Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

noworodek nie spi tylko wciaz przy cycku - jak dluga faza???

Polecane posty

Gość ciezarowka30

Moja mala (2tyg) od wczoraj wieczorem prawie nie spi tylko krzyczy o cycka, udaloi mi sie moze przespac 2h w nocy. Jak dlugo moze trwac taka faza bo opadam z sil??

Gość ciezarowka30
up

Gość fdeee
Koleżanka tak miała, położna powiedziała, że dziecko ma "potrzebę ssania" i trzeba mu smoczek podać. Pomogło.

Gość wydaje mi się,
ja też po 3 miesiącach byłam zmuszona podac smoka, tez pomogło :)

Gość seafish
droga ciezarowko30 na pocieszenie napiszę że to tylko początek twojej drogi cycowania :) tak malutki ssak często potrzebuje bliskości mamy gdyż dotąd przez 9 m-cy przebywał bliziutko niej :) to po pierwsze po drugie mały dzieć przy cycku jest jak laktator na samym początku musi sobie wszytko wyregulować i ciągnie jak odkurzacz. U mnie było tak że mały się przejadał aż się przelewało więc zadecydowałam o użyciu smoczka jednakże jest gro osób które są temu przeciwne przy karmieniu piersią więc musisz sama zadecydować. Polecam obserwację maluszka : 1. czy jest dobrze przystawiony do cycka i efektywnie ssie 2. przyrosty wagowe będą ci wskazywać czy karmienie jest efektowne 3. robi siku i kupy w sporych ilościach :) czasem nawet po każdym karmieniu 4. czy tylko miętoli bo chce być przy mamie 5. jak jest kłopot z ilością pokarmu - położyć się z dzieckiem na dzień do łóżka i cycować się tyle ile wlezie i ile dzieć będzie chciał maluch potrzebuje twojej bliskości więc przytulaj ile wlezie - jak uznasz że potrzebny smoczek dawaj do spania może przyniesie mu ulgę ...pozdrawiam

Gość seafish
aha a jeśli chodzi o długość tej fazy to u mnie było ok 3 miechy bez spania później są jeszcze skoki po drodze rozwojowe więc też zwiększa się zapotrzebowanie - teraz ma skonczone 5 miesiecy i dalej wstaje 3 razy w nocy - a nie było u nas kolek :) więc sama widzisz że na spanie przyjdzie czas :D ale to oczywiście sprawa indywidualna - dziecko kolezanki grzeczniutko spalo cała noc i karmila go na spaniu

Gość panienka zzz okienka
moj mały rownie nie miał takiej fazy może nie masz odpowiednio sycącego pokarmu? ze nie dojada a swoją drogą daj smoczka bedzie latwiej a teraz go ucz poki mały, jezeli 2 tyg dziecko opanuje teraz butelke i cycka to potem nie odrzuci niczego ( T. Hogg)

Miałam podobnie, córka się nie najadała bo źle ją przystawiałam do piersi. Pomogła nam pani z poradni laktacyjnej. Potem już było z górki:) Taki malutki człowieczek potrzebuje Twojej bliskości, musisz sprawdzić czy się najada czy nie, powodzenia

Gość seafish
nie ma czegoś takiego jak mało sycący pokarm - pokarm jest taki jak ma być i jakiego potrzebuje dziecko - przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać jeśli przyrosty będą małe wtedy się zastanawiać co jest nie tak - trzeba się troszkę dla dziecka poświęcić butla nie będzie potrzebna

Gość ciezarowka30
Dzieki za rady. Waga malej rosnie ladnie (350g w tydzien) wiec chyba miala po prostu dzien na ssanie...

Gość kurcze, dziewczyny
co w sobie ma słowo 'pierś', że tak trudno Wam tego wyrazu użyć? Krępujecie się go używać czy jak? Ciągle tylko cyc, przy cycku, na cycku, cyckiem... :O Kobiety ...