Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokastavaa

Kiedy wiedziałyscie ile waży dziecko w brzuchu?

Polecane posty

Gość jokastavaa

jak w temacie.

Jak sie urodzilo :D Na usg i tak Ci dokladnie nie powiedza.Kol mowili,ze ok 3600,a byla 4200

Gość 11 tyg i 6 dni
ważyło 4 g i miało 5 cm

nie rozumiem pytania :/ na każdym usg jest szacowana waga dziecka jeśli o to ci chodzi

Gość jokastavaa
Pytam bo na niedziele mam termin a NIC NIE WIEM. Mój lekarz gin milczy jak grób i cieżko cos z niego wyciągnąc. A ciekawa jestem mniej więcej jaka jest waga dziecka, bo nawet nie mam pewnosci że lekarz to obliczał :/

Gość mamamamamamamamamamamammmmmmmm
to zapytaj wprost lekarza!!! to jego obowiązek sprawdzić wage dziecka bo duża, chyba powyżej 4500 jest wskazaniem do cesarki, ale to pewno zależy od lekarza i szpitala

Gość jokastavaa
Co wizyta musze o wszystko sama pytać ! Wiem że powinnam zadawać pytania , ale lekarz powinien mnie informować o pewnych rzeczach które nie wymagają moich pytań...... Czy się przekręcił dowiedzialam się tydzien temu, bo Go spytalam to z niechęcią odpowiedział "Główka jest nisko, masz rozwarcie na 2 cm i miekką szyjkę" I zapisal mi w karcie skierowanie do porodu, dowiedzialam sie oczywiscie nie od Niego tylko od pań w rejestracji :(

No cóż, są tacy lekarze milczki. Ale to daje się wyczuć już na pierwszej wizycie. Ja takich po prostu omijam. Mam abonament w Medicoverze i tak jedną babke tak wszystkie dziewczyny chwaliły, że się do niej zapisałam. Byłam u niej ze trzy, cztery razy (jeszcze długo przed ciążą) i więcej nie poszłam. Właśnie dlatego, że taka była, że wszystko od niej trzeba było wyciągać. Teraz to już nic nie zrobisz, następnym razem zmień lekarza.

a masz wydruk z usg? tam sa podane wszystkie wymiary i waga tez powinna być oceniona

Gość jokastavaa
co usg prosiłam o wydruk i na moich prośbach się konczyło. Bo nie ma papieru do druku czy po co mi to, że to nie jest zdjęcie itd :/

moja lekarka w przychodni ma taki aparat, który nie szacuje wagi i powiedziała, że od 7-8mies. będziemy musiały umawiać się jakoś, żeby na innym sprzęcie robić można też łatwo oszacować wagę ze wzoru: AC/BPD/FL/HC

Ja miałam pierwsze "ważenie" w 23 tyg i to było 620 gram. Drugie "ważenie" w 33 tyg i było 2000 gram. Ale wiadomo, że to niedokładne jest. Teraz mam 38 tc i nie wiem ile urosło.