Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfdjska

pytanie do nauczycieli

Polecane posty

Gość hfdjska

czy już macie dość i odliczacie czas do wakacji?

Gość nauczycielka z powołaniaa
tak mam dosc tych dzieci szkoly i niskich zarobków cos paskudnego ;/ dobrzwe że juz pol wrzesnia minelo w grudniu bedzie sie mozna poopierdalac w koncu

Gość hfdjska
skoro nie jest aż tak źle to nie pracujesz w gimnazjum

pracuję głównie w podstawówce z odziałami integracyjnymi....jest źle chwilami, nie da się ukryć, ale do wakacji na razie nie odliczam :) w gimnazjum uczę na kursach.......wiem co masz na myśli:O

Gość nie jest źle
poczekajmy do 2012 - zabiorą nam Kartę Nauczyciela i będą zatrudniać na zasadzie kontraktu-wtedy będzie fajnie:o :p

Gość hfdjska
nie wiem czy wytrzymam jeszcze 2 lata w tym zawodzie

już i tak robią takie cyrki, że się w głowie nie mieści:O Jakieś dwie godziny darmowe, inne cuda, ale dobrze że podwyżki jakies tam są, chociaż tyle.

Gość a mi jest dobrze
jestem na rocznym urlopie płatnym.....cały rok sie opier..... niech inni robia jak to dobrze byc nauczycielem :D

Gość hfdjska
te dwie godziny darmowe to jakieś nieporozumienie

Gość hfdjska
ale roczny urlop kiedyś się skończy i trzeba będzie wrócić do szarej nauczycielskiej codzienności

Gość nie jest źle
ile tych podwyżek? 7 procent? od września zopo doliczyło zasadnicze płace i 10 wyrównali parę groszy:o tylko skoczyć:p

Gość zaraz mnie coś trafi......
A niech Was jasna kurwa trafi ! Nygusy pierdolone ! Podwyżki się Wam chce a już 2 razy w tym roku dostaliście ! Zapytaj jedna z drugą ile woźna w waszej szkole zarabia, a potem pomyślcie ....jak za to żyć 😭

słuchajcie jest ciężko to prawda, jest bardo ciężko bo rząd nie docenia naszej pracy a jest to do cholery tak naprawdę jeden z najważniejszych zawodów bo czy ktoś będzie lekarzem czy kominiarzem to przez szkołę KAŻDY musi przejść. Jednak jakoś trzeba wziąć się w garść i w miarę możliwości dawać z siebie wszystko, no ja przynajmniej tak uważam......dobrej nocy.

Gość hfdjska
Tematu płac nawet nie chciałabym poruszać. Najgorsze jest to, że próbuję zmotywować moich uczniów do nauki mówiąć im, że jak się nie będą uczyć to skończą na budowie albo na zmywaku. Tylko że tam będą lepiej zarabiać niż niejeden nauczyciel

Gość jxdhbv
wozna ma ok 1000 na reke, zapieprza caly rok i ma jak kazdy normalny czlowiek 26 dni urlopy

Gość nie jest źle
sorry ale jak nauczyciele dostają podwyżki od września to personel obsługi również je dostaje, tyle, że od stycznia, no i na dzień edukacji też nie wszyscy nauczyciele dostają nagrody a personel obsługi obowiązkowa, podobnie jak przed bożym narodzeniem:o

Gość piutsa
tia.......szkoda ze taki górnik, hutnik, czy inny cieżko pracujacy fizycznie czlowiek nie ma prawa do tego rocznego urlopu a zdrowie rujnuje o wiele szybciej niz belfer

taaa Zaraz zapewne będzie tekst "jak ja ciężko pracuję, klasówki, praca poza godzinami, itp, itd..." rzygać się chce. Całe szczęście, że zabiorą Wam tę całą kartę i skończy się nygustwo, płatne nadgodziny, urlopy zdrowotne, świadczenia urlopowe, itd...

Gość jxdhbv
mylisz sie......personel obslugi nie dostaje podwyzek...u nas dostali ostatnio o pare zlotych w ciagu kilku lat nagrody dostaja 2, 3 osoby z obslugi zapomogi na świeta wszyscy pracownicy w tej samej kwocie

Gość nie jest źle
piutsa>>>jeteś górnikiem czy hutnikiem:🖐️

Gość nie jest źle
u nas personel obsługi dostaje te wszystkie świadczenia i dobrze, bo dziewczyny narzekają na kurz, syf podczas mycia kibli a dozorcy mają dodatkowo pracę ogrodników, zresztą, wiele razy na cafe była dyskusja o pracy belfrów i niech nam tę kartę zabiorą tylko niech dadzą normalnie zarobić🖐️

nie jest źle W jakim Ty świecie żyjesz ? Bo chyba nie w dzisiejszym !? Podwyżki NAUCZYCIELE dostali w STYCZNIU I WE WRZEŚNIU 2010 !!!! Obsługa ( przynajmniej w moim mieście ) ostatni raz w STYCZNIU 2009 !!!!! Chleb zdrożał 30 % -----> pobory 0 % ----> miej serce i nie gadaj głupot bo mi słabo jak czytam Twe wypowiedzi :(

Gość nie jest źle
zaraz mnie coś trafi>>>> w mazowieckim dostaliśmy 7% i to było oblygatotyjnie na cały kraj więc dziwię się, że nie dostałas:(🖐️

Gość jxdhbv
nie jest źle>>>> tak wy dostaliscie...nie obsługa

Proszę Cię ...litości mi nie potrzeba :D Mam za co żyć :p A jednak w województwie łodzkim ostatnie podwyżki były w styczniu 2009 😭 Za to Wam pedagogom wiecznie mało :p

Gość wniosek nasuwa się sam
pan czy pani z obsługi zamiast na wagary mogli chodzić do szkoły i pilnie się uczyć. Zostaliby nauczycielami w właśnie dostaliby 7% podwyżki....

Gość bbbbbbbbnnnnnnnnnnnnnnn
Nie porównuj sprzątaczki do nauczyciela :O Trzeba się było kształcić, to byś teraz też miała podwyżki, kilkanaście godzin pracy w tygodniu i ponad 3 miesiące urlopu.

Zapewne wtedy ( pan lub pani ) od polskiego umyła by po sobie wc :D