Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfdjska

pytanie do nauczycieli

Polecane posty

Gość taki jeden samcowaty
sru tu tutu majtki z drutu... Na kartkówki wystarczy 20 minutowa przerwa na sprawdziany 1h pytania z głowy Lekcje w kółko te same Żeby być kontraktowym nie trzeba szkoleń... trzeba sie wykazać - konkursy ćwiczenia po h itd Wycieczki to przyjemność.. Jedziesz za darmo!!!! do kina chodzisz itd A te 2h można właśnie użyć na kółka poza lekcyjne by awansować proste Ale trzeba mieć głowę a nie cipą myśleć i narzekać... Mało kto w moim rejonie zarabia wiecej niz 1800pln netto a ty tak

Gość wycieczki to przyjemność
chyba cię zdrowo pojebało :D Przez parę dni zapierdalasz 24 h na dobę, pilnujesz bachorów pijących, palących i próbujących uprawiać seks, nie śpisz, jesteś cały czas zestresowany, czy aby któremuś coś do łba nie strzeli, za co ty pójdziesz do więzienia... I za jakie darmo?! Ty TRACISZ! Za całą dobę takiej wycieczki dostaniesz tyle samo kasy, co za, powiedzmy, 3 lekcje tego dnia, które miałbyś, gdybyś nie wyjechał! To ja już wolę iść normalnie na lekcje, a potem przez pare godzin dawać korki i mam 260 zł zarobku za dzień, a ty pilnuj bachorów za 60 zł :D

Gość była nauczycielka
Taaaa...argument "wycieczki to przyjemność, w dodatku za darmo" zawsze mnie rozbrajał chyba nawet bardziej niż ten, że "tyyyyyle wolnego mają". Jedźcie sobie na "zieloną szkołę" z 30-osobową klasą dzieci 8-letnich. I postarajcie się upilnować. Tak, żeby broń Boże ani jedno ani pół siniaka nie przywiozło - bo od razu rodzice robią aferę... Czy choćby głupie kino - takie maluchy pójdą sobie każde w swoją stronę i tyle. A jak rodziców poprosisz o pomoc i towarzyszenie podczas wycieczki to wielce obrażeni. O gimnazjalistach na takowych sympatycznych wycieczkach nawet nie wspomnę. Pracowałam 6 lat w zawodzie, byłam nauczycielką w klasach 1-3, z której wykształcenia ktoś tutaj tak bardzo się nabijał. Otóż moje wykształcenie to studia magisterskie, dwie podyplomówki, ilości kursów nie zliczę. Myli się ten, kto uważa, że w klasach 1-3 to może uczyć każdy, bo tam to tylko literki, cyferki, malowanie i śpiewanie. Niestety, ale nauczycielki w 1-3, wraz z koleżankami z przedszkola kształtują najmłodszych uczniów, tworzą fundamenty dla tego, co będzie się działo potem. To bardzo ważny okres, a dobra nauczycielka powinna wykazać się szeroką wiedzą z zakresu psychologii, logopedii, terapii pedagogicznej i wielu innych. Dydaktyka to nei wszystko, w tym okresie bardzo ważna jest funkcja opiekuńczo - wychowawcza. Śmiem twierdzić, że niedoceniane nauczycielki przedszkola i klas 1-3 są właśnie najbardziej twórcze i kreatywne, poświęcają najwięcej czasu, aby przygotować się do zajęć. Lubiłam swoją pracę, ale odeszłam. Pracowałam w dwóch placówkach i w obu dostałam pracę beż najmniejszych znajomości, więc nie wiem skąd to twierdzenie, że ciężko się dostać do szkoły, że etaty są trzymane dla dzieci i znajomych... Odeszłam jednak, bo pieniądze tam zarabiane, jako nauczyciel kontraktowy nie pozwalały mnie, singlowi, na usamodzielnienie się i wyprowadzenie od rodziców. Nie miałam żadnych dodatków wiejskich, mieszkaniowych, płątnych nadgodzin - zrozumcie, to że ktoś posiada wszelakie świadczenia, nie znaczy że KAŻDY nauczyciel TAK zarabia! Ja miałam pensję zasadniczą, dodatek motywacyjny i funkcyjny. Do tego 13-stka i urlopowe. Ale to wszystko. Bonów na święta nie dostałam ani razu, bo dyrekcja twierdziła, że mi się nie należą, bo mam za wysokie zarobki "na osobe" - nie mam na utrzymaniu rodziny. Odeszłam, znalazłam o wiele lepiej płatną posadę, z godzinami pracy porównywalnymi do tych w szkole (biorąc pod uwagę, że praca "zostaje w pracy", w domu nie robię już nic), no i wreszcie wyprowadziłam się od rodziców. Trochę mi szkoda, bo lubiłam swoją pracę i byłam w niej bardzo dobra. Gdyby warunki finansowe były inne masa dzieci będąca pod moją opieką tylko by na tym skorzystała. Ale niestety, ja musiałabym wtedy liczyć tylko i wyłącznie na bogatego męża...

Gość krm
nie było podwyżki we wrześniu 2010!!!! nie było, a miała być, i taka informacja utknęła w głowach niektórych baranów tu komentujących jak nie wiesz na pewno jeden z drugim nie nie drzyj japy tylko się do edukuj i nie pisz tu dyrdymałów!

Wydaje mi się, że częśc nauczycieli, która wybrała ten zawód po prostu się do niego nie nadaje. Uważam też, że jest to zawód, który powinien być ' z powołania'. Są pewne zawody, jak lekarz, nauczyciel, ratownik medyczny etc. które powinny być zawodami z powołania... Tak swoją drogą to w której szkole wg Was najlepiej się uczy? Podstawówka, gimnazjum, liceum?