Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina27-27

kazdy czeka na coS, ja tez czy ktos na to co ja:)...

Polecane posty

Witam wszystkich i mam nadzieje , że znajdzie sie trochę osób kobiet i mężczyzn również zapraszam którzy może cosik doradza:) Dzisiaj na forum pełno tematów dotyczących dzieci, pełno tego dzisiaj jest co mnie związku 3.5 roku bardzo kocham swojego partnera mam 25 lat, planujemy wspólna przyszłość i na tym sie właściwie kończy a może dla niektórych zaczyna.... Planujemy wszytko od początku naszej znajomości i na początku bardzo podobało mi sie to (bo wcześniej w związku tak nie miałam)jednak na razie po tych latach ciągle sa plany i plany. Najpierw miałam skończyć szkołę, później dostać prace, później jeszcze skonczyć jedna szkołę abyśmy mogli sie pobrać tak minęło 3,5 roku i teraz nadal są plany mojego chłopaka. Może jestem zła i niesprawiedliwa bo wiem, że on jest bardzo rozsądnym facetem ale ma 31 lat a ja 26 wiec wydaje mi sie że nie jesteśmy już jakimiś dziećmi i można trochę spontaniczności w związek wrzucić. Niedawno jakieś 2 miesiące temu dowiedziałam się że mogę nie mieć dzieci jeśli sie za to nie wezne teraz. Mój chłopak o tym wie i nie ma tematu. Nie wyobrażam sobie nie mieć dziecka i to mnie strasznie rozwala psychicznie - może to ze mną już jest coś nie tak?? pomóżcie chciałabym poznać wasze opinie bo rozmawiałam juz z wieloma osobami na ten temat i sie zaczynam gubic.

Gość ale parodia
masz 25 lat (czy 26 zdecyduj sie?) a napisane tak chaotycznie i dziwacznie jakbys miala 10 lat i nikt Cie wczesniej nie uczyl jak poprawnie pisac zdania i wyrazac mysli. Cos te szkoly ci nic nie daly

a Ty już nie pisałaś o tym kiedys?... uświadom chłopakowi że albo teraz albo nigdy. jesli CHCE miec z Tobą dzieci to sie zgodzi. jesli nie jest pewny albo po rpsotu nie chce - to bedziesz chociaz wiedziala ze masz sie nad czym zastanowic.

tylko jedna rada mi się nasuwa: poważna rozmowa z partnerem i niech się zdeklaruje w którąś stronę bo w próźni wisieć nie możecie :)

Gość jaka ja mamamam
nic nie rozumiem...mam wrżenie że jest to napisane w innym jezyku...chyba mialas mierne z polskiego, co??

Niektórzy faceci to potrzebują kopa w dupę, żeby się ruszyć. Mój to też był najlepszy w planowaniu - kiedyś ślub, kiedyś dzieci, kiedyś rzucę palenie, kiedyś wybudujemy dom - marzyciel pierwsza klasa :P I trwałoby to jeszcze z 10 lat pewnie gdybym nie zaszła w ciążę. Nagle okazało się, że zorganizować ślub, przygotować się na dziecko, rzucić palenie i zacząć budowę można w kilka miesięcy :) Ale to zależy od faceta :)

'To nie możesz mieć dzieci czy możesz? Bo wkońcu niewiadomo' no przeciez napisane wyraxnie jest... jak sie nie weźmie za działanie teraz, to poźniej moze już nie miec.

ale parodia - może chaotyczne pisanie z czegoś właśnie wynika mam 25 lat, ponieważ- jestem z grudnia- a rocznikowi 26 wiec jedno i drugie sie zgadza, pisze szybko i jeśli nie czytelnie to przez rozkojarzenie. jeśli masz tak komentować to dziękuje za wypowiedzi Twoje!! taajasne- nigdy nie pisałam o sobie tutaj na forum właściwie nigdy nie pisałam na żadnym forum:) jest to mój debiucik:) także może moja forma przekazu jest taka nie zrozumiała dla reszty:) teraz byliśmy na wakacjach i generalnie temat ciągle jest ruszany, tylko on jest też osoba która dożo myśli i nie koniecznie sie wypowie na temat jeden czy drugi. Jest zamknięty w sobie i czasami trzeba z niego wyciągać.Powoduje to sytuację, że często sobie sama dopowiadam co on może myślec -a to jego milczenie mnie rozwala do końca.

generalnie mam chore nerki, leżałam w szpitalu. Jak będę w ciąży to nerki mogą mi wysiąść - dlatego lekarze mówią że im później tym gorzej dla mnie.

rilla_marillahmmmm - czyli radzisz wziąć sprawy w swoje ręce?? rozsądek nie zawsze jest wskazany bo plany, planami a zdrowiem wyszło w moim przypadku jak wyszło.

to wiesz, zrob tak - jednego dnia posadz go na tyłku, zapodaj temat i powiedz "wiem że Ty sie musisz zastanowić, ze to sie nie da tak od razu podjąc decyzji. dam Ci kilka dni, powiedzmy do konca tygodnia, na przemyslenia. w niedziele musimy ot ym porozmawiac, byloby dobrze gdybyś zdązył sobei wyrobić zdanie". on zyska czas na przemyslenia, bedzie wiedział ze temat BEDZIE poruszony i miczeniem sie nie wykręci. a w rozmowie zmus go do mowienia. powyłączaj wszelkie żródła hałasu (telewizory i inne), posadz na kanapie tak zebys mogła mu patrzec w twarz, mow, zadawaj pytania i milcząco DOMAGAJ SIE odpowiedzi. nie ma milczenia. patrz mu w oczy aż coś powie. moze bedziesz musiala chwile poczekac ale w koncu odpowie...

wiesz co właśnie o tym pomyślałam, aby dać mu kilka dni w ciszy i spokoju na zastanowienie... Następnie usiądziemy i pogadamy . To jest takie proste jak się pisze, może boje sie usłyszeć odpowiedzi i dlatego nie poruszam tematu. Nie rozumiem bo przecież mnie Kocha i planuje i ja czuje że on mnie kocha. Dorosły facet a mam wrażenie,że czasami boi sie życia. taajasne - skorzystam z rady na 100%, muszę sie tylko sama przygotować, bo wystarczy tylko zapytać......:)

wiesz, takiej decyzji kazdy sie boi :) czy swiadomie czy podswiadomie, ale sie boi...

Gość renasik
Paulina ja jestem w podobnej sytuacji, tzn. ze względów zdrowotnych ciąża jest u mnie wskazana jak najszybciej, ale jestem 1,5 roku po ślubie i oczywiście od razu chcieliśmy dziecko, bo jak braliśmy ślub miałam 29 lat. Niestety do dzisiaj czekam na to samo co ty...

w skrocie Niunius - autorka usłyszała od lekarza że powinna sie starac o dziecko jak najszybciej, bo potem moze sie okazac ze nie da rady zajsc w ciąże. dziewczyna skłania sie ku staraniom juz teraz, natomiast dla jej faceta (dorosłego, sa razem juz wystarczajaco długo) dzieci pozostają w odległych planach i obecna sytuacja, ktorej jest swiadomy, nie skłoniła go jeszcze do rewizji owych planów. autorka nie wie co z tym zrobic. pomogłam? ;)