Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parralottnia

To zjadłam na obiad. 9 miesiąc ciąży.

Polecane posty

Gość Piękne i naturalne
znów mama piekne imiona mają twoje dzieci ja w ciazy mialam cukrzyce ciazowa wiec sie musiałam dietować niestety

Gość Piękne i naturalne
znów mama i z 4 w ciązy gratulacje;-)

Gość rtyhujiuytrew
dziewczyno opamiętaj się !!!!!!! rozepchasz żołądek i przytyjesz !!!! ja przytyłam 40 kg! i przez 2 lata schudłam dopiero 20 ! jeszcze 20 kg mi zostało! wiesz jak jest ciężko ????? nie warto!!!! a wiesz co się stało z moim brzuchem po porodzie ???? wejdź na www.forumdlainteligentnych.pun.pl w dział ciaza i tam masz moje foty ! nie popelniaj tego bledu co ja !!!

Gość rtyhujiuytrew
sory fotki są w dziale operacje plastyczne i wejdz w temat plastyka brzucha!

Gość niewidok/dost?
przeciez napisała że przytyła 13 kg a ta tu wylatuje z rozstepami :o

Gość rtyhujiuytrew
Tak tylko że ja tyle przytyłam w ostatnim miesiącu ! więc też się jeszcze może nabawić ! wieć jak nie wiesz to się nie wypowiadaj ja chce dziewczynę tylko ostrzec!

Gość niewidok/dost?
tak. przez tydzien przytyje 27 kilo. lecz sie.

Gość gdygay
Jagoda co do parówek to rzeczywiście niektóre te najtańsze mają w składzie MOM, nie mają go parówki wieprzowe ponieważ MOM da się jedynie "zrobić" z drobiu. Droższe parówki go nie posiadają, tak samo nie posiadają wypełniaczy i fosforanów, więc tak naprawdę dobra jakościowo parówka od zwykłej kiełbaski różni się stopniem zmielenia mięsa. Więc jak ktoś zje parówkę od czasu do czasu to nic mu się nie stanie, grunt to mieć świadomość co się je i czytać etykietki.

skoro przytyla 13 kg to ok, ja tez tyle przytylam, jadlam normalnie, tyle co chcialam ale moja kolezanka stwierdzila, ze skoro jest w ciazy, to teraz moze sobie pozwalac na wszystko i jak wazyla przed ciaza 48kg tak pod koniec miala 75kg. wrocila do poprzedniej wagi ale przez to ze brzuch jej sie strasznie rozciagnal bo oprocz dziecka to jeszcze tluszczem skore rozciagnela to jest teraz poorana okropnie. po prostu nagle zaponiala co to jest oszczednosc na jedzeniu, i kupowala sobie wszystko na co miala ochote.

jedne jedza duzo a malo tyja nie maja rozstepow jedne patrza co jedza a przytyja 20 kg wszystko zalezy od metabolizmu i genow. ja przytylam w pierwszej ciazy 10 kg jadlam wszytsko co chcialam nie mam ani jedego rozstepu .teraz jestem w drugiej ciazy 32 tydzien i przytylam 7 kg .Przed zajsciem w 2 ciaze wazylam 3-4 kg wiecej niz przed pierwsza ciaza. ponoc w ostatnim trymescie sie juz tak nie grubnie jak w 2 u mnie sie sprawdzilo ja nawet schudlam kilo

O mama mia widziałam te zdjęcia brzucha. Naleśniki można też bez tłuszczu prawie uspażyć. Może sa mniej smaczne tylko. Oczywiście że od czasu do czasu nie zaszkodzi, a w 9 miesiącu to juz na pewno nie. Ale generalnie warto się zdrowiej odżywiać.

Gość do jagoda369
ty się lecz jeb...ęta kobieto!

ehh ja jestem w polowie 7 miesiaca i przytylam 16 kg :0 ..nie sadze abym jadla nie wiadomo ile, ale czuje ze jest to na pewno wiecej niz przed ciaza, o wiele wiecej slodyczy i owocow..na poczatku kiedy to meczylo mnie nieustanne zyganko jedyne co moglam jesc to frytki..jak narazie 0 rozstepow..pewnie wszystko przede mna,

to ja przepraszam, ale wbrew powszechnemu jak widze trendowi powiem że ... wcale dużo nei zjadłaś. moze niekoniecznie swietne to jakosciowo, bo pare rzeczy mozna bylo sobie podarowac, ale... czasem ma sie po prostu ochote :) brakuje mi tylko tutaj owoców i warzyw. dołóż sobie coś na kolację solidnie z tych rzeczy...

Naleśniki ja smaże bez oleju (dodaje trochę oleju do ciasta i smaże na patelni teflonowej). Ja w pierwszej ciąży sobie nie żałowałam niczego, przytyłam 20 kg, szybko zrzuciłam, zero rozstępów. Siostra mojego męża bardzo dbała o to co jadła i przytyła 25 kg, też szybko zrzuciła, ale rozstępy ma takie że kostiumu dwuczęściowego już chyba nigdy nie założy. Więc nie ma reguły. Teraz jestem w 17 tygodniu i staram się jeść tylko wartościowe posiłki, ale jak czasem zachce mi się coś kalorycznego i bez wartości odżywczych, to też zjem. Codziennie pije sok z grejfruta i pomarańczy (sama wyciskam), obowiązkowo jabłka, brzoskwinki, pomidorki, różne sałatki i surówki, sery, musli z mlekiem . Jakoś niebardzo mam ochotę na mięso, ale z rozsądku zjadam.

w ciazy przytylam 11 kg, teraz jestem 6 tygodni po urodzeniu dzieck zostaly mi 3 kg, mieszcze sie w sowje ubrania sprzed ciazy. tych 3 kg nie zamierzam zrzucac. w ostatnich 5 tygodniach jadlam bardzo duzo, sniadanie jadlam o 4 rano, w ciagu dnia tez jadlam duzo.nie mam zadnego rozstepu. w 35 tc dziecko wazylo 1900, w 37 2500, moze dlatego tye jadlam bo dziecko ode mnie ciagnelo,

lilia nad stawem, niestety nie kazdy ma tak jak Ty, ze prawie od razu wraca do wagi sprzed ciazy. Ja jestm po porodzie 15m i wciaz waze tyle ile zaraz po porodzie i za nic nie moge schudnac. tO 6KG IO KTORYM PISZE W STOPCE to bylo nabyte po porodzie :O jaos tak sie przyplatalo. :( Autorko, dobrze ci radze nie obzeraj sie tak bo rozciagniesz sobie zoladek i bedziesz niedlugo kula tluszczu.