Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

663662661

ciąża...

Polecane posty

dziewczyny a jak to jest z ta temperatura ciala? jak ja wczesniej nie mierzyłam to ma sens sprawdzanie jej teraz?

też się zastanawiam nad tym,... bo pewnie będzie mnie kusiło zeby zmierzyć w przyszłym tygodniu :) warto skoro wcześniej się nie mierzyło?

mnie juz kusi :P dlaczego w przyszlym tygodniu skora sa testy ktore wykrywaja ciaze po 6 dniach np. pre test.

a ja tam wole mieć pewność bo słyszałam że niektórym kobietkom w dniu spodziewanej @ wyszło że nie są w ciązy a po około 5 dniach już były dwie krechy ;D więc wolę poczekać :) a rozczarować się za wcześnie też nie chcę... ;(

ja od tamtej nocy chodze poprstu cala w skowronkach. humor mam swietny tylko wczoraj wieczorem jakos nie bardzo ale przeszlo i dzis znow swietny nastrój. slyszalam ze jak podczas stosunku para jest radosna to rodza się "uśmiechnięte" dzieci :D dobre... spradzimy

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
rozmowa trzech idiotek!!!!!!! douczcie się kłąki, tak poroni ciążę z jajowodu!!! "podczas stosunku para jest radosna to rodza się "uśmiechnięte" dzieci " !!! "testy wykrywają ciążę po 6 dniach" !!!! i to są studentki!!!! ale poprawiacie humor, tak trzymać :D

[zgłoś do usunięcia] KlementynkaAh Właśnie tak wcześnie ma znaczenie, jednak ten zarodek musi się jakoś "utrzymać" w jajowodzie. Jezeli masz taka wiedze na temat ciazy to moze sie wstrzymaj bo zarodek zagnieżdza sie w macicy a nie jajowodzie, po za tym wiele kobiet nie wiedzac ze jest w ciazy zyje tak jak zawsze nie oszczedza sie itd.

wiedziałam , wiedziałam, wiedziałam! że znajdzie się ktoś, kto doczepi się do mojej wypowiedzi o jajowodzie!!!! A więc chodziło mi o to, że zanim zarodek powędruje do macicy (by się w niej zagnieździć)zostaje kilka dni w jajowodzie. Kiedy już utworzy się wielokomórkowy zarodek (w jajowodach)wędruje dalej! I powinno się oszczędzać siebie w pierwszych tygodniach! Na pewno dźwiganie, skakanie, bieganie, brzuszki nie są wskazane!!!!!!!!! Ale widzę pomarańczko, że jesteś tak pusta jak Twoja wypowiedź! Udzielasz się na tym forum to pomyśl kilka minut i skleć coś sensownego.

następna mądrala:] Tak więc Kamilko odsyłam Cię do mojej poprzedniej wypowiedzi. I naucz się czytać ze zrozumieniem, wyjdzie nam wszystkim na dobre:o P.S- jeśli Ty wychodzisz z założenia, że nie powinno się oszczędzać w ciąży,bo jest wiele osób, które nie wiedzą o ciąży i się nie oszczędzają i nic złego się nie dzieje to Ty nigdy dzieci mieć nie powinnaś. Gratuluję odpowiedzialności! Dziewczyny-mam dosyć:) i mam propozycje:) przenieśmy się na inne forum, OK? co wy na to?

nie zwracajmy w ogóle na to uwagi... zawsze znajdzie się ktoś kto Nas skrytykuje, zawsze tak jest przecież... ja mam dokładnie tydzień do testowania bo w przyszłą niedziele jak tylko wstanę i nie będzie @ to robię teścik ...

Ale ja mam dosyć tych debilnych, chamskich wypowiedzi. Noż kurde co Ci ludzie mają z tego?? Satysfakcję, że komuś "dowaliły"?? Wisi mi to, co ktoś o mnie mówi (szczególnie takie imbecyle) ale nie chce mi się wchodzić na ten topik i widzieć te prostackie, puste teksty:o Skąd się biorą takie mendy. grrr:o Siedzą te żmije, patrzą, czytają, skrupulatnie odświeżają stronę, czy może nie napisałyśmy czegoś nowego i czekają na moment, w którym któraś z nas napisze coś wg nich "glupiego" i.. do dziela!!! Jad, jad i jeszcze raz jad. A ja nie dawałabym tym mendom satysfakcji i niech wsadzą swoją ciekawość głęboko w tyłek:] i niczego się nie dowiedzą od nas. Ale żeby tak było musiałybyśmy przenieść się gdzie indziej. Madzia- nie rób sobie nadziei kochana, wiesz jaka u Ciebie jest sytuacja. Co innego Karola, u niej ciąża bardzo możliwa:) Chciałabym, żeby było tak jak chcecie, trzymam kciuki:*

