Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witaminyy

proszę powiedzcie jak długo podajecie wit D3?

Polecane posty

Gość witaminyy

podajecie nawet jeśli dziecko jest na np bebilonie?czyli na mleku już z witaminami?

mój syn ma 14 mies. i cały czas podaję mu 5 kropelek witamin (A,D3,C) każdego dnia :) zapisane mam w karcie do 5 roku życia :)

Moja jest na bebilonie pepti i podaje jej raz dziennie ampułkę witaminy D3 . Ma 4 miesiące i 2 tygodnie .

Gość witaminyy
ktoś jeszcze pdaje lun nie? jak to jest z wit d3?

Gość mama Kuby nie Jakuba
mój synek jest na bebilonie pepti ma obecnie 5miesiecy i 3tygodnie jak skończył 3miesiące pediatra nie kazał dawać witaminy d3 bo jest jej odpowiednia dawka w mleku

Gość dsfsfsAF
ja nie podaje wcale, syn 8 m-cy

Ja karmię piersią i dokarmiam NAN. Pediatra zalecił jednodniowe przerwy w podawaniu D3 przynajmniej raz w tyg. Syn ma 7 tygodni.

Gość witaminyy
bo mnie mówiono,że odkąd przestanę karmić piersią to już nie potzreba bo przechodze na sztuczne-bebilon a tam jest tez d3, teraz szperam czytam w necie i różnie piszą, niektóryz, że nawet do 18r. ż...podawać?

Gość zastanawiam sie ...jak długo
w melku jest odpowiednia dawka to po pierwsza po drugie 15 minutowy spacer na sloncu daje odpowiednia dawke wit d na tydzien nie daje od 3 miesiecy syn ma 9 miesiecy obecnie

Karmię cycem , podaję jedną tabletkę dziennie, takie małe kapsułki, które wyciska sie do buzi dziecka-synek ma 3miesiące.

Gość witaminyy
ja nie podaje odkąd jestm na sztucznym...dziecko ma 2latka i rośnie, nie ma płaskostopia czy innych skrzywień a może powinnam pójść do pediatry i zazadać by go obejrzała?

Gość moralis
moje dziecko ma 2,5 roku, wit. d podawałam do roku, a teraz 1 kapsułka tranu, drugie dziecko 8 miesięcy i 1 ampułka wit. d3 dziennie mimo karmienia mlekiem bebilon. podanie mleka nie wykucza podawania witaminy.

Ja przyznam,że na poczatku olałam podawanie wit Di K, nie wiedziałam,że to takie ważne, Mały będzie miał 3 miesiące za tydzień a ja dopiero kończe podawać pierwsze opakowanie 30 tab... moja mama mi przypomniała, gdyby nie ona dziecko nie dostałoby wcale, położna jak była tylko raz wspomniała a pediatra zapisała ale nie powiedziała,żeby koniecznie- myślałam ze to takie sobie witaminki....eh ;/

Gość witaminyy
rzadko zdarza się pediatra, która powie coś konkretnego...byłam u najlepszegoo lekarza w miescie i pytałam czy mu podawac jakieś dodatkowe wit?odpowiedział, że jeśli wszystko gra, tzn jest zdrowy i nie choruje to nie dawać..

jak się karmi piersią to przez cały czas, a jak modyfikowanym to tam już są witaminki. Poza tym nawet na książeczce zdrowia jest napisane, czy tam jest taka naklejka, że witaminy dla dzieci karmionych piersią, pozdrawiam

Witaminy d juz nie podaje-mala ma 20mies. Dostawala gdzies do 14mies. I to tez nie zawsze, bo jak bylo slonecznie i duzo przebywalysmy na dworzu to jej nie dawalam. Cebion multi dostawala do roku, pozniej miala przerwe, a teraz znow jej podaje od okolo tygodnia.