jestem az taka niecierpliwa, spokojnie. zrzuty robic nie trzeba ale dzieki ;)