Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa cierpiaca

czy to prawda?

Polecane posty

Gość ciekawa cierpiaca

Czy to prawda że po ciąży i porodzie bóle menstruacyjne są słabsze? Ja zawsze strasznie cierpię przed miesiączką i tak trochę mam nadzieje że to prawda ;)

Dobre pytanie, też chciałabym to wiedzieć :) Każdy mój @ to mega ból, wymioty i omdlenia. Teraz jestem w 39 tc i pocieszyłaby mnie myśl, że jak przeżyję poród to już chociaż jazdy z @ się skończą :)

Mnie boli mniej,ale nadal boli.Choc zdarzaja sie @ kiedy nic nie czuje. Kolezanka miala @ o jakich piszecie i mowi,ze po porodzie jest duzo lepiej :)

Gość lolapolola
Nie.

też mam taką nadzieję, że pomoże :) chociaż po łyżeczkowaniu miałam jeszcze bardziej bolesne niż wcześniej, a powinno być inaczej

Gość a wiecie dlaczego?
bo przy bólach porodowych już żaden ból nie jest straszny... serio :) a tak poza tym, to rzeczywiście chyba mniej boli brzuch/krzyż przy okresie, ale za to okres bardziej obfity ;)

Ale jak ja mam takie bóle @ i ktoś mi mówi, że poród to jest @ razy tysiąc to mnie coś trafia, bo w takim razie ja porodu nie przeżyję :o

U mnie na szczęście tak jest. Wcześniej była masakra, na ketonalach przez 2-3 dni jechałam. Teraz co najwyżej 1 ibuprom i jest git. A do tego psycha mi przestała siadać ;P Znaczy wcześniej byłam marudna do granic wytrzymałosci, płaczliwa jak diabli i taka rozlazła w czasie okresu. Teraz jest "normalnie" :)

Gość MONIKA1974
NIE PRAWDA:( JA DALEJ BARDZO CIERPIĘ I MAM BARDZO OBFITE MIESIĄCZKI DLA TEGO ZACZEŁAM KURACJĘ HORMONALNĄ.

Gość a wiecie dlaczego?
mi też koleżanka tłumaczyła, że bóle porodowe to tak jak na @ tylko 10x mocniejsze....ahaaaa - jasne... może dla niej były - ja o mało się nie przekręciłam, ale nie ma się co sugerować - każda z nas ma inaczej. Jedne mdleją i "umierają" przy @ a poród przechodzą śpiewająco - to loteria :)

A ja się boję, że tak mnie @ boli bo ja jakaś za delikatna jestem. I boję się, że bólu porodowego po prostu nie wytrzymam. Tylko nie wiem co zrobię jak nie wytrzymam? Najgorsze, że zostało kilka dni i nie ucieknę przed tym....

rilla_marilla wytrzymasz-nie masz wyboru..Ja w trakcie pomyslalam sobie,ze nie dam rady i zasmialam sie w duszy,bo uswiadomilam sobie,ze nie mam wyjscia hehe

Gość a wiecie dlaczego?
rilla_marilla - bierz znieczulenie i się nie stresuj (ja nie wzięłam bo hojraczyłam a później było za późno) ...a poza tym nikt za Ciebie nie urodzi - będziesz myślała, że ten mały człowieczek jest tam ściśnięty i czeka na Twoją pomoc - i znajdziesz siłę :) Ja też już ryczałam, że nie dam rady bo po 15h bóli byłam na skraju wyczerpania - traciłam przytomność, ale myślałam wtedy o dziecku i o tym jak ważne są TE chwile dla niego i znalazłam siłę.... no i mąż bardzo pomagał - dopingował...

Gość a wiecie dlaczego?
rilla_marilla - no i trzymam kciuki kobieto :)

No właśnie nie mam wyboru, bo co zrobię? Ucieknę? Umrę? Nic nie zrobię, będę musiała to jakoś znieść, Boże żeby nie było tak źle...

Gość a wiecie dlaczego?
rilla_marilla nie ma sensu mówić żebyś nie panikowała, bo to nic nie da ;) ...jedyne co szczerze Ci radzę to - WYŚPIJ SIĘ póki jeszcze możesz ;) :) :) i odpoczywaj :) zrób sobie włosy, bo później nie będzie kiedy, wydepiluj brwi, ogól nóżki, zrób paznokcie ;) :) :) zadbaj teraz o siebie i śpij, śpij śpij... choć pamiętam, że z tym snem pod koniec ciąży też ciężko ;)

Dzięki za dobre rady :) A z tym spaniem to rzeczywiście ciężko, budzę się co godzinę - 10 minut przekręcam się z boku na bok, do tego do toalety trzeba ze 2 razy w nocy wstać... Staram się dosypiać w dzień, ale na zapas się nie wyśpię... Jejku jak ja bym chciała już być po wszystkim, z jednej strony się boję, z drugiej nie mogę doczekać. I 9 miesiąc ciągnie się dłużej niż 8 pozostałych. Ale nie o tym był topik więc już się zamykam :)

rilla_marilla mam takie same obawy jak Ty. Moje @ były tragiczne, więc może mam niski próg bólu? Trzymam za Ciebie kciuki :) daj znać, czy było tak tragicznie. Oby nie :)

u mnie po porodzie nie dosc, ze mialam bezbolesne miesiaczki to jeszcze staly sie regularne

Gość Mama jednego bobasa
U mnie tez mniej bólu po porodzie. Tzn dopiero dwa razy miałam i nic nie czułam :P

Gość fląderka.
Tak, totalnie nic nie czuje :-D

ja przy @ umierałam z bólu :/ ketonale nospy i inne świństwa a i tak zemdleć z bólu potrafiłam a poród prawie bezbolesny :) tzn bolał ale ja zdecydowanie lepiej ten ból znosiłam niż ból przy @ a teraz co? jestem 4 lata po porodzie a przy @ znowu umieram :/ pierwszego i drugiego dnia to wogóle z łóżka nie wstaję i wolne w pracy biorę bo nie daję rady mam nadzieję że po drugim porodzie wkońcu zacznie mnie mniej boleć @ :/