Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość civika

Imię dla córki, napisz które z nich byś wybrała

Polecane posty

Gość wszystkie trzy brzydkiesabina
Hyziu, ale Izabela mozna tak pięknie zdrabniac-Izuś, Izunia, Izabelka, Izuńka,:)

Izabela mnie tez , ale Iza juz nie bardzo, podoba mi sie jeszcze Anita. ale neistety tu gdzie mieszkam w holandii to imie nie ejst dobrze odbierane to jak nasza polska mariolka. tak samo wiktoria , natalia. nie chce nazwac dziecka holenderskim imieniem mimo ze moj narzeczony jest holendrem, no bo jak ja mam na dziecko wolac-jakas saskia, sanne, yente, co to jest? chcialam jakies imie neutralne takie by bylo znane zarowno w pl jak i w holandii dlatego wypadlo na Julke.

jeszcze jedno-Miriam- kobietki to przeciez Maria:)Matka Boża tak miała na imię-w oryginale:)przyznaję-przępiękne imię:)

ta Blanka okropne, tandetne jakies . Julia ładne, choc bardzo teraz w Polsce popularne.Dobry wybor. Jeśli ja będs miała córkę to będzie Jagoda Izabela, albo Sara Izabela:)

kciukiem-piękne masz imię:)Miriam:)

Gość allesddd
sabina

Gość milajla
Blanka :)

Hyziu, mnie tez:)w ogóle zydowskie imiona są piekne:)szczególnie żeńskie:) AUTORKO-na co się zdecydowałas po naszych dywagacjach?:)

Nadia-piękne.Kolegi córka tak ma na imię , jedyna w przedszkolu. Poza tym same Ole, Julie i Wiktorie. I pięciu Jakubów!!! o mamoooo:)

dziekuje:) wg mnie najladniejsze to Helena, Urszula, Wanda ostatnio mi sie sodobalo i Klara

Gość z tych przez ciebie podanych
tylko Blanka, Sabina w ostateczności a Teresa to straszna wiocha:O tak samo jak te wszystkie Maryśki, Zośki, Wieśki i inne takie.

Teresa to wiocha????chyba zartujesz.To stare, piękne, szlacheckie imię nadawana na najznamienietszych dworach królewskich-pomyśl o Marii Teresie:)A co to jest Blanka?????Powtórzę się;kolorowe jarmarki ratatatat:) Helena-popieram:)mitologiczne.

Aleksandra

oczywiście, ze wiocha. z takich imion niestety ludzie się śmieją, w szkole miałam i Teresę i Maryśkę i nie miały życia. a koleżanka Michalina całe życie przedstawia się Maja bo nie może się pogodzić z tą Miśką:O żeby nie było-ja się z takich osób nie wyśmiewam i zostawiam komentarze dla siebie, ale uważam, ze są faktycznie nie bardzo...

Hyzia podałam:D

moze i pospolicie, ale z tego imienia nikt się nie wyśmiewa, nikt dziwnie nie reaguje, nie przysparza w życiu problemów a wręcz przeciwnie-często słysze że mam super imię-fakt,ze popularne ale zawsze na czasie. czego nie można powiedziec np. o Teresie

co do Michaliny- na kolonii byla taka jedna , heh byly wybory miss kolonii, ona brala udzial. jak wyszla na scene to dzieicaki krzyczly- misie do zoo!! dzieci sa okrutne.

No bo inna sprawa kiedy oceniamy my, dorosłe kobitki, które liznęły co nieco wiedzy i pewne imiona, jeśli wiemy skad pochodzą, zaczynają nam się kojarzyc dobrze, a co innego dzieciaczki w [podstawówce, które-przyznaję-potrafią skrzywdzic.Sama nie wiem, co lepsze, dac dziecku piękne imię, z którego będzie dumna juz jako osoba dorosła, ale tym samym narazic na dokuczliwości w szkole czy dac pospolite zeby miało w podstawówce spokój.....

widac zelzy w jakich regionacj krajuz sie mieszka;) ja nie spotkalam sie z przejawami niecheci co do mojego imienia, przeciwne, zawsze jakos sie wyroznalam przez wzglad na orginalnosc. - pozytywnie oczywscie, choc przyznaje, nie za abrdzo je lubilam;)