Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

co ze słoiczków (jakiej firmy) jadły najchętniej wasze maluchy?

Polecane posty

Moja zupki jarzynowej nie chce, pluje dalej niż widzi(ja tez probowalam jest niedobra). Natomiast marchewka z ziemniakami z hippa smaczniejsza według mnie, ale mała też tak samo reaguje. Dziś zjadła kilka łyżeczek jabłuszka z hippa. jak to było u Was?

Gość .gfvbvnfmyk
Ja kupowalam hippa i gerbera. Hipp był lepszy, ale droższy. Obiadków z bobovity mała nie chciała tknąć. Podbijało ją i się dusiła, bo były za suche. Deserki bez znaczenia.

Gość mój synek jadł wszystkie
słoiczki bardzo chętnie jedynie dynię z ziemniakami HiPPa musiałam mu mieszać z innym daniem i wcale nie dziwię się, bo sama jak tego spróbowałam, to aż dreszcze mnie przeszły, takie to wstrętne:O

Wszystkie słoiczkowe zupki sa mdławe bo nie może być inaczej i twój maluch podejrzewam wogóle nie lubi warzyw (moja koleżanka miała ten problem, jej mały jadał owoce i wszystko co słodkawe ale warzywnych zupek się nie chwycił). Musisz odczekać aż będzie naprawdę głodna i przekonaj się czy wtedy zje , jeżeli mimo to nie chwyci się za warzywka to masz problem ;) i będziesz musiała je przemycać w innej formie.

tylko bobovita. Gerber jest taki strasznie żółty jak by barwiony, z hippa nie tknęła nic poz atym hipp strasznie mdły a z bobovity jadła wszystko. Deserki róznie. SLiwki suszone tylko z hippa , gerber: woda, suszone śliwki (28%) Hipp : Śliwki* 50%, woda, cukier*, grysik ryżowy*, skrobia ryżowa, witamina C.

dzieki dziewczyny dalam jej to jak byla bardzo glodna:), no nie wiem bede dalej probowac, a ktore z tych dan warzywnych najlepsze?

Gość mój synek jadł wszystkie
nie ma co wybierać, które najlepsze tylko dawać codziennie inne by dziecko poznawało nowe smaki później, gdy już przejdziesz na normalne jedzenie nie będziesz mieć problemu z tym, że dziecko nie chce jeść warzyw;)

zacznę od tego , że moja córka bardzo nie chciała jeść czegokolwiek innego oprócz mleka z piersi i tak około 2 tygodni prób karmienia mijało zanim coś zjadła ze smakiem i bez płaczu, a w ogóle to zaczynałam od bio jabłek z hippa, z początku nie chciała za bardzo to mieszałam jej z mlekiem z piersi, teraz je deserki różne, dobre są gruszki z gerbera, bo słodsze od jabłek. Jeśli chodzi o obiadki to próbowałam brokułów gerbera- do nich w ogóle nie dała się przekonać, marchewka z hippa i z bobovity też nie smakowały i dynia z ziemniakami z hippa też nie. Dobre za to było dynia z indykiem z hippa, jarzynki z jagnięciną z gerbera,

Gość etam etam bez przesady
Kurczak w potrawce z jarzynkami- to ulubione danie mojego synka, jest z koperkiem i pachnie apetycznie. Właściwie widze, że najchętniej je obiadki z gerbera, hipp wydaje mi się być jakościowo najlepszy ale młodemu nie smakuje i nie ma sie co dziwić mdłe to wszystko, za bobowitą też nie przepada, jeśli chodzi o deserki to polecam babydream z rossmana, obiadki też mają nawet nawet ale u nas wygrywa gerber, choć też wydaje mi się że są czymś tam zabarwiane, ale dziś jak sie nie ma własnego ogródka to jest sie skazanym na chemie.

Ja podaję mojej z Bobovity i lubi. Podaję tylko słoiczkowe owoce jak jabłko, jabłko z bananem, jabłko z marchewką ;) Obiady z mięsem i warzywami gotuję sama. A taki słoiczek owocowy zjada na podwieczorek ;) Też nie podaję codziennie ;)

Gerber i Bobovita,ale chetniej Bobovita.Ulubiony jest kremowy banan i rosolek z kurczakiem i kaszka kukurydziana

no wy dobre obiadki wymieniacie:) ale po 4 miesiacu sa te nieszczęsne marchewki w każdej postaci:) kupie jej po jednym z kazdego i niech próbuje dziecinka. Jak karmiłam chrześniaczkę to po którymś miesiącu były dobre te słoiczki z koperkiem, a na początku za bardzo wyboru nie ma

Gość michal3433
gerber

Gość kwiatuszek 2 7
moja nic ze słoiczków, jak jej dałam raz to prawie zwymiotowała! gotowałam sama

ja tez gotuje sama-maly zjada wszystko z apetytem.ale jak podam mu sloik od czasu do czasu,to tez nie wybrzydza-niewazne jakiej firmy

do tych co gotuja same:)-a nie boicie się, że te warzywa pryskane czymś i w ogóle jakieś skażone, nie nadające się dla niemowląt? Ja najchętniej też bym gotowała, ale pediatrzy radzili słoiczki i się boję trochę:/

Gość ależ możecie być
ja gotuję sama z warzyw ekologicznych :) dzisiaj zupa szpinakowa z makaronem :)

Gość ależ możecie być
a słoiczki w sumie mój syn jadł wszystkie i nie ważna była firma. jednak najczęściej kupowałam hipp :)

Gość Wow jaki słodki pisklak! :D
Nie powiem ci w tej chwili co to była za firma ale był to słoik dwuskładnikowy: mango z twarożkiem albo jogurtem chyba. Dzieciak się zakochał. 😍 😍 😍 ;) No co poza tym... tak jak i mamie, wszystkie spaghetti i lasagne ładnie mu wchodzą. A z jednoskładnikowych to suszone śliwki chętnie wcina, z czego się ogromnie cieszę oczywiście. :)

A najgorzej u niego z przepchnięciem słoików z zupkami na polską modłę i dań zawierających ziemniaki, przesadną ilość marchwi i cielęcinę. Brrr... nie cierpi ich dosłownie. Za to szpinak, słoiczki z rybkami i drobiem bardzo ładnie wcina. :)

A i jest też jeden słoik (nie pamiętam firmy) z czekoladowym daniem i zapewne 90% dzieciaków oddało by za nie ukochaną zabawkę :P ...ale nie moje. Cóż mam dziwnego tego swojego kurczaka, bo czekoladą nawet gardzi. Cóż, ile dzieci tyle smaków. Nie ma uniwersalnej reguły. Musisz popróbować różnych rzeczy i w ten sposób poznać upodobania kulinarne swojego malucha. Pozdrawiam. :)

Gość mamaaaa
moja córa wcina wszystko co jej się da:) teraz ma już 14 miesięcy zazwyczaj je( jeszcze dostaje) dania z bobovity, zaczynałam od samej marchewki później marchewka z ziemniakiem bo słyszałam, że jak dziecko posmakuje owoc to nie bardzo chce jeść warzywa, bardzo chętnie jadła też jarzynową z królikiem, z kurczakiem( są już po 5 miesiącu)

no właśnie też słyszałam, żeby zacząć od zupek no ale mój aniołek nie chce:) zjadła z krzywą miną jabłko hippa i kupiłam już bananki:), ale ponieważ ma skazę i ryzyko alergii większe mam odczekać jakiś czas zanim dam jej coś nowego

Gość palma78
moj maly nie bardzo lubil zupki obiadki wiec dodaje mu popare chrupek kukurydzianych jest fajny smak i wcina bez problemu one sa bezglutenowe