Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtyrtyy45

nie wiem jak rozwiązać kwestię adopcji kota

Polecane posty

Gość gość
Ja tez chyba zrezygnuje z adopcji.... a juz sobie wypatrzyłam b ładną i fajnego charakteru kotkę, nawet by mi nie przeszkadzało ze ma 7 lat.. Przesłali mi ankietę, szukaja domu z możliwoscią wychodzenia, bo ten kot taki jest ze nie wytrzymuje zupełnie zamknięcia. Mam dom i działkę 500 m, przy b spokojnej ulicy, ale tez chca zeby była mozliwosc sprawdzenia warunków, wizyt... chyba to dla mnie zwyczajnie za krępujące, to raz, a dwa- jest realna mozliwosc ze kot po prostu sie zawieruszy, bo miałam juz w zyciu dwa koty, jeden mieszkal u mnie 9 lat, a drugi przepadł po 2 tygodniach, był to niewykastrowany samiec i taki typ włóczęgi... i jak kot przepadnie, to jeszcze bedę sie musiała tłumaczyc, i miec w kołko dodatkowy stres... nie rozumiem co maja te wizyty na celu, sprawdzenie czy ktos jest patologią? czyli nie moze pic, mieszkanie musi byc ładne? Jak znam swiat, to wielu ludzi z tzw patologii dla swojego psa czy kota zrobi wszystko, a ci ładnie wyglądający go wywalą bo chca jechac na wakacje... bo tez mniemam, ze taki pracowanik będzie oceniał czy ktos jest patologią po wyglądzie... lol

Gość gość
a musi być z fundacji? Pełno kotów łazi wszędzie, plaga bezdomnych. W mieście, na parkingach, działkach, po piwnicach, do wyboru, do koloru. Weź sobie jakiegoś kolesia, bez pośrednictwa nawiedzonych kociar z fundacji i pasuje. Wielu ludzi ma kota, bo się przybłąkał nieborak, nakarmili, oswoili i został. Taki kot jest do domu w sam raz, jak ma być wychodzący. Na kanapowca, do towarzystwa to już lepiej z hodowli

Gość gość
Mnie w podobnej kwestii bardzo pomogło stowarzyszenie http://sdz.org.pl/ . Dzięki nim udało mi się zaadoptować kotka, wszystko mi wyjaśnili i pomogli z formalnościami. Teraz jest kochanym członkiem naszej rodziny. :)

Gość Dona

Ja miałam adoptować kotkę. W ankiecie przed adopcyjnej napisałam co moje poprzednie koty jadły. Był to np. whiskas. I po adopcji. Bo whiskas to śmieci powiedziały. Łaski bez.