Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojojojoj

I zaczely sie watpliwosci ....

Polecane posty

Gość ojojojojoj

Jestesmy niecaly miesiac po zareczynach, razem juz kilka lat a ja teraz zaczelam sie zastanawiac czy To na pewno jest TO. Bardzo sie kochamy, ale non stop klocimy o byle pierdoly ... Do tej pory po prostu bylismy sobie para, jadnak teraz jestesmy juz narzeczonymi i myslalam, ze to nas jakos zmieni... Moze nie nas, ale nasze podejscie do siebie. Niestety ... Sama nie wiem :(

Gość krolewska gilotyna
To przemyśl to, ja mialam watpliwosci od samego poczatku, w ciagu 4 miesiecy nic nie zorganizowlismy, mialam odczucie jakby zadne z nas się do tego nie paliło, jakby byla taka sytucja, ze kazde z nas myślalo, ze tym zajmie się druga osoba, to wtedy bedzie ślub/wesele, a jak nikt nic nie zorbi to nie bedzie, w dodatku mialam odczcie jakby kazdy z nas odpychał sie od organizacji, jakby zadne z nas tego nie chcialo. Zdazylismy powiedziec w rodzinie, paru osob, ze planujemy ślub, ale nic oficjalnie, moze dobrze, bo po 4 miesiacach od zareczyn wszystko zostalo odwolane, nie zaluje...

Gość skąd takie przekonanie, że
sam fakt zaręczyn cokolwiek zmieni? zmiany zależą od Was. najwidoczniej nie jesteście gotowi na ślub. nie załatwiajcie nic, przecież nic Was nie goni. lepiej poczekać z tym slubem, aż oboje będziecie pewni. lepiej przeciagać narzeczeństwo niż wziąć pochopnie ślub. może oboje się boicie a może nie jesteście pewni czy naprawdę chcecie ze sobą spędzić życie. musicie porozmawiać o tym, dlaczego się kłócicie cały czas bo na pewno jest tego jakaś przyczyna. jeśli da się to zmienić to to zróbcie, jeśli nie - lepiej rozstać się teraz niż po slubie. jeśli rodzina wywiera na was jakiś wpływ, że np. skoro były zaręczyny to już natychmiast ustalcie datę - zbywajcie ich. studiami, lepszą pracą, własnym mieszkaniem. czymkolwiek. może te zaręczyny były zbyt pochopne. ale o ile zaręczyny zerwać bardzo łatwo to po slubie sprawa jest już bardziej poważna.