Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bagietka z warszawy

boicie się białaczki?

Polecane posty

Gość bagietka z warszawy
do dziewczyny wbrew pozorom-a Ty myślisz,z ę ja chcę sobie zatruwać życie tymi okropnymi myślami? uwierz mi ze nie chcę...ale nie potrafię się od tego lęku uwolnić, ciągle z tym walczę, każdego dnia...

Gość ghyuiiii
wystarczy mieszkac w mieście i codziennie zapierdalać koło ulicy żeby dostać raka, nic nie zrobisz

Gość a ile lat masz Kesjo?
wiem...czyli wszyscy jesteśmy na to skazani tak jednym słowem?:O

Gość ghyuiiii
badań taż nie nalezy robić bo od rentgena dostaje się raka a przy pobieraniu krwi mogą ci wszczepić hcv i dostaniesz raka wątroby

Gość bagietka z warszawy
tam wyżej to tez ja a nik z innego tematu....oj zapłacimy wszyscy słoną cenę za rozwój cywilizacji, bokiem nam wyjdzie:O

Gość maj ęglisz ys feri gót
Jak masz zachorować to zachorujesz. Prowadź zdrowy w miare tryb zycia, uprawiaj sport, odzwyiaj sie zdrowo i regularnie sie badaj. Tyle...

Gość bagietka z warszawy
przy pobierani krwi trzeba zwracać uwagę na to czy używają jednorazowych igieł:p teraz otwierają przy Tobie...ale masz rację, zdarzyć się moze, jak wszystko

Gość waserwalka
jest full innych chorób. i to gorszych od białaczki. białaczke we wczesnym stadium mozna wyleczyc, a chorób mięśniowych nie. I na bank każdy z chorobami mięsniowymi wolałby móc wstac z lozka, zachorowac na bialaczke na rok, wyzdrowiec i znow móc chodzic

Gość bagietka z warszawy
maj ęglisz-tylko sęk w tym, ze te wszystkie zalecenia mają się nijak do białaczki...żdrowy tryb życia moze uchronić przed wieloma rakami to prawda, ale akurat białaczka jest nieprzewidywalna, moze zaatakowac każdego bez względy na wiek płec i styl życia...dlatego uważam, zę jest najgorsza, bo nie idzie sie przed tym chronić...

Gość ghyuiiii
dziwne tylko że często ci co palą 3 paczki dziennie żyja dłużej, mają płuca czarne od smoły a egzystują. To jest dopiero niesprawiedliwość.

Gość bagietka z warszawy
oj kochana, z białaczki mało kto wychodzi właśnie o to się rozchodzi...śmiertelność jest bardzo duża, dawców nie ma a bez przeszczepu szpiku-kaplica.

Gość bagietka z warszawy
dokładnie....kiedyś tu pisała 40 paro letnia kobieta która właśnie się dowiedziała ze ma raka płuc a ostatni raz miała fajkę w ustach ponad 20 lat temu...i to tez paliła mało, okazjonalnie. dasz wiarę? no ręce opadają

Gość ghyuiiii
To wszystko to predyspozycje genetyczne, pestycydy które są teraz we wszystkim. Za to macie ładne ,nierobaczywe owoce i warzywa, Pestycydy to straszny karcerogen.

Gość bagietka z warszawy
no własnie...we wszystkim...masakra ludzie Wy też macie takie fobie czy jestem jedyna? bo czasami mam wrażenie ze drugiej takiej panikary nie ma, wszyscy cieszą się zyciem a ja zyję w strachu...:(

Gość olinekokraglinekj
Wiem ocb, mam lęk przed białaczką, odkąd mama Maciusia z klanu na nią umarła - poważnie :D Okropnie się boje ale co zrobić bedzie co bedzie...Rak to wbrew pozorom naturalna sprawa, po prosu mutacja komórek:) zawsze był i będzie! niestety

Gość olinekokraglinekj
i wszystkie wyrazy na "b" kojarzą mi się z białaczką...:/ oczywiscie nie zawsze mam takie mysli, bo bym zwariowala. O siebie sie tak nie martwie, byleby moi bliscy nie zachorowali, bo to by mnie zabiło!!!

Gość bagietka z warszawy
ta Grażyna z klanu czy jak jej tam było umarła na białaczkę? serio? nie oglądam tego, ale kojarzę tę postać. grana przez Małgorzatę Ostrowską-Królikowską. to ta?

Gość bagietka z warszawy
olinek masz na imię Ola? a ile masz lat?

Gość maj ęglisz ys feri gót
NO Bagietka, ale skoro nijak sie nie uchronisz przed bialaczka, to powiedz mi jaki jest sens ciągle myslenia o zagrozeniu, no jaki ?? A zdrowu tryb zycia warto prowadzic, tak ogolnie....

Gość bagietka z warszawy
wiem, i staram się prowadzic zdrowy styl życia a co do sensu takiego myslenia-oczywiście ze to jest bez sensu! i chyba fakt ze to nie zależy od nas, tylko człowiek nagle dowiaduje się że ma wyrok jest najbardziej przerażająca...

Gość maj ęglisz is wery gót
Ja też się boję, że kiedyś dowiem się o jakiejś chorobie i mam stresa niesamowitego, jak robię sobie badania,jak ide do lekarza, ze uslyszę coś strasznego. Ale nie do tego stopnia, zebym co dzien o tym myslala i bala się, musisz z tym walczyc. A jak Ci to przeszkadza w zyciu, to moze jakas wizyta u psychologa by Ci pomogla ?

Gość bagietka z warszawy
myślałam o tym, ale jestem tylko biedna studenciną i niestety nie stac mnie...a ponoć psycholog to droga impreza. a państwowo to wiadomo... zwariowac idzie...najgorsze, ze od tego myslenia to naprawdę wszystko mnie boli ...

Gość bagietka z warszawy
ano piszemy bo w ogóle raki to temat rzeka.chciałabym mieć takie zdrowe podejście-co ma być to będzie:) myślę, ze jest to zdroworozsądkowe myślenie, ale kurde te paraliżujące lęki są czasami silniejsze od zdrowego rozsądku... campari a jak Ty sie wyleczyłaś z tego biegania po lekarzach i szeroko pojętej hipochondrii;)

Gość jest tyle chorob powaznych
ze akurat nie skupiam sie tylko na bialaczce

Gość to prawda, jest wiele
paskudnych chorób, ale ta ostatnio jest na tapecie w związku z Nergalem a wczesniej Agatą Mróz...no i faktycznie ciężko z tego wyjść