Coś Ty, jak juz wcześniej pisałam, nastawiam się i z resztą jakoś czuję to że w ciązy i tak nie jestem no ale jak nie dostane przez tydzień okresu to będę musiała sprawdzić czy czasami nie doszło do zapłodnienia... Jak to się mówi , test musze kupić w razie "w" :) Karola może być, racja i życzę jej tego z całego serducha! a co do przeniesienia to jestem jak najbardziej zaa :)

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
KlementynkaAh , "cudna jesteś " :D :D wszyscy są pusci, zmijowaci, debilni i jadowaci - "dobra jesteś". naczelnym pustakiem i debilem jesteś Ty. jak mała dziewczynka, przenoszę się, zrób focha i się przenieś, najpierw Ty się zastanów co piszesz a jak wypisujesz głupoty to przygotuj się na krytykę...

Ok to poczekamy co na to Karola. I najwyżej założę fikcyjne gg lub mail i jakoś się zgadamy gdzie się przenosimy. Coś wymyślimy jak te żmije nie dadzą spokoju. Ja lecę spać, do jutra kochane:):* Dobrych snów.. z niedźwiadkami w roli głównej.. albo bocianami hmm :)

no właśnie, o tym pisałam :) Debili nie brakuje, oj nie. A przeniesiemy się, żeby nie zaspokajać chorej ciekawości takich mend jak TY:)

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
cholera, jak się przeniesiecie to kto mi będzie poprawiał humor co wieczór??? :D :D :D ;D Obiecuję milczeć przez kilka dni ;) Ale dobre, zakładać fikcyjnego maila, żeby przenieść się na inne forum, żeby wiedzieć czy koleżanki zaszły w ciążę bez wytrysku, fajne :D ;D

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
buźka kAH :* tak moja chora cikeawość nie da mi żyć jak się nie dowiem czy dwie dwudziestolatki zaszły czy nie, dramat życia!!!!!!!!!!!!!!!!! :):*

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
"Pierwszym krokiem w rozwoju ludzkości zawsze jest pytanie, drugim - odpowiedź."

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
"później mój Luby poszedł spac a po jakichś dwóch godzinach znów wszedł we mnie na chwilę czyli tak w skrócie, nie umył się po wytrysku a po ok 2 godzinach wszedł we mnie. " - chciałam napisać, że to ochydne, że facet się nie myje po seksie, o fuuuuuuuuuuuuuuu

Czemu od razu z buzia wyskakujesz? No i problem z czytaniem ze zrozumieniem masz Ty. Jezeli kobitka nie podejzewa ciazy i pierwszym sygnalem ze cos jest na rzeczy jest spozniajaca sie miesiaczka a wiec zyje tak jak zawsze a zaczyna sie oszczedzac po pozytywnym tescie. I prosze Cie nie przeinaczaj moich slow jak rownierz nie obrazaj bo ja Ci nie mowie ze nie powinnas miec dzieci tylko troche sie wstrzymac, po za tym trudno domyslic sie o co Ci chodzilo wiec skoro wiedzialas ze ktos sie doczepi to moglas ja rozwinac a nie wyzywac ludzi od pustakow czy kazac im sie uczyc czytac ze zrozumieniem. Piszesz ze ciaza musi sie utrzymac w jajowodzie- rzeczywiscie kazdy wie o co Ci chodzilo mądralo. Od zaplodnienia do zagnieżdzenia: Około 14 dnia cyklu miesiączkowego dojrzały pęcherzyk jajnikowy, zwany pęcherzykiem Graafa, pęka, uwalniając komórkę jajową. Jest ona wychwytywana przez strzępki jajowodu, które są ruchome i pod wpływem bliżej nieokreślonych bodźców otaczają to miejsce jajnika, gdzie ma dojść do owulacji. Następnie oocyt przebywa przez jakiś czas wewnątrz przyjaznego środowiska jajowodu, oczekując na zapłodnienie. Życie komórki jajowej, a więc okres jej zdolności do zapłodnienia wynosi zaledwie 12 godzin. Zapłodnienie ma zwykle miejsce w rozszerzonej części jajowodu, zwanej bańką jajowodu. Po wniknięciu plemnika do wnętrza oocytu jego osłonka natychmiast twardnieje i staje się nieprzenikliwa dla kolejnych plemników. Zlanie się jąder obu gamet daje zygotę, z której już po 12-36 godzinach od zapłodnienia powstają dwie komórki. Kolejne podziały komórkowe mają miejsce co 12 godzin, a liczba komórek zygoty szybko się powiększa. Zygota przekształca się w blastulę, morulę, a wreszcie zarodek i płód. Proces zapłodnienia, czyli połączenia dwóch gamet, jest pierwszym etapem życia, ale niezwykle ważnym i decydującym o dalszym rozwoju procesem jest zagnieżdżenie zapłodnionej komórki w błonie śluzowej macicy. Na skutek ruchów perystaltycznych jajowodu, zarodek około 4-5 dnia po zapłodnieniu dociera do jamy macicy i około 6 dnia zagnieżdża się w niej. Dopiero od tego momentu mówimy o ciąży.

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
Kamila - brawo :) ładnie to napisałaś.

Klementynka zmija plujaca jadem jestes Ty.Wyzywanie ludzi od mend i debili itp. za skrytykowanie wypowiedzi pokazuje twa obojetnosc . Skoro moja wypowiedz uwazasz za chamska to przeczytaj swoja, a jedyne prostackie wypowiedzi jak na razie naleza do ciebie. Masz 20 lat chcesz miec juz lub w niedalekiej przyszlosci dziecko ok twoja decyzja. Walnelas mala gafe z tym utrzymaniem zarodka w jajowodzie nie atakuj bo to ty zrobilas z siebie imbecyla. Masz o sobie wysokie mniemanie a glupoty ktore wypisujesz pokazuja twoja dojzalosc. ps. Udzielajac sie rowniez kilka minut sie zastanow bo sama siebie osmieszasz i pokazujesz ze jestes jedynym pustakiem ktory tu pisze..... buuuuuuuuuuuuuuu======> naprawde chyba strace sens zycia jezeli one sie przeniosa :P do tego fikcyjne maile, itd. pokazuja dojzalosc ;) Posty Klementynki pokazaly jaka wiedze posiada na teamat ciazy, umiejetnosc czytania ze zrozumieniem, kulture osobista jak rowniez swa obojetnosc na krytyke. ;) tylko pozazdroscic.... :P

buuuuuuu======> Dziekuje 🌼 ciaze bez wytryskow i cala reszta glupotek pokazuja dojrzalosc i wiedze na temat ciazy....

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
Kamilo, Twoje dwa ostatnie posty napisałaś jakbyś czytala mi w myslach :) dokładnie tak samo uważam, jedyną osobą, która wszystkich wyzywa jest prze"wspaniała i mądra" Klementyna reszta, wiemy... debile, zmije etc. :):):)

buuuuuuuuu======> Widac ze naprawde wisi jej co napisalysmy:P Ogolnie to nie wiem o co jej chodzi :P ona mysli ze kazdego interesuje ich temat a jezeli ktos sledzi to ma niezly z niej ubaw nic wiecej. Ten zarodek utrzymujacy sie w jajowodzie i kolejny post ze wiedziala ze ktos sie czepnie :P sama siebie kompromituje masakra po prostu. "naucz sie czytac ze zrozumieniem" jest jej stala gadka tyle ze laska powinna sama sie tego nauczyc bo widac ze ma z tym problem. 663662661===>Nikt nie krytykuje waszego zycia i decyzji o zajsciu w ciaze. Ale to co pisze klementynka przechodzi ludzkie pojecie, jedynymi chamskimi wypowiedziami sa jej wpisy. Nikt nie ma prawa powiedziec swojego zdania bo jest pustakiem imbecylem czy jakims innym malo myslacym prostakiem. Klementynka====> Poczytaj dziewczyno swoje wpisy bo piszesz sama o sobie. Jezeli ci wisi opinia innych na twoj temat to ok. Zastanow sie czy ty powinnas miec dzieci bo z ta wiedza ktora masz i tu prezentujesz moze byc ciezko. Nie kompromituj sie juz bardziej, skoncz uzalanie sie bo podobno ci wisi i przenies sie na inne forum. Nikt nie jest ciekawy twych dalszych blyskotliwych wypowiedzi (wsadz je sobie gleboko w tylek jak masz chec ) mimo ze masz 20 lat to zachowujesz sie jak bys miala 12. Zegnam

Hej dziewczynki :) No to ja już nie muszę kupować testu, dostałam @ i to nawet przed terminem! Karola teraz trzymamy za Ciebie kciuki, żeby Wam się udało! :) Uciekam , odezwę się późnym wieczorem Milutkiej niedzieli