Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Gość olcia 20
mauraKola to podaj nam te ,minusy i plusy każdej płci

syloonia- ja bym podziekowala za ubranka, a z grzecznosci powiedzialabym, ze dostalam wlasnie (od rodziny, znajomej) i nie musisz jeszcze pozyczac, poza tym mialabys strach przed zniszczeniem. MuraKola- mysle, ze wiem o co Ci chodzilo, tylko ze bardzo niezgrabnie to ujelas. no i fakt, mamy w ciazy z dziewczynkami mogly sie poczuc urazone. sama nosze dziewczynke i powiem Ci tak, boje sie bo dziewczynka to dla mnie teren nieznany, zawlaszcza w pielegnacji, ale to zaden minus, raczej strach. no i wiecie co, to jakie sa dzieci to nie kwestia plci, tylko wychowania :P Arkadia dbaj o siebie i opdoczywaj za dwoje. moze domowe sposoby "na sen"? co ja jeszcze mialam... jutro idziemy na basen :D moze to dziwnie zabrzmi, ale odpoczne sobie, choc po powrocie padne na pysk.

hej zawrzało u nas;) Ja pospałam i byliśmy u teściów ale żałuję że pojechaliśmy. Znowu jakieś dopieprzanie jakie to Filip brzydkie imię a Kubuś cud miód i malina ehh tylko się wpieniłam

Gość kasiunia
nom nie przyjemnie sie zrobilo ja tam widze plusy i minusy posiadania chlopca i dziewczynki niema dlamnie zadnego znaczeniamogemeic 2 corke a moge miec i syna, , dla meza tojuz inna sprawa ale o tym pisalam do wypowiedzi MaryKoli mam takie samo zdanie jak ewcia domyslam sie co chciala powiedziec ale wyszlo inaczej przez okres siedzenia z mala wdomu strasznie sie objadalam coprawda nic nieprzytylam od tego czasu ale chyba zoladek i watroba nie daja rady tak brzuchmi dzis bolal , ale teraz juz lepiej dzis troszke poposcilam , ale po obiadku mala dzis dala popis , Zuzia tylko glowke przylozyla i za kazdym razem oooo kopneła i znow i znow , niestety tatusia nie chce , moze czuje ze wolalby synka:( małą zasnela , maz poszedl zkolegamis ie spotkac wiec nuuuuuda

kasiunia ja myślę że twój M będzie tak samo cieszył się z córeczki jak i z synka;) Mój chciał córkę i wcale drugim chłopcem rozczarowany nie jest:)

Gość kasiunia
wiem wiem ze bedzie sie cieszyl i bedzie kochal , ale nie zmienia to faktu ze wiem ze wolalby chlopca , w 1 ciazy tez chcial chlopca i jest Zuzia , i kocha ja nad zycie , jezzcze 4 miesiace i pewnie w 2 coreczce sie zakocha ,

Gość kasiunia
czesc spioszki ) , jajakos wstala kolo 7 , moji jeszcze spia , tylko mała wbrzuszku pokopala , a wczoraj jak juz zasnelam to nie wiemczy to był taki kopniak czy cala sie obracała , az mnie do tylu odrzucilo taki mocny byl no i sie obudzilam kolo 24 zaraz potem maz wrocil i tak zasnelam kolo 1 a Zuzia jak trzeba wstawac na leki to spi do 8 a tak pobudki robila kolo 7 , dzis idziemy do mamy na obiad , mieslimy wczesniej na zakupy jechac ,a le po wcozrajszymmaz pewnie za kierownice nie wsiadzie wiec pewnie jakos wtyg a lbo z atydz ale ciesze sie chociaz ze do mamy pojdziemy bo caly tydz siedzenia w domu i mam dooooosc

to ja tez powiem dzien dobry :) ochrzanilam rano malzona ze chodzenie spac po 24 jest zupelnie nie dla mnie, bo 7 godzin spania to dla mnie za malo. cos tam chrzaknal i odwocil sie plecami, ehhhh. zaraz przyszykujemy torbe na basen i zabawki z Erysiem, bo w poludnie idziemy, a pewnie jeszcze na godzinke sie zdrzemne, jak sie da :P Palusia- nie rozumiem tekstow ze komu sie jakies imie nie podoba, a juz tym bardziej najblizszej rodziny. komu ma sie w koncu imie podobac? my nikogo o zdanie nie pytamy, zakomunikowalismy i tyle. od jednych usleszylismy ze sliczne imie, a od drugich czy to to samo co Anna. w kazdym razie dzis jak ktos dzwoni to sie pyta jak sie Hannah czuje :) zawsze to imie i sie podobalo, nawet na bierzmowaniu dalam sobie Hanna :P jeszcze co do plci i eakcji meza... moj najpierw mowil ze Eryk najbardziej by sie cieszyl z bratem, bo nie bedzie duzej roznicy, wiec jak podrosnie to beda mieli wspolne zainteresowania, zabawki, a jak sie dowiedzial ze bedzie dziewczynka to sie ucieszyl z parki, ze wiekszosc ludzi marzy o takim "zestawie" a nam sie udalo, teraz chodzi i mowi, ze wie jak, kogo i kiedy robil. ehhh faceci :P

ewcia mój też teraz mówi że wie co robił;) Co do teściów to właśnie mnie wkurwia to że przedwczoraj jakosnic nie mówili na to imię a wczoraj teściowa jakie to brzydkie imię szwagier ze swoja też. Ja wcale się nie pytałam czy im się podoba tylko komunikowałam jak damy na imię. Jak szwagier zaczął coś gadać to ja powiedziałam że każdemu z kimś imiona sie kojarzą i dlatego rodzice wybierają imię. No ale sobie pojeździli jedni drugich podjudzali szkoda gadać Dostałam nawet propozycje by dać po mężu imię bo to takie śliczne no wymiękłam miała swoje dzieci to im imiona dawała od mojego niech się odpimpają. Poza tym szwagier dzieci nie ma a się wtrąca.

Gość mam pytanko...
u mnie też nic nie gadają na imię, spróbowaliby tylko :-) imię twego męża jest śliczne bo to przecież teściowie wybrali , to wiesz u nich zawsze jest najlepsze itp :-)

czesc babeczki, ja juz tez na nogac. Obudzila mnie dzidzia w brzuchu kopniakami, M spi jeszcze obok. Piatek spotkanie z psiapsiolka kawka+plotki i pierwszy zakup dla mojego synka, takie piekne spiochy i jednen pajac. Bylam z siebie dumna. Przeszlo mi juz rozmyslanie i ciesze sie, bo to bedzie kolejny mezczyzna w moim zyciu, ktory mnie bedzie kochal najbardziej na swiecie. maurakola- tez w glowie staralam sie znalezc same rzeczy, ktore bylyby z korzyscia na chlopca, rozumiem cie co chcialas powiedziec, przez te "minusy" :) Przeciez kazda z nas musi sobie jakos to wytlumaczyc. Na pewno nie mialas na mysli nic zlego. syloonia - interes ze spioszkami lipa, to lepiej za ta 100 kupic w lumpeksie i sobie zostawic, a nie pozniej oddawac. palusia +Filip jest slodkie, bo mozna tez ladnie zdrobnic, U nas chyba tez tak zostanie, bo sie przyzwyczailam, a zadne inne mi sie nie bardzo podoba. Cezary/Czarek - jak pies, Oliwier- chrzesnica Oliwia bedzie dziwnie?, Serweryn-czy w Uk zdolaja wymowic, Aleks- ja mam Aleksandra, w skrocie Aleks... Juz mi pomyslow zabraklo. Mozecie pomoc?!!! ewcia - ci faceci sie chyba umowili, moj twierdzi to samo, ze wie co robil :D akurat!

Hej kochane :) ardadia jak się czujesz kochana??? Mnie też ostatnio tak bolało ale to chyba z nerwów przez tamto forum na drugi dzień przeszło ale nadal się boję czy wszystko dobrze.. Poleż trochę w łóżku i będzie dobrze :).. Mnie znów bolą wiązadła z prawej strony.. I chce już do swojego lekarza bo tak się tym wszystkim martwię.. co do imion to my też nikogo o zdanie nie pytaliśmy i raczej już się przyzwyczaili do imienia i tak ją nazywają:) poza siostra mojego M bo ta jak tam jedziemy to nie dość że głaszcze mój brzuch (co mnie strasznie drażni bo tego nie lubię) to jeszcze po dziecinnemu mówi do mojej maleńkiej wszystkie imiona tylko nie to które wybraliśmy... Już ostatnio mnie tak wkurzyła że jej w końcu powiedziałam i się zamknęła.. co do rozmowy o plusach i minusach to ja nie mam czegoś takiego jak plusy i minusy.. po prostu każda płeć jest inna i tyle.. Ja sobie w żaden sposób nie tłumaczyłam niczego po prostu na żadną płeć się nie nastawiłam i nie miałam żadnego problemu.. Miałam przeczucie że bedzie chłopak ale nie wybrałam imienia tylko dla chłopca.. I fakt kobietki które noszą dziewczynki mogły się trochę poczuć urażone ale mnie to akurat rybka co ktoś myśli.. Ja się cieszę że będę mieć DZIECKO i modlę się by było zdrowe... A co do dziewczyn które się nastawily na konkretna płeć to myślę że każdy ruch maleństwa przypomina im o tym że nie ważne kto tam mieszka i że wcześniej czy póxniej poczuja ogromną radość-co do tego nie mam wątpliwości :)... Pozdrawiam Was kochane :) miłej niedzieli :)

hej:) co do imion to tez tesciowa sie wtraca. jeszcze jakis miesiac temu rozmawialysmy o imionach i tak przez przypadek powiedzialam ze na drugie mam Matra i od razu jej teksty "o tak daj na imie, nie ma zadnej Marty w rodzinie itp" pozniej do mojego M walnela tekst "MY juz wybralysmy imie- bedzie Marta" a mi galy z orbit wyszly imie Filip bardzo mi sie podoba ale mojemu juz nie niestety i dla chlopca imienia jeszcze nie wybralismy. jak w marcu poznam plec to wtedy bedziemy intensywnie myslec no chyba ze bedzie Alicja:)

ziolka ty masz super imię w końcu ja też mam synka Aleksandra :) a filip mi się dawno podobało trudno przyzwyczają się ale i tak jak na razie nie mam ochoty tam jeździć a w piątek chyba do nas przyjadą bo mam urodziny i na jakieś ciasto wypada zaprosić a po wczorajszym nie mam ochoty Jak następnym razem zaczną truć to powiem że już znam ich zdanie na ten temat ja swojego nie zmienię. Mój M dziś w pracy sami z Olkiem urzędujemy :) Zimno u nas byliśmy na spacerze z psem ehh asz się nic nie chce. Ja chce wiosnę. Wczoraj chciałam wylicytować używanego Mutsy Urban Rider ale nie chcieli wysyłać dziwne dla mnie to. Na aukcji gdzie jest super fajny zestaw to chcą 1600 za używany To ja już wole nowego Jedo Fyna za 1300 zł.

inka Alicja pięknie:) mała Ala. Filip mojemu M sie podoba a i jescze usłyszłam że po co 2 imiona ( ja mam i Olek też i Małemu chciałam dać Wiktor żeby na W było po mojej zmarłej babci) a po co bo to problem i jęczenie. Olka drugie imie nagle po 6 latach tez zostało obrzucone błotem że ochydne jak to teść ujał przykre bo to jest imie na pamiatkę mojej zmarłej siostrze i nawet zastanawiam się czy nie dac młdemu tak -Julian. Wogóle skad w tych ludziach taki brak wyczucia taktu, jak mnie wkońcu wpienia to powiem co myślę bo tak to przemilczam wszystko dla świętego spokoju. nakręciłam sie i wczoraj z tych nerwów usnąć nie mogłam;(

palusia no to juz 3 Filipy jak na razie- moj, twoj i Martolinki :) dzisiaj w koncu jedziemy do znajomych po ten wozek Bugaboo, chce obejrzec, a jesli sie nie zdecydujemy zamawiam na Allegro Tako Jumper'a bardzo dobre opinie od kolezanek z Polski. Od rana czochram ebaya, ludzie sprzedaja cale zestawy ubranek http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170601783501&ssPageName=STRK:MEWAX:IT http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200575350360&ssPageName=STRK:MEWAX:IT Nawet za 5 funtow sie oplaca to ok 20-30 zl. Boje sie, ze nakupie tego niepotrzebnie za duzo. Wiec teraz siedze i robie selekcje. W sklepie te co kupilam 1 szt 7 funtow.

Kocyk boski:) Sama bym taki chciała ale ten sprzedawca ma dużo pięknych kocyków. Ile funt stoi teraz? Kurcze bym ci kaskę wysłała to może byś mi tez kupiła jak sobie będziesz zamawiać?

palusia nie ma problemu moge ci zamowic. Funt kosztuje ok 4,67 na obecna chwile. Daj znac, moja mama moze zabrac do PL i stamtad wyslac do ciebie, nie wiem ile kosztowalaby przesylka pocztowa. Znalazlam jeszcze taki komplet cienki kocyk i z polaru http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150555267589&ssPageName=STRK:MEWAX:IT to myslisz, ze ten z rozowymi koleczkami moglby byc dla chlopca?

Cześć Dziewczynki, Prolaktynka- dziękuję, że pytasz, chyba już wszystko ok, mam mieszane odczucia, ale chyba sobie wymyślam, bo się naczytałam jakiś głupot w necie, nie boli mnie już nic, ale czuję jakiś taki dyskomfort. Ziolka- a może Alan? międzynarodowe imię, ja bardzo chciałam Alanka, ale mój mąż jest na nie, dużo jest zdrobnień.

no i z basenu nici, kolezanka sie rozchorowala :( no nic ale w ramach przeprosin pojdziemy na spacer, a na basen we 2 w tygodniu. ziolka- fajne rzczy ma ten sprzedawca, widze, ze wysyla tez i do Niemiec i do PL. u mnie kiepsko z angielskim, ale moze moglabys sie dowiedziec jak to jest z wysylka? musze miec konto na waszym ebay czy na nieieckim wystarczy? no jak liczyc funta w stosunku do euro? wysylka zarowno do PL i De to 4funty.

arkadiaaa - Alan no faktycznie fajne, wpisze na swoja liste :) dziewczyny, czy mozecie prosze napisac czy ten kocyk moglby byc dla chlopca??? Chcialabym go zamowic dzisiaj :) W zasadzie pisze jak byk baby girl, ale sie zastanawiam... http://cgi.ebay.co.uk/Baby-girl-cream-coral-fleece-pram-blanket-70cm-x-100cm-/220738017611?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item336502d94b

ewcia, wystarczy jak masz zalozone konto na niemieckiej stronie, niewazne jaki kraj. Jak sie zalogujesz na de to na dole strony po prawej masz flagi innych panstw, wiec wejdz na UK i poszukaj. Jesli jest napisane worldwide, to znaczy, ze wysyla za granice. Dziewczyny jesli macie jakis problem na ebayu to chetnie pomoge :)

ziolka- fajnie pobuszuje dzis wieczorem :D fajne maja kocyki ze 100 bawelny, bo u mnie w PL ciekawych nie ma, a mi wlasnie na tej bawelnie zalezy, no i nie ma co ukrywac ze fajne ubranka tam macie za niewielkie pieniadze. wiec pewnie bede buszowac po waszym ebay dlugo :P w razie pytan na pewno sie zglosze :D wielkie dzieki.

ziolka jak dla mnie unisex ten kocyk Ja sobie chyba daruję bo wyjdzie ok 40 zł a na kocyk to juz sporo mam zamiar zamówić przy okazji innych zakupów na allegro. no chyba że sie skusze i do Niemiec do mamy zamówię. Nie będę ci gitary zawracać;) Ja objadłam się jak dziki bąk a to http://cgi.ebay.co.uk/Disney-Tigger-baby-boy-pyjamas-NB-0-3-6-9-12-18-24-m-/320643077730?pt=Baby_Clothing&var=&hash=item76bfce149f z innym obrazkiem tygryska kupiłam w lumpku za 15 zł nowe z metką :) ewcia tak jak ziolka pisze obojętnie gdzie konto założysz możesz korzystać z ebaya n całym świecie. Kiedyś coś tam z chin zamawiałam

Gość mam pytanko...
dziewczyny powiedzcie czy nie będzie bardzo dziwnie /brzydko gdy nałożę do sukienki bez rękawów ,żakiet z rękawem 3/4 ? za parę dni na wesele. szczerze to nie chce mi sie kupować nowego na raz

palusia jaki sliczny ten komplecic z tygryskiem:) ziolka jak dla mnie ten kocyk to tez unisex. mi mama kupila kocyk u siebie za 30zl 110/80 mial byc takze unisex ale bardziej pod chlopca jest. zielono-niebieski w jakies tam autka, kolejke klocki i pilki ale mysle ze jak bedzie corcia to sie nie obrazi niedawno ogladalam program na zone reality o babce ktora ma 14scioro dzieci w tym osmioraczki!!!! i wszystkie dzieci z metody in vitro. jestem w szoku. na pewno bylo o tym glosno bo te osmioraczki urodzily sie na poczatku 2009roku ale ja sobie nie przypominam ok uciekam poogladac cos w tv a potem na spacer. zycze milego niedzielnego popoludnia🖐️