Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przewodnicząca

co na dzień nauczyciela

Polecane posty

Gość przewodnicząca

niedługo wychowawczyni mojego dziecka w zreówce ma imieniny, wkrótce potem dzień nauczyciela. Zrobimy zrzutke w klasie, ale nie możemy przecież kupić kwiatów i bombonierki i na imieniny i na dzień nauczyciela. Nie chcemy też zbyt dużo pieniędzy na to przeznaczyć. Doradzcie coś

my od dwóch lat robimy kosz upominkowy :D jest w nim jakaś kawa, słodycze itd wg uznania :D

Gość lopae
lateksowy gorsecik, pejczyk, lateksowe kozaki i rękawice do łokcia... mrrrr...:classic_cool:

lateks i nauczyciel??? może prywatnie, alee... no ale to chyba kwestia wychowania...

Gość lopae
uważasz, że nie ma nauczycieli-fetyszystów? wcale nie musi przychodzić w tym do szkoły. chyba nawet nie wiesz, co oni mogą wyrabiać w zaciszu domowy :classic_cool:

A po co prezent na imieniny?? (Może akurat tego dnia nie obchodzi) Czy Pani wychowawczyni równiez dzieciom robi prezenty z tej okazji??

ja jestem nauczycielka i szczerze mowiac zawsze mnie krepuja prezenty od uczniow, ale mysle ze dlugopis czy pioro to bardzo fajny pomysl :) to sie zawsze przydaje

jestem nauczycielką i powiem wam że mi zawsze głupio dostawać prezenty na dn albo koniec roku, bo w sumie to moja praca i dostaje wynagrodzenie. Ja sie cieszę z kwiatka i miłego słowa, choć i tak dzieci przesadzają (lub rodzice raczej) i jak już kwiatek to robią nie wiadomo jakie bukiety.

na imieniny bez sensu prezent, też tak uważam. jak już to na dzien nauczyciela kewiatek i tyle, albo jakis fajny kubek na kawe do pokoju nauczycielskiego:) ja taki mam od lat od dzieci:)

i tez zgadzam sie z britney nie wiem jak w innych szkolach ale u nas nie ma zwyczaju robienia prezentow na imieniny czy urodziny nauczyciela

kwiaty lub jakaś bomboniera kupione ZBIOROWO. od całej grupy, nie od pojedynczych dzieci. prezenty pojedyncze zakrawają na korupcję, a drogich nie ma sensu. to ma byc symbol pamięci i sympatii. imieniny sobie darujcie, to osobiste święto.

sama jestem nauczycielem i powiem szczerze: NIE PRZYJMUJĘ PREZENTÓW!!!!!bo to strasznie głupi zwyczaj, który mi się nie podoba. Chodzi do szkoły wiele ubogich dzieci, dla których nawet 3zł to dużo ( 2 bułki z wędliną), a są tacy rodzice (organizatorzy tych składek), którzy potem ścigają te biedne dzieci, które nie dały, bo nie mają, ale wstydzą się przyznać i mówią, że np zapomniały itp. i potem takie dziecko jest wyśmiewane w klasie i wytykane palcami, ze to ten jeden nie dał na prezent dla pani. NAwet jak ktoś wcisnął mi kiedyś na siłe czekoladki, poczęstowałam dzieci, bo niektóre z nich czekolady dawno nie widziały na oczy.

Jak byłam dzieciakiem to od całej klasy kupowaliśmy wspólnie bukiet kwiatów lub umawialiśmy się że każdy przyniesie jednego kwiatka.I top wystarczyło :D

bardzo podobal mi sie tez pomysl moich uczniow z zeszlego roku od kazdego indywidualnie dostalam po jednej identycznej rozy :) bardzo to bylo mile bo nie tylko delegacja ale kazdy podszedl do mnie, a potem te roze pieknie wygladaly w wazonie jako bukiet z 30 róż :)))

Gość nic na dzień nauczyciela
Nie przyjmuję prezentów od uczniów. Jeśli ktoś bardzo chce jakoś mi podziękować, to może być kwiatek czy jakaś wesoła maskotka za grosze. żadnych innych. A już jakby mi na imieniny coś przynieśli ...jakiś dziwny pomysł.

Gość Paula 24
ja też nie kapuję na cholerę na imieniny!!!!! to moze na urodziny jej też dajcie i na rocznice ślubu. bezsens. to jest prywatna uroczystosc, co innego dzien nauczyciela